Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletka po

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jakiś czas temu kochałam się z moim facetem i tak się złożyło ze jakoś w tej "euforii namiętności" nie zabezpieczylismy się. Kupiłam tabletkę po. Po tygodniu od wzięcia tabletki przez jeden dzień miałam plamienie czerwono-brazowe. Teraz miesiączka przyszła normalnie. Czy możliwe ze byłam w ciąży a tabletka spowodowała poronienie?

Gość gość
mialam tak samo i tez sie nad tym zastanawiam wlasnie,ale mysle ze to normalne jest

Gość gość
Rypi/erz się bez zabezpieczeń,a potem zapytujesz

Trzeba myśleć przed a nie po - sorry jesteś chyba dorosła

Gość gość
A co, masz wyrzuty sumienia?

Gość gość
ta tabletka nie powoduje poronienia , tlumoku czytaj ulotke , a nie glupie pytania zadajesz

Tabletka po nie ma działania wczesnoporonnego. Jeśli kobieta jest już w ciąży tabletka nie zadziała. Jej zadaniem jest zapobieganie ciąży po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia poprzez szybkie opóźnienie owulacji, jeśli ta jeszcze nie nastąpiła. Oznacza to, że plemniki oczekujące w jajowodach nie spotkają się z komórką jajową i nie zapłodnią jej. Działa to podobnie do standardowych tabletek antykoncepcyjnych, które również zapobiegają uwolnieniu komórki jajowej.

Gość kamila 12345
Telefon Zaufania (58) 6 915 915 netporadnia: www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: - medycyny, - farmakologii, - procedur wsparcia instytucjonalnego, - psychologii - prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni.pl są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.