Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksylitol a cukier

Polecane posty

Gość gość

Czy ksylitol jest bardziej podobny do cukru w smaku niż erytrytol (który moim zdaniem smakuje fatalnie- jeszcze sam-ok, nawet fajny chłodny efekt, ale w herbacie okropnie, jak środek na przeczyszenie, strasznie sztucznie, już chyba wolę syntetyczne słodziki). Jakieś znaczące różnice w smaku cukru i ksylitolu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeden i drugi o podobnych smakach ale za to bardzo zdrowy bo naturalny.Słodziki to chemia,pomyśl trochę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak słodzimk to chemia, ale erytrytol jest dla mnie nie do zniesienia smakowo. Poza tym sacharyna nikogo nie zabiła w rozsądnych ilościach, nie ma rzetelnych badań naukowych nt. szkodliwości. jest nagonka producentów tłuszczu. Nie każda chemia jest szkodliwa litości, ty też jesteś chemią, witaminy też.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukry to też chemia Jeśli ksyltiol nie ma takiego niedobrego posmaku jak erytrytol, to jestem w stanie się na niego przestawić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ksylitol świetnie smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
*nagonka producentów cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale ma ktoś porównanie z erytrytolem, bo o num też chcodzą opinie, że świetnie smakuje i jest prawie jak cukier, a wg mnie zupełnie inaczej smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Erytrytol i ksylitol smakuja podobnie. Zly smak erytrytolu to jedynie znak, ze jest kiepskiej jakosci. Niestety to nie xukier i sposob produkcji wplywa na jego smak. Najsmaczniejsze sa typu "eko" ale i najdrozsze. Nawet dwa razy drozsze od ksylitolu. No i czasem u niektorych osob wieksza ilosc ksylitolu powoduje biegunke, nieszkodliwa :D cos jak mleko po jablkach :D po erytrytolu tego nie ma nawet przy zjedzeniu wiekszej ilos i na raz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×