Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie , pomocy

Polecane posty

Gość gość

Co ja poradze ze tylko te mi sie podobaja.... I nie chce innych . Pomocy dziewczyny co wybrac : Natalia , Oliwia , Julia , Luiza , Klaudia , Liwia . Prosze nie podawajcie innych bo wiem ze wybiore ktores z tych. Popularnosc nie jest dla mnie wazna . Sama jestem milionowa anka I nigdy mi to nie przeszkadzalo . Nie moge sie zdecydowac ktore imie... a wam ktore sie podoba

Gość gość
dla mnie zdecydowanie Liwia, jest to moje ukochane imię i chciałabym nazwać tak swoją córkę kiedyś :) Klaudia na drugim miejscu, Natalia, Luiza również są ładne jak dla mnie. Oliwia tu przeszkadza mi ta "oliwka", która kojarzy mi się z oliwką i oliwkami. Jula nie lubię, nie dość że co druga tak ma na imię, to dla mnie jest ono bez wyrazu szczególnie zdrobnienie Julka. a jaki jest twój najmocniejszy typ?

Gość gość
Luiza też jest ładne w sumie, jak dla mnie Liwia, Luiza lub Klaudia.

Gość gość
Kolezanka ma Oliwie I nie zdrabniaja oliwka bo kolezanka bardzo tego nie lubi I zakazuje wszystkim za to jest nazywana oliwcia , liwcia a zazwyczaj poprostu Oliwia

Gość gość
Natalia , oliwia

Gość gość
Dziewczyny nie pomozecie ?

Gość gość
Liwia? To imię jest okropne, jak zrobienie Oliwia i takie upośledzone.

Gość gość
Mam na imię Julia, nie uważam ze to imię jest bez wyrazu, dla osoby bez wyrazu nawet imię "z wyrazem" nie pomoże. Jest to imię romantyczne i piękne, większość ludzi zwraca się do mnie Julio, czy też pani Julio i jest to moim zdaniem bardzo godne i piękne. W moim roczniku nie ma wielu kobiet z tym imieniem. Wiadomo że teraz się zrobiła jakaś moda na to imię, ale co się dziwić jest piękne.

Gość gość
Luiza! Nazwałabym tak córkę ale nie pasuje do naszego nazwiska :(

Gość gość
Natalia.

Gość gość
Przede wszystkim trzeba odrzucić "Liwię" bo to nie jest imię, na dodatek to pretensjonalne, nazwać dziecko czymś takim. Do Luizy nie ma zdrobnienia, więc też odpada. Imiona Oliwia i Julia stały się pospolite, co gorsza w różnych środowiskach. Lepiej z ostrożności zrezygnować. Zostaje Natalia (bezpieczna klasyka, choć wzrasta popularność, i takie mdłe w brzmieniu) i Klaudia (mnie jakoś odrzuca i źle się wymawia). Z tych dwóch wybierałabym dopasowując do brzmienia i długości nazwiska (krótsze imię do dłuższego nazwiska a dłuższe do krótszego) i sprawdzając znaczenie imienia.

Gość gość
A czy zaraz ktos nie powie ze Luiza to patologia?

Gość gość
Przede wszystkim trzeba odrzucić "Liwię" bo to nie jest imię, na dodatek to pretensjonalne, nazwać dziecko czymś takim. x to najpierw się doucz Liwia to całkiem osobne imię i znaczy "należąca do rodu Liwiuszów", więc po znaczeniu możesz zorientować się, że jest bardzo stare, zresztą występowało już przed naszą erą... Oliwia znaczy "gałązkę drzewa oliwnego"

Gość gość
Mam na imię Julia, nie uważam ze to imię jest bez wyrazu, dla osoby bez wyrazu nawet imię "z wyrazem" nie pomoże. Jest to imię romantyczne i piękne, większość ludzi zwraca się do mnie Julio, czy też pani Julio i jest to moim zdaniem bardzo godne i piękne. W moim roczniku nie ma wielu kobiet z tym imieniem. Wiadomo że teraz się zrobiła jakaś moda na to imię, ale co się dziwić jest piękne. x przepraszam bardzo ale jesteś nieobiektywna. Brzydkie nie jest, ale nie każdemu musi się podobać, więc przepraszam, ale pozwól innym mieć swoje zdane. Tobie się podoba, mi nie i tyle. "ale co się dziwić jest piękne" - dobrze, że imię nie świadczy o człowieku, bo patrząc na liczbę Julii obecnie tyle zakochanym w sobie osób bym nie zniosła.

Gość gość
coraz więcej osób pyta o Luizę na tym forum, chyba to za sprawą Luizy z Masterchefa ??

Gość gość
Tylko czy pani Luizo brzmi dobrze ?

Gość gość
dopiero pisałam w innym temacie co wy z tymi "Paniami", Pani Luizo brzmi normalnie jak i Pani Liwio i Pani Klaudio.. naprawdę lubicie jak wam tak "paniują"

Gość gość
Liwia albo Julia

Gość gość
Autorko chyba już jakiś czas temu zakładalaś temat (poznaję po propozycji imion) dostałaś tam mnóstwo odpowiedzi, nie wystarczyły tamte? Sama musisz zdecydować.Jak nie potafiszs to poczytaj znaczenie imion, może to Ci podpowie. Tutaj każdy ma inne propozycje i updoobania, jak widać i wcale nie pomogą Ci setne odpowiedzi.

Gość gość
natalia

Gość gość
Natalia Oliwia Julia

Gość gość
LIWIA! - jak już, bo wszystkie oklepane.