Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mężczyźni dzisiaj nie chcą brać ślubów?

Polecane posty

Gość gość

Lub chociaż regulować w jakiś sposób pewnych spraw. Sama nie napieram ostro na ślub ale chociaż na kwestę tworzenia stabilnej przyszłości. Teraz na kafeterii ktoś założył temat, że on kupuje mieszkanie na siebie. Wśród moich znajomych jest ten sam temat, problem w tym, że dziewczyna naprawdę sporo się dokłada. Każdy puka się w czoło, że on ją zostawi chociaż sami siedzą na kocią łapę. Mój poprzedni związek trwał 4 lata i w końcu z poczucia tego braku stabilności odeszłam. Do tego naprawdę mnie zaniedbał. Już nie wychodziliśmy razem na spacery i nie robiliśmy wszystkich fajnych rzeczy. Lepsze było piwo i kumple od których nigdy go nie odciągałam. Po rozstaniu była histeria i paplanie o zaręczynach. Przez 3 miesiące do mnie wydzwaniał a potem nagle jak z pod ziemi wyskoczyła inna. Od tamtej pory minęły nie całe dwa lata a on już jest żonaty. Teraz jestem w związku od roku czasu. Na razie niczego nie oczekuję jednak na propozycje wspólnego mieszkania się krzywi. Pasuje mu kiedy wpadam do niego na weekendy, mam klucze od jego mieszkania. Jednak coś mi tu śmierdzi. Powoli moja cierpliwość się kończy. Czuję, że to upadnie a ja jestem k***wsko zmęczona. Chciałabym stworzyć normalny, poważny związek i mieć rodzinę. Tylko nie ma z kim. I nie, nie szukam sobie chłopców w dyskotece bo tam nie chadzam. Chyba zależy mi za bardzo a kto by nie chciał baby która ciągle się stara. Siostra miała dwójkę dzieci. Teraz ma jedno, bo jest po rozwodzie. Ona pracowała, sprzątała, wychowywała ich dziecko a ten leń siedział w domu na d***e. Dała sobie spokój. Przykre tylko, że takich historii jest wiele....

Gość sąsiad gumowe ucho
Ja nie chcę się żenić choćby z tego względu, że kobiety po ślubie zaniedbują się i tyją - nawet nie rodząc jeszcze dziecka. Ponadto obserwując znajomych zauważyłem, że będąc w związkach dobrze jest tylko na początku, z biegiem czasu jest jednak coraz gorzej i są kłótnie i awantury, z winy obu stron.

Gość gość
jak ktoś nie jest dla zasady nasatwiony na nie do ślubów (czyli kiedyś by chciał), ale kręci nosem przy Tobie to po prostu nie chce ślubu z Tobą. Proste.

Gość gość
ja chce ale niemam z kim;-)

Gość gość
Nie chca, bo co z tego slubu beda mieli? Kobietom daje to pewne poczucie bezpieczeństwa, wazne, kiedy ma sie dzieci. A poniewaz wiadomo,ze dzieci mozna miec do okreslonego wieku, bardziej napieraja na sluby. Dla mnie uzasadnieniem ,dla ktorego męzczyzna bierze slub jest , ze robi to z miłosci dla partnerki, gdy wie, ze jej na tym zalezy. Ewentualnie boi sie, zeby ktos inny mu jej nie sprzatnąl sprzed nosa. No albo tez jest głęboko religijny i nie chce wspólżyc bez słubu.

Gość sierotkamarysiapolemmym
gdzie dzieci w tych czasach..rodzina, gdy sytuacja wiekszosci jest niestabilna, praca w niestabilnych warunkach - czyli dzisiaj pracujesz jutro nie.. to po co sie tak szarpac... Tutaj ktos slusznie wyzej zauwazyl, ze na poczatku jest jak w niebie, a pozniej sie wszystko na ryj 7ebie.. prawda.. mysle ze jest tak z powodu tego ze uczlowieka fascynacja kimś trwa iles tam czasu pozniej wszystko powszednieje, a na samym koncu są awantury z winy obu stron.. pomimo wszystko to dobrze ze jeszcze wiele osób mysli ideałami i zakładaja rodziny biorą sluby itd, ze jeszcze wierzą w sens. Niestety mnie nie było to pisane, a druga sprawa chyba nie widzę w tym sensu.

Gość gość
Dobrze, ze nasi rodzice żyli w cudownej komunie i było tak lekko i łatwo :D Wszystko można było dostać, szczególnie pieluchy z górnej półki. Ludziom się nie chce i tyle. Wyginiemy z lenistwa.

Gość Turkuć
Chyba mało ludzi wieży w stałość związków. Prędzej czy później emocje się wypalają, wchodzi rutyna, zmęczenie drugą osobą i jej wadami, których na początku nie dostrzegaliśmy.

Gość gość
bo moga zabawiac sie z kobietami bez slubow

Gość gość
Fajerwerki zawsze mijają ale jeżeli ludzie są odpowiedzialni i dorośli pozostaje miedzy nimi uczucie sympatii i stabilności. Gość 11:45 podsumował.

Gość gość
Jesli i tak wspolnie z kobietmi mieszkają, po co im slub, no powiedz, autorko, po co?

Gość sierotkamarysiapolemmym
W tym ze ludziom sie nie chce tez cos jest..ale ciekawsze jest, jaki jest tego powód, bycmoze mialy na to wplyw przemiany społeczne na calym swiecie, które ukształtowały nowe pokolenie ludzi

Gość przerost tresci nad forma
ale kręci nosem przy Tobie to po prostu nie chce ślubu z Tobą. Proste. >>>dokładnie.

Gość gość
11:47 żeby było oczywiste,że to kobieta na całe życie. Z pierwszą lepszą ślubu nie bierzesz.

Gość gość
moj facet ma 37 lat a ja 28. oswiadczyl mi sie choc z poprzednich zwiazkow zwiewal gdy byla mowa o slubie. zdziwilam sie bardzo bo ja nie chce dzieci i miec ich nie bede ( trwale sie zabezpieczylam). a moj kupuje mieszkanie na nas i chce slubu. po prostu mnie kocha tak naprawde. i mysle ze tu klucz sprawy. ja tez mialam kilka dlugich zwiazkow i slubu nie chcialam a z nim chce bo nigdy tak nie kochalam jak jego