Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mareknowacki23

Dlaczego moja przyjaciółka mówi tak często o śmierci?

Polecane posty

Gość mareknowacki23

Moja przyjaciółka ostatnio bardzo sie zmieniła. Jest ciągle smutna, zamknięta w sobie, ale sie nie skarży. Jest to młoda kobieta- lat 30, która nie ma żadnej rodziny i nikogo, a kilka miesięcy temu zdradził ją jej narzeczony i odszedł do swojej byłej. Przyjaciółka pracuje, ma małe mieszkanko, ale tak bardzo sie zmieniła, ze jej nie poznaję. Z wesołej kobiety, stała się bardzo ponura, zamknięta w sobie. Gdy ją czasem odwiedzam to zauważyłem, ze dużo czyta... dużo o śmierci i często porusza tematy samobójstw i samobójców. Ona jakby podziwia ludzi, którzy mają na to odwagę. Nie dba też o siebie ostatni w ogóle. Była zawsze taka zadbana, pełna wigoru, a teraz chodzi cały dzień w piżamie- co bym nie przyszedł. Mówi też, ze strasznie kochała narzeczonego, że odkąd go nie ma nic ja nie cieszy. Minęło już 8 miesięcy, odkąd ją zostawił, a z nią zamiast lepiej, to coraz gorzej chyba jest. Powiedzcie, co to może być, ze człowiek tak sie zmienia, że tak go tematyka śmierci interesuje itp?

Gość Gothic
Przypuszczam że myśli o popełnieniu samobójstwa, ale nie ma na to odwagi. Tak mi się wydaje.

Gość gość
Ma silna depresję i musi się leczyć...

Gość mareknowacki23
Ale zazwyczaj ludzie, którzy chcą to zrobić żegnają sie z bliskimi, mówią, ze chcą się zabić, a ona nic takiego nie mówi.

Gość gość
a ty nie możesz do niej świrować ?

Gość gość
Marek Nowacki wpisz sobie Ziemiełowice i poczytaj na Wikipedii a potem poczytaj o ośrodku terapeutycznym w Ziemiełowicach

Gość gość
No nie wiem czy mówią, jeśli tak to to jest swego rodzaju wołanie o pomoc. Jeśli ktoś na prawdę chce popełnić samobójstwo zazwyczaj właśnie o tym nie mówi

Gość gość
po co od razu samobójstwo. wystarcz nie leczyć grypy i samo cie wykonczy burku :-)

Gość gość
baby są głupie

Gość gość
Ale zazwyczaj ludzie, którzy chcą to zrobić żegnają sie z bliskimi, mówią, ze chcą się zabić, a ona nic takiego nie mówi. X Nie wszyscy mówią. Mój znajomy popełnił samobójstwo i dopiero po jakimś czasie wszystko złożyło się w całość. Twoja przyjaciółka wysyła wyraźne sygnały. Teraz nie ma odwagi, ale w końcu oswoi się ze strachem i to zrobi. Ona nie myśli racjonalnie. Działaj póki nie jest za późno. Znajdź dobrego terapeutę i namów ją chociaż na terapię online.

Gość gość
Ja myślę o samobójstwie na serio, nieraz o tym mówiłem mojej mamie, że chcę to zrobić. No ale planów, kiedy to zrobię już nie zdradzam.

Gość gość
Dlaczego chcesz to zrobić?

Gość Det
Dziewczynie potrzebny lekarz i to jak najszybciej. Ma depresje i mysli samobójcze najpewniej. Nie ignoruj takich sygnałów bo może byc za pozno. Wiem cos o tym bo ktoś bardzo mi bliski nie otrzymal pomocy,choc wolal cichutko ale wołał. Nikt nie usłyszał.

Gość gość
Dlaczego chcesz to zrobić? xxx x Bo życie jest dla mnie przykrym zjawiskiem, ciężarem, wegetacją pozbawioną sensu i logiki. W dodatku męczę się sam ze sobą, do tego dochodzi alergia, która mnie męczy itp.

Gość gość
To co teraz czujesz to pikuś przy tym co będzie czuła Twoja matka. Musisz żyć jeśli chcesz zaznać czegoś lepszego w przyszłości.