Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dać na komunie do koperty córce sasiadow

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam jeszcze ptasie mleczko i zastanawiam się ile dać do koperty 30 zl a może 50zl

Gość gość
30? nie... no co ty

Gość gość
100 zł.

Gość gość
Ale idziesz jako gość czy tylko tak dajesz po sąsiedzku kartę z życzeniami ? Jeśli jako gość to myślę że wypada dać przynajmniej tyle ile kosztuje talerzyk plus coś dla dziecka np 50zl jeśli opcja druga to myślę że 30 zl jest ok

Gość gość
Nie idę jako gość poprostu jest to córka sąsiadów z zza płotu i głupio nic nie dac.....Mam kartkę z życzeniami wspomniane ptasie mleczko i......ile dać?

Gość gość
bez przesady żeby sąsiedzi dawali prezenty z okazji komunii ciekawe czy tobie sąsiedzi coś dali jak miałaś komunię i czy dadzą twojemu dziecku na 100 % procent nie sądze myślę że nie masz takiego obowiązku nikt po sąsiadach prezentów się nie spodziewa to nie bliscy znajomi ani rodzina

Gość gość
50 zł wystarczy.

Gość gość
proszę cie nie wyskakuj z tymi 30 zl bo to jakos starsznie mało i głupio. jeśli nie możesz dac chociaż 50 zl to kup cos np. jakas fajanie, ladnie wydana ksiazke czy cos bo te 30 zl to takie jakies niezrreczne przepraszam za szczerość

Gość gość
albo nie dawaj pieniędzy tylko maly upominek jeśli chcesz bo 30 zl to jakos dziwnie Ja bym wolala w tej cenie cos kupic a inaczej to jednak wygląda.

Gość gość
jak jestes zaproszona to od 1.000 wzwyz, chyba, ze nie stac cie.

Gość gość
wcale nie głupio bez przesady przecież to nie twoja rodzina ani bliscy znajomi nawet nie masz zaproszenia więc o co chodzi? ciekawe czy pod choinkę i na urodziny dzieciom sąsiadów też dajesz prezenty bo głupio nie dać? masakra nie ma takiego obowiązku, dasz a potem oni będą się czuli zobowiązani dawać twoim dzieciom a potem ty ich dzieciom na wszystkie możliwe święta a jak raz dzieciaki nie dostaną to będzie złość i zgrzytanie zębami, sama robisz sobie problem na przyszłość

Gość gość
Jak ktoś ma ochotę dać komuś prezent to dlaczego ma tego nie robić? wystarczy 50 zl albo jakaś książka pamiątkowa.

Gość gość
Ja w zeszłym roku dałam bombonierke i bon podarunki wy za 50ZL do smyka

Od tysiąca sąsiadka nawet gdyby była zaproszona? No proszę was bez jaj... Ja mam 4 komunie w tym roku na dodatek jednego dnia po 1,000 każdemu? No chyba nie....

Gość gość
Ptasie mleczko wystarczy albo bomboniera.Tak symbolicznie.Nie dawaj pieniędzy,nie wypada.Ucieszą sie z ptasiego mleczka że wogóle dałaś.Jak były Mikołajki to sąsiadka z domu na przeciwko przyszła i dała moim dzieciom po lizaku i po jednym cukierku Michałku.Miły gest,bo przecież nie musiała..a dzieci ucieszyły sie że są dla sąsiadki "ważni" :)

Gość gość
Tu autorka - u nas jest taki zwyczaj ze jak jest komunia to rodzina dziecka zanosi ciasto do sąsiadów wiec głupio tak nic nie dac ....podobnie jest jak jest wesele wtedy młodzi dzieła się kolaczem.

Gość gość
Pierwsze słyszę, żeby dawać prezent na komunię sąsiadom. Kartka i bombonierka, tak jest w moim regionie. Prezent sąsiadom daje się z okazji ślubu za kołacz.

Gość gość
Nie rozumiem wogóle tematu.Mieszkam na wsi,ale każdy sobie rzepke skrobie.Nikt sie z nikim nie spoufala,nie odwiedza.Wszyscy poruszają sie samochodami.

Gość gość
50 złotych. A jak to dla ciebie za dużo to kup do 30.zlotych książkę.

Gość gość
Ja dalam córce sąsiadów 50 zł.

Gość gość
Biblię, a nie pieniądze! Tym bardziej sąsiadów, ludzie poszaleli do reszty