Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs

Polecane posty

Gość gość

jakie emolienty najlepsze?

Gość gość
U mojego synka pomaga emulsja do kąpieli i krem z serii latopic. Oba te produkty dobrze nawilżają i łagodzą skórę. Zawierają substancje, które łagodzą swędzenie i uniemożliwiają rozwój gronkowca. U nas się sprawdzają ale każde dziecko jest inne więc warto szukać odpowiednich dla siebie.

Gość gość
Ja stawiam na polskie emolienty takie jak Ziaja Med czy Mediderm. Są o połowe tańsze, a działają równie skutecznie. Do suchych plam na skórze polecam bez recepty Dermaveel.

Gość gość
Stosujemy E m o l i u m do kąpieli oraz E m o l i u m emulsja specjalna. Oprócz tego, Syn nosi bieliznę ze srebrem, znaleźliśmy ją na blogu P y z u s z k o w o (notabene fajny blog o pielęgnacji dziecka alergicznego), jest mięciutka, bawełniana, bardzo delikatna w dotyku, miła dla skóry. Inna niż sztuczne tkaniny, też "wyposażone" w jony srebra, ale sztywne, i szorstkie. Roztocza w zetknięciu z tą tkaniną padają jak muchy, nie atakując skóry, a dziecko śpi spokojnie.

Gość gość
Które najlepsze? Te, które sprawdzą się w przypadku skóry Waszego maluszka! Wybór odpowiedniego emolientu to metoda prób i błędów. Z kolei mogę polecić z pełnym przekonaniem krem Dermaveel. Wystarczy smarować nim chore miejsca na skórze 2 razy dziennie.