Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam mandat za brak biletu w autobusie i pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy naprawdę mogą mi przysłac coś do domu po długim czasie? albo komornika przyślą? Nie zapłaciłam a minęło juz ok pół roku. Miał ktoś z was taka sytuację kiedys???że jednak sie "obudzili"?

Gość gość
jesteś w krajowym rejestrze dłużników i nic nie weźmiesz ani na raty, ani kredytu. Nawet telefonu w abonamencie nie dostaniesz. Tak trzymaj! Oszukałaś system! juuuchuuu!

Gość gość
Mogą przysłać. A wyroki są wydawane zaocznie, dostaniesz po prostu wyrok - nakaz zapłaty.

Gość gość
jak się nie ma kasy na bilet to się chodzi na pieszo, biedoto

Gość gość
hahaha spodziewałam się takich wypwoiedzi wy pewnie jesteście tacy idealni i nigdy nie zapominacie o bilecie, zwłaszcza jak się jeździ na miesięcznym i podróżuje po różnych miastachi zdarza sie zapomnieć zwyczajnie. Zaraz ze mnie złodziejkę zrobicie ;]. Pewnie miuliony ukradłam wyrok tzn. nakaz zapłaty ale ile to moze być kasy? Dużo?

Gość gość
nie mam żadnych oficjalnych dochodów, studiuję poza tym i najwyzej sobie dorabiam ale nie na umowe

Gość gość
pierd.....lona złodziejka

Gość gość
żeby tylko tacy złodzieje byli to Polska by byla pieknym krajem miodem i mlekiem płynącym

Gość gość
masz skończone 18 lat, zdarzyło mi się kiedyś zapomnieć biletu miesięcznego ale nie zdarzyło mi się jechać na gapę, uważam że to chamstwo i czułabym się z tym źle, nie rozumiem jak można zapomnieć, bo bilet to jest podstawa, samo poczuwanie się do tego, że korzystasz z jakiegoś transportu i należy się za to jakaś opłata, no chyba że się jest roszczeniowym bachorem któremu wszystko się należy. Twój wybór, nie płać, wyrok odbędzie się zaocznie i małego mandatu zrobi sie okragła sumka bo będziesz musiąła jeszcze uregulowac koszty sądowe, windykacyjne i odsetkim i nie unikniesz tego, jak nie zapłacisz to będzie kolejna sprawa zaocznie i dostaniesz jeszcze większą sumkę powiększoną o kolejne odsetki, koszty sądowe i windykacyjne.

Gość gość
Takie "pierdy" to się pewnie przedawniają, komu by się chciało zajmować. Tyle czasu to już po ptokach, po co się tym zajmujesz autorko? Sumienie cię gryzie czy co?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Mandat przedawnia się po 2 latach więc do tego czasu mogą wystąpić z roszczeniem.

Gość gość
ok, dzięki za odp:)

Gość gość
Mi przyszło wezwanie po około półtora roku ( było to z 4 lata temu) tylko że ja dostalam mandat za jazdę bez biletu pociągiem. Musialam wtedy zapłacić mandat plus odsetki plus koszty sądowe i było to ponad 500 zł.