Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zabezpieczacie się przed ciążą ? nie kochacię się w dni płodne ?

Polecane posty

Gość gość
Spirala Wcześniej tabletki które źle na mnie działały. Gumek nie mogę używać momentalnie mam infekcje.

Gość gość
kiedyś tabletki, teraz w dni płodne gumka. tylko ja nie boję się wpadki, jak będzie to będzie. i tak sobie od 2 lat radzimy

Gość gość
nie uprawiam seksu i mam 100 % pewności

Zabezpieczyłem się raz a porządnie - wystarczyło pójść na zabieg wazektomii :) Teraz nie muszę się już niczym przejmować.

Gość gość
Dokładnie. Idźcie na wazektomię i przestańcie odczyniać vudoo lub inne stosunki przerywane... Poziom obu metod ten sam :)

Ja musialam się zdecydować na tabetkii, bo im jeszcze jakoś w miarę ufam...w MIARĘ, bo jestem trzęsidupą, i srednio co 2 miesiace mam ''objawy ciąży'' jak dla mnie metoda kalendarzykowa czy seks przerywany to totalna głupota, jest bardzo duże ryzyko wpadki. Ja bym sie na to nigdy nie odważyła. A jak u Was było z tą wazektomią? Ona cos kosztuje? Jak to wyglada?

Gość gość
Gość 02 maj 13:06 Kurde jakie to niesprawiedliwe, ja 6 rok się staram o drugie dziecko i doopa, a ty nie chcesz , zabezpieczasz się i wpadka. Pochrzanione to wszystko.

Gość gość
Gość 02 maj 13:06 Kurde jakie to niesprawiedliwe, ja 6 rok się staram o drugie dziecko i doopa, a ty nie chcesz , zabezpieczasz się i wpadka. Pochrzanione to wszystko. XXX No pokopane to życie, nie wiem tak naprawdę od czego to zależy...Moja przyjaciółka stara się od 4 lat o drugie, a mi jest głupio przed nią narzekać, że nie chcę 4 dziecka!

Gość gość
metoda objawowo-termiczna. 2 lata bez wpadki. Potem zaczęliśmy używać stosunku przerywanego w dni płodne, bo w sumie dziecko mogłoby się juz przytrafić, ale dalej było bez wpadki. Jakoś tak nie mogliśmy się świadomie zdecydować na to dziecko. Potem to juz tylko dzień owulacji omijaliśmy małym łukiem albo był stosunek przerywany w przeciągu 2 najprawdopodobniejszych dni a w te wcześniejsze dni płodne to już pełny stosunek. A potem to juz przestaliśmy się przejmować wszystkim, dziecko mogłoby już być więc same pełne stosunki. objawy dalej obserwowałam ale nie chciało mi sie notować i nie patrzyliśmy na to czy dni płodne czy nie i w końcu dziecko tez sie pojawiło :) Jedyną inna metodę jaką bym dopuściła to gumki z uwagi na szkodliwość większości metod antykoncepcji. Chociaz po nich tez miałam infekcje. Kalendarzyk niby nie szkodliwy ale tez nie dopuszczam tej metody bo wiele lat obserwacji pozwoliło mi zauważyć jak to co wylicza kalendarzyk może byc czasami różne od tego co mówią objawy i to nawet jeśli cykl wydaje się być regularny i pozornie książkowy.

Gość gość
Metoda objawowo termiczna, w dni plodne prezerwatywa, 10 lat i dwojke chcianych dzieci. Teraz jestem w ciazy z 3 z powodu bledu w systemie, podrozy, stres i niedokladna obserwacja. Planowalam za 2-3 lata ale jest wczesniej:)

Gość Emila29
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Mamy z mężem juz dzidziusia ale od kiedy sie urodził biorę tabletki anty. W tym miesiącu przez natłok pracy pierwsza tabletkę wzięłam o dzien za późno i takze pod koniec 1 tyg grania zapomniałam jednej tabletki. Współżyłam z mężem jak to w związku bez zabezpieczenia ... Dostałam takze krwawienia które trwa od 2 maja ... Czy ryzyko ciąży jest duże czy raczej jest to krwawienie z odstawienia ponieważ od 3 dni juz nie przyjmuje antykoncepcji ? Pomóżcie

Gość gość
Hunterka: Kosztuje około 2000PLN za całość. Zabieg 15 minut. Operują w kilkunastu miastach w Polsce. Najlepiej uderzyć do doktora Siwika, bo ma największe doświadczenie i gabinety w całej Polsce.

Gość gość
gość wczoraj Metoda objawowo termiczna, w dni plodne prezerwatywa, 10 lat i dwojke chcianych dzieci. Teraz jestem w ciazy z 3 z powodu bledu w systemie, podrozy, stres i niedokladna obserwacja. Planowalam za 2-3 lata ale jest wczesniejusmiech.gif Sama wyznaczasz sobie fazy cyklu czy stosujesz jakieś urządzenie do pomocy?

Gość gość
To ja od objawowo termiczna. Sama wyznaczam mierze temperature, ale nie w kazdym cyklu. Zapisuje miesiaczki i dlugosc cyklu i co najwazniejsze obserwuje sluz. Zapisuje wszystko w aplikacji w iphonie, ale niestety poprzedni miesiac mialam b zajety i bogatu WE wrazenia i bedzie dzieciatko.

Gość malgo22
U mnie ta metoda się nie sprawdziła, musiałam wypisać sobie plastry, co prawda z mniejszą ilością hormonów, ale za to dobrze się czuję z lisvy

Gość gość
gość 2016.05.09 To ja od objawowo termiczna. Sama wyznaczam mierze temperature, ale nie w kazdym cyklu. Zapisuje miesiaczki i dlugosc cyklu i co najwazniejsze obserwuje sluz. Zapisuje wszystko w aplikacji w iphonie, ale niestety poprzedni miesiac mialam b zajety i bogatu WE wrazenia i bedzie dzieciatko. też stosuję tą metodę, ale idę na łatwiznę. Mam komputer cyklu - cyclotest. Wysarczy ze rano zmierzę sobie temperaturę, a ten robi wszystko za mnie.

Gość gość
Jaki masz model cyclotestu?

Gość gość
Hej :) mam 37 lat a mój mąż 40. Mieszkamy w kawalerce, mamy jedną córkę ( 8 lat ), nie planujemy kolejnego dziecka, ponieważ nie mamy na to warunków. Stosujemy prezerwatywę+ sex przerywany.

Gość gość
Dawniej stosunek przerywany i po 4latach-wpadka ,teraz od 7lat prezerwatywa i nie planujemy już kolejnego...

Gość gość
stosunek przerywany to nie antykoncepcja ani zabezpieczenie ! i nerwica po czasie gotowa.

Gość gość
Mam założona spiralę i święty spokoj.

Gość gość
18:30 Ty żartujesz? Z 8 latka w kawalerce? a jak wy ten sex uprawiacie? To obrzydliwe :o

Gość gość
Znam różne pary z dzieckiem w kawalerce,wystarczy dobry podział pokoju i odgrodzenie się od dziecka np.ścianką podziałową ...i istnieje także możliwość oddania dziecka na weekend do Babci ;)

Gość gość
Jestem gościem z wczoraj z 18.30. Jak to jak uprawiamy sex? Normalnie. Raczej robimy to w łazience albo jak córci nie ma w domu. Ale czasem najdzie mnie i męża ochota na igraszki jak córa jest ... no i po prostu wtedy jak mąż ma chcicę to dotknie mojej c*pki pod kołdrą no i ja już wiem o co mu chodzi ;) No i wtedy zakładam pończochy i koszulę nocną no i uprawiamy sex oczywiście w miarę możliwości po cichu tak aby córcia nie usłyszała, mąż czasem coś tam jęknie i tyle, wtedy robimy to za zwyczaj w pozycji klasycznej albo na jeźdzca. I ja i mąż bardzo lubimy sex, jesteśmy dopiero ok. 40. więc dlaczego mamy go nie uprawiać?