Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak prowadzić pensjonat aby goście byli zadowoleni?

Polecane posty

Gość gość

hej, zaczynam prowadzić mały pensjonat. chciałbym trochę podnieść jego rangę, bo dotychczasowy menedżer zaniedbał go mocno. M.in. chce zamówić dla gości kapcie i mini kosmetyki z www.prohotelcosmetics.pl, a także do 14:00 wydłużyć dobę hotelową, bo dotychczas była do 11:00. Co jeszcze mogłoby się spodobać gościom, jak myślicie?

Gość gość
Kapcie? Nibu miałabym chodzić w czymś co ktoś miała na nogach, fuj

Gość kama_kamila
Mini kosmetyki oraz jednorazowe kapcie, to świetny pomysł. Ważna jest również świeża, pachnąca i nie wysłużona pościel. Minimum ozdób i bibelotów. W pokoju powinien znaleźć się czajnik, komplet naczyń (np dla 2 osób: talerze, sztućce, kubki oraz kieliszki), telewizor oraz mini lodówka (coraz częściej spotykana w pensjonatach). Wydłużenie doby do godziny 14 ma swoje plusy i minusy. Goście nie będą musieli zrywać się z samego rana i będą mieli więcej czasu na spakowanie. Pamiętaj jednak, że jeśli wymeldują się o godzinie 14, a Ty potrzebujesz min 2 godzin na posprzątanie, to najwcześniej o godzinie 16 przyjmiesz nowych lokatorów. Według mnie wydłużenie doby do godziny 12 będzie wystarczające. Nikt nie chce tracić prawie całego dnia na zameldowanie. Zdradzisz, w jakim mieście prowadzisz pensjonat? Powodzenia :)

Gość gość
Jak chcesz poprad jak prowadzic swoj pensjonat aby goscie byli zadowoleni , napisz do mojej wrozki Sofii. Da Ci rady i wskazowki. Ja jestem z jej porad bardzo zadowolona. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
zawsze świeże prezerwatywy , pachnący pokój , pościel. możesz striptiz urządzić taniec na rurze by goście wieczorami się nie nudzili