Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ankieta dla gimnazjalistów

Polecane posty

Gość gość

Proszę o wypelnienie ankiety;)

Gość gość
gdzie ta ankieta

Gość gość
1. Płeć - chłopiec - dziewczyna 2.Jak często spotykasz się z aktami agresji wśród uczniów Twojego gimnazjum? - Bardzo często - Często - Rzadko - Nigdy 3.. Czy kiedykolwiek na terenie szkoły lub w jej obrębie byłeś/aś świadkiem agresji? - Tak - Nie 4. Czy kiedykolwiek na terenie szkoły lub jej obrębie byłeś/aś ofiarą agresji? - Tak - Nie 5. Czy kiedykolwiek na terenie szkoły lub jej obrębie byłeś/aś sprawcą agresywnego zachowania? - Tak - Nie

Gość gośćank2
6. Jeśli TAK, to zachowałeś/aś się agresywnie ponieważ Twoja ofiara była: - Słabsza - Zdolniejsza od Ciebie - Niepełnosprawna fizycznie - Samotnikiem - Agresywna wobec Ciebie - Inna niż Ty (miała nadwagę, nosiła okulary, inaczej się ubierała, itd.) - Inne(jakie?) 7. Z jakim rodzajem zachowań agresywnych najczęściej spotykasz się w swojej szkole? - Wulgaryzmy (przezywanie, wyśmiewanie, poniżanie) - Przemoc fizyczna (bicie, kopanie, bójki między uczniami) - Wandalizm (niszczenie sprzętu lub własności szkoły lub innych uczniów) - Wyłudzanie pieniędzy lub innych dóbr materialnych - Zastraszanie (szantażowanie, grożenie) - Złośliwe zachowania (podkładanie nogi, chowanie plecaka, itd.) - Nie spotkałem/am się z agresywnym zachowaniem - Inne(Jakie?) 8. W jakich miejscach w Twojej szkole najczęściej dochodzi do agresywnych zachowań ? (Proszę o zaznaczenie tylko jednej z opcji.) - W szatni - W toalecie - Na korytarzu - W Sali lekcyjnej - Na boisku szkolnym - W drodze do szkoły/ze szkoły - Nigdzie (nie spotkałem/am się z agresywnym zachowaniem) - Inne miejsca (jakie?) 9. Kiedy według Ciebie najczęściej dochodzi do zachowań agresywnych? - Przed lekcjami - Po lekcjach - Na przerwie - W drodze do szkoły - W czasie powrotu ze szkoły - Nigdzie (nie spotkałem/am się z agresywnym zachowaniem) - Inne

Gość gośćank3
10. Kto według Ciebie jest najczęściej sprawcą zachowań agresywnych mających miejsce wśród uczniów Twojej szkoły? (Proszę o zaznaczenie jednej opcji w każdej z kategorii: A- E) A - starsi uczniowie - rówieśnicy - młodsi uczniowie B - chłopcy - dziewczęta C - Jeden uczeń - Grupa uczniów D - Uczniowie z mojej klasy - Uczniowie z innej klasy - Uczniowie z poza szkoły E - Ktoś inny: wymień kto 11. Czy reagujesz jeżeli drugiej osobie dzieje się krzywda? - Tak - Nie Jeśli TAK, to uzasadnij swoją wypowiedź. Jeśli NIE, to uzasadnij swoją wypowiedź 12. Jeżeli byłeś/aś świadkiem agresywnego zachowania w Twojej szkole, to kogo poinformowałeś/aś o tym fakcie: - Dyrektora szkoły - Wychowawcę - Nauczyciela - Rodziców - Nie byłem/am świadkiem takiego zachowania - Nikogo nie informowałem/am (uzasadnij wybór tej odpowiedzi) - Inną osobę (kogo? 13. Jakie środki zaradcze podejmowane są w Twojej szkole aby zapobiec zachowaniom agresywnym? - Zajęcia profilaktyczne - Prelekcje - Apele szkolne - Przedstawienia szkolne - Identyfikatory - Dyżury nauczycieli - Monitoring - Ochrona - Inne(jakie? Dziękuję za wypełnienie ankiety