Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z zasypianiem 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Odkad sie urodzila, zawsze na noc wypijala mleko i od razu zasypiala. Od jakiehos czasu jest problem. Zawsze kladlam corke spac ok 19.30 i zalezy mi, zeby tak zostalo, chce chociaz wieczorem troche odpoczac. Po wypiciu mleka siada i albo chce sie bawic i wstac, albo domaga sie ksiazek, albo wypytuje o wszystkich domownikow i nie moze zasnac. W efekcie kilka razy zdarzylo sie, ze musialam ja wziac na kolana i pobujac. Wtedy po chwili usypia. Czasem mam cos do zrobienia i zalezy mi, zeby w miare szybko usnela. Dzisiaj polozylam sie z nia przed 20, usnela sama dopiero przed 21, wczesniej krecila sie, wiercila, ciagle l cos pytala i nie mogla spac. Jakies rady?

Gość gość
Ile spi w ciagu dnia

Gość gość
W dzien spi zazwyczaj dwa razy, ok 9.00 i 15.00 (wstaje o 6 rano). Drzemki trwaja od pol do godziny, czasem jedna trwa 1,5. Probowalam ja przestawic na jedna drzemke. Do poludnia wytrzyma, ale gdy pospi krotko, ok godziny, to potem jest jeszcze gorzej. Chce spac ok 18, potem mija kryzys i jest szal

Gość gość
Moja ma rok spi raz o 12 przez 2,3 godziny wstaje o 6 rano a wueczorem kolo 19 , 20 juz calkiem spac idzie , nie wiem moze sie nie znam ale powinnas probowac przestawic na jedna drzemke

Gość gość
Probuje. Czasem spi raz i dlugo, ok 2,5 godziny. Nie zmienia to faktu, ze wieczorem nie ma sie na spanie w ogole. A gdy pospi za krotko, to w ogole dramat. Poklada sie o 17-18, a potem impreza.