Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy gaworzenie?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko za niedługo kończy 7 miesięcy i nie gaworzy jeszcze. Już nie mogę się doczekać. Kiedy Wasze dzieci zaczęły?

Gość gość
Moja od drugiego miesiąca Gaworzy. Najpierw to się gluzenie nazywa a potem od chyba czwartego baba mama tata, papa i piszczy i krzyczy. Teraz to kończy 9 i gaworzy jak nakręcona

Gość gość
Nic nie gaworzy? A wydaje z siebie jakieś dźwięki???

Gość gość
eeee, yyyy, czasem abu, yhm, dużo pisków, czasem mu się powie hej. Czy powinnam się martwić, że jeszcze nie wymawia sylab?

Gość gość
Kurczę moja w tym wieku to już gaworzyla na całego. Jak pisałam praktycznie od drugiego miesiąca już było jakieś mamama ma najpierw potem dadada i tak dalej. A pediatry pytakas? Skoro coś tam próbuje to może nie ma się czym martwić

Gość gość
od 2 miesiaca to raczej nie gaworzenie... Nie patrz na innych bo zwariujesz czytajac takie rzeczy. Moja corka zaczela jak miala 9 miesiecy, pozniej zamilkla i zaczela raczkowac. Moze Twoje dziecko tez rozwija sie teraz na innej plaszczyznie, stad brak gaworzenia. Ale jesli wydaje inne dzwieki niz piski i krzyki to moim zdaniem nie masz sie czym martwic. Duuuuuzo do niego rozmawiaj, spiewaj albo ogladajcie razem ksiazeczki

Gość gość
Jeszcze ma czas. Mój niedawno skończył 7 miesięcy i zaczyna gaworzyć i to nie jest wcale późno a książkowo.