Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak w taką pogodę ubierać roczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Jak w taką pogodę jak jest teraz czyli niecałe 20 stopni ubierać dziecko roczne na spacer i w domu? Dodam że na spacerze siedzi w wózku a w domu mam około 22 stopni i ona ciągle się rusza. Malutka często mi choruje. W domu ubieram jej body bez rękawów + bluzka krótki lub długi rekaw + leginsy (wszystko z bawełny). A na spacer pod leginsy rajstopy i kurtka na polarze.

Gość gość
Moja córka ma dwa lata i nigdy nie chorowała z wyjątkiem kataru (3 razy) ale wtedy zwyczajnie źle się ubralysmy na spacer. W domu masz tak, jak ja mam, więc proponuję tylko body i leginsy. Skarpetki jak chce niech nosi, jak nie to nie- moja w tym wieku nie tolerowala. A na spacer ubieraj tak, jak siebie. Chyba, ze są to wyprawy ponad godzinne, wtedy jedną warstwę więcej. Piszę ze swojego doświadczenia, a decyzja należy do Ciebie :-)

Gość gość
w takapogode leginsy i rajstopy? o matko.

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Autorko moja starsza nie chorowała a mała roczna w kółko chora. Powiem Ci tyle - wywal kurtkę na polarze jak jest słońce to zaraz plecy mokre. Ja kupiłam kurtkę chicco- w ciuchlandzie ale nowa była. Jest cała bawełniana super. PS na co choruje Twoje dziecko?

Gość gość
Bez przerwy katar i kaszel

Gość gość
To znowu ja - u nas katar i kaszel tez bez przerwy byłam u alergolog nawet ale to infekcje są które starsza z przedszkola znosi.my mamy inhalacje nasivin miała już krople robione xylogel kupiłam czystek pije clemastinum neosine juz nie wyrabiam zaszczepić od lutego nie mogę bo non stop coś. ..

Gość gość
Ubierz sobie rajstopy i kurtkę w taka pogodę... Powiem.ci tyle. Ja nie choruje. Chyba ze ubiorę szalik kurtkę sweter spoce sie i zawieje wiatr...

Gość gość
Rajstopy pod leginsy i kurtka na polarze. Gratuluję. Sama się tak ubierz przy 20 stopniach

Gość gość
Biedne dziecko leginsy i rajtuzy przy niemal 20 stopniach,jeszcze pewnie czapke dziecku zakładasz Naprawdę jak chodzę po dworze to mi tych dzieci zwyczajnie szkoda,bo nie dość że są w ruchu to poubierane jak na syberię,a mamuśki letnia rozpięta kurteczka. Ludzie dzieci to nie kosmici,ubiera się je tak samo jak siebie,a nawet lżej bo biegają

Gość gość
Ja w taka pogodę mam wyłączone ogrzewanie w domu, jedynie wieczorem włączam na czas kapania, w nocy śpimy tez bez ogrzewania. A na spacer ubieram córkę 15mcy w leginsy, body z krótkim rękawem i albo bluzeczka z długim rękawem na to albo na krotki rękaw. Bez czapki oczywiście. Syn tez lekko ubrany. Wychodzimy na ok 3 godz. popołudniu. Dzieci nie chorują. Lody tez jemy na spacerach i wszyscy są zadowoleni.

Gość Ale to już było
Co to za pytanie? Dziecko ubiera się na tzw.cebulkę.Mam dziecko półtora roku i nigdy mi nie chorowała. Nie przegrzewaj dziecka i tyle w temacie!

Współczuje dzieciakowi.Matka która zadaje głupie pytanie.Sama potrafisz się ubrać?! Nie przegrzewaj dzieciaka i będzie OK.

Gość gość
A to poltoraroczne co nigdy nie chorowalo to chodzi do żłobka? jak nie to nie chwal się. mój ma 6 lat, do 3 roku miał raz lekki katar, od przedszkola zaczęły się infekcje, katary, zapalenie uszu. Też nigdy nie przegrzewalam dziwcka-autorko ubieraj dziecko tak jak siebie plus kocyk do wózka w razie drzemki.

Gość gość
Ty tak na serio z tymi rajstopami? Bo az sie wierzyc nie chce...

Gość gość
U mnie na placu zabaw tylko mój syn nie miał rajtuz pod spodniami. Przedział wieku 1,5 - 2,5 rż

Gość gość
To Wy na placu zabaw obczajacie które dziecko ma rajstopy a które nie? :D masakra ale z Was kwoki

Gość gość
Mamusie się same chwalą, która rajty założyła.

Gość gość
A co zagladalas im pod gacie? dlatego nigdy nie gadalam z mamusiami kwokami na placu zabaw-bo potem tylko pożywkę do pisania w necie mają! jakby mnie ktoś spytał czy dziecko przy takiej temperaturze ma rajstopy to bym odpowiedziała ze oczywiście i kalesony do tego :O jak można tak gotować dziecko? ja swojej 10 miesięcznej zakładam rajstopy przy takiej pogodzie ALE DO SUKIENKI! a jak ma leginsy lub spodenki to tylko pampek pod spód!