Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

raty allegro a bik

Polecane posty

Gość gość

Hej. Chciałam kupić na allegro coś na raty o wartości 2000 niestety mój wniosek został odrzucony mimo tego że osiągamy stały dochód i nie mam żadnych zobowiązań. Miałam pewien okres czasu około 4 m-cy gdzie na moje konto bankowe nie wpływały żadne pieniądze Bo akurat nie zarabialam i co miesiąc naliczalu opłatę za prowadzenie konta. To nie były duże kwoty bo 5 zł co miesiąc. Na obecną chwilę wszystko jest uregulowane i normalnie przelewana jest pensja. Czy przez to może być problem z Bik? Czy z ratami allegro jest coś nie tak.

Gość gość
mi też kiedyś odmówili rzeczy za 750 zł, mimo, że mam stałe dochody w wys. ponad 6k/mies. W BIK-u mam czyste konto (sprawdzam co pół roku). Nie wiem z czego to wynikało, ale kij im w oko. Podobnie dostałem kiedyś odmowę w Euro rtv.

Gość gość
Z tymi ratami na allegro jest coś dziwnego chce wziąść pożyczkę na 2000 ustalam konkretne raty i jej kwotę a chcą mi udzielic pożyczke o 300 zł wieksza i do tego odsetki i wychodzi 2500 a rata nie jest już taka jaką ustalilam tylko wyższa. Nie rozumiem.

Zakupy na raty, w tym także na Allegro, są formą kredytu udzielanego przez bank współpracujący z Allegro. W przypadku kredytu każdy bank. SKOK, czy inna instytucja finansowa sprawdza zdolność i wiarygodność finansową klienta w BIK. Trzeba pamiętać, ze banki mają różne procedury kredytowe i nie zawsze te same czynniki mają taki sam wpływ na decyzję. Przed każdym kredytem czy zakupami na raty warto sprawdzić swoją historię kredytową w BIK i zweryfikować jakie informacje zostały przekazane przez banki, czy wszystkie są prawidłowe i aktualne. Wystarczy założyć konto na www.bik.pl i mieć stały dostęp do danych na swój temat, przekazywanych przez banki, SKOK-i inne instytucje finansowe. Pozdrawiam, e-Rzecznik BIK

Gość gość
Dla tych, którzy mają problemy z negatywnymi wpisami w rejestrze BIK polecam je usunąć. Dodam tylko, że nie ma możliwości usunięcia zapisu wciąż spłacanego kredytu. Jeśli zobowiązanie zostało spłacone, to warto samemu podjąć działania w tym kierunku. Wystarczy złożyć odpowiedni wniosek u wierzyciela, by ten wycofał negatywne wpisy z BIKu. By ułatwić sobie to zadanie, można do tego wykorzystać generator wniosków dostępny na: czyszczeniebiku.pl

Gość gość
Kreditech czyli Mondeo now nie są widoczne w BIK. Mam towar kupiony na raty a wpisu w Biku brak. MBank czy alior będą już widoczne gdy to one nam udziela rat PayU.

Gość gość
Chcesz wiedzieć czy można samemu wyczyścić BIK? Lub czy pomimo negatywnych wpisów w BIK można otrzymać pożyczkę? Skorzystaj z naszego BEZPŁATNEGO poradnika, a dowiesz się: - Jak wyczyścić BIK samemu ? - Jak wygląda czyszczenie BIK ? - Jak otrzymać pożyczkę będąc w BIK ? - Jak krok po kroku założyć konto w BIK ? Otrzymasz także darmowe wzory dokumentów przydatnych przy usuwaniu wpisów w BIK. Poradnik znajdziesz pod adresem: https://poradnik-bik.pl