Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiakowalska25

Czy wypada upomnieć się o wypłatę?

Polecane posty

Gość kasiakowalska25

Pracuję na umowę zlecenie. Póltora tygodnia temu upłynął termin otrzymania przeze mnie wypłaty, a szef w pracy nic nie wspomina o tym, kiedy pieniądze będą. mam pytanie: czy wypada upomnieć się o wypłatę, czy to nietakt z mojej strony i lepiej poczekać, aż szef podejmie na ten temat rozmowę? Pieniądze bardzo są mi potrzebne, od tygodnia się zapożyczam u rodziny i aż mi głupio z tego powodu.

Gość gość
Chyba zartujesz, oczywiscie ze wypada! Nawet powinnas powiedziec szefowi, ze zalezy ci na tym by dostawac wyplate regularnie. To chyba logiczne, kazdy ma rachunki do placenia i zobowiazania. Nie daj sie wykorzystywac, bo bedzie stale tak robil. Cen siebie i swoje umiejetnosci. Powodzenia

Gość gość
Tak, z odsetkami za nieterminową wpłatę

Gość gość
Niech lepiej nie zaczyna z odsetkami, bo ją jeszcze zwolni i tyle z pracy będzie miała kobieta! Przeciez to tylko umowa zlecenie!

Gość gość
Wypada to zapytać o preferencje kulinarne. O wypłatę to nawet trzeba się upominać ! praca wykonana to i zapłata powinna być na czas. Przecież coś jeść musisz.

Gość gość
gość dziś Szczerze to jak są takie jaja to sama powinna już szukać pracy, bo znaczy to, że szef skunks i oszust :)

Gość gość
Moze zapomnial ? Przypomnij mu

Gość kasiakowalska25
Wątpię, ze zapomniał, bo to już nie pierwszy raz. Każdego miesiąca są opóźnienia, ale tylko do 4 dni, w tym wyjątkowo dłużej. I też nie jest to wypłata za zeszły miesiąc,a za poprzedni, bo on wypłaca z miesięcznym opóźnieniem każdemu- czyli przez 1 miesiąc się pracuje bez wynagrodzenia, a dopiero od przyszłego się dostaje normalne wynagrodzenie. Wszędzie, gdzie pracowałam na umowę zlecenie tak było. Czyli teraz czekam na wypłatę za marzec, a nie za kwiecień.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona