Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakladac buty czy nie

Polecane posty

Gość gość

hej. Moja coreczka ma 16 miesiecy. Nie zakladam jej butow w domu bo uwazam ze stopa najlepiej pracuje bez nich. Chodzi w samych skarpetkach. Na dwor buciki zakladam skorzane, dopasowane. Ale moi tesciowie ciagle sie rzucaja o to ze mala chodzi bez bucikow. Uwazaja ze powinnam jej zakladac buciki wszedzie. Z tego co mowia wynaika ze byle jakie aby buty. Nie mam sily im tlumaczyc ze (wg mnie) lepiej malutkiej jest bez butow. Lepsza stabilizacja lepiej sie bawic, siadac, kucac, skakac jak nic ja nie ogranicza. Oni wraz swoje buty buty buty i buty. Ciagle mi przypominaja ze ich corka jak byla malutka to miala nozki w X i musiala chodzic w butach ortopedycznych, a ich lekarz stwierdzil ze to dlatego ze zakladali jej tylko mieciutkie kapcie.... Jakie Wy macie zdanie na temat butow?

Gość gość
przecież Ty już swoje wiesz: " uwazam ze stopa najlepiej pracuje bez nich"

Gość gość
Moim zdaniem im więcej bez butów, tym lepiej.

Gość gość
to jest moje zdanie. Pytalam jakie jest wasze zdanie wiec albo odpowiadaj na pytanie albo zniknij...

Gość gość
Mój tez chodził w skarpetach tylko. Mamy ogrzewana podłogę wiec na co kapcie.

Gość gość
oczywiście, że w domu bez butów, a najlepiej z gołą stopą, poleć teściom Zawitkowskiego do poczytania

Gość gość
polecilam. Szkoda gadac co tesc odpowiedzial... Oni maja swoich "lekarzy" ktorzy sa najmadrzejsi... dzieki za odpowiedzi

Gość gość
Każdy ortopeda ci powie że bez butów lepiej i zdrowiej

Gość gość
w takim razie powiedz im, że skoro oni ufają "swoim" lekarzom, to Ty ufasz swoim i daj sobie spokój z ich pierdzieleniem, ja wszelkie "dobre" rady na temat mojego dziecka szybko ucinam i nie wchodzę w zbędne dyskusje- polecam Ci, bo działa

Gość gość
Ja mam w domu ogrzewanie podłogowe (oprócz sypialni) i wszyscy śmigamy w samych skarpetkach.

Gość gość
Nam z kolei ortopeda powiedzial, ze w domu owszem mozna bezbutow ale tez nie caly czas, bo to jednak płaska powierzchnia. Bez butow po trawie, piasku jest zdrowo ale na płaskich powierzchniach juz niekoniecznie caly czas. Nam zalecił okolo 2-3 godziny dziennie bez butow, a reszte w lekkich, profilowanych,oddychajacych kapciach.

Gość gość
a moze podsuniecie mi jakis artykul lub ksiazke zebym mogla sie doedukowac i troche z nimi porozmawiac moze ich przekonam. Do ortopedy sie wybieramy wiec pewnie on tez nam cos podpowie

Gość gość
bez butow jest najlepeij takie moje zdanie. moja coreczka ma papcie ala grubsze skarpety i takie nosi, jak jest zimno to ma papucie na solidnej podeszwie a tak to chodzi w samych skarpetach.