Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamela, Sandra czy Sara?

Polecane posty

Gość gość
Ciekawe :D Napisze ponowinie, 25 lat temu był szal na imiona na P.. Same Pauliny i Patrycje były modne :) Moja Pamela byla jedyna.. I nigdy nie spodkała sie z wyzwiskami na temat swojego imienia :) Chyba w miala w klasie ' lepsze' obiekty jak Nikoletta, Klaudyna czy.. Baltazar ! Przy tych imoinach Pamela brzmiało swojsko.. A dzis , gdy nie mieszkamy w PL to juz jest zupelna bajka :) Zreszta to imie jest jakby miedzynarodowe, tak samo sie pisze i wymawia w wielu krajach :)

Gość gość
ale co ty porównujesz Pamelę do Pauliny? Paulina dalej jest często nadawanym imieniem i na pewno nie jest w niczym podobna do Pameli.. ty tak nazwałaś ok, tobie się podobało, ja też mieszkam w takim regionie że mnie Pamela (akurat nie spotkałam nigdy, Samanta czy Brajan nie dziwi znam dużo bardziej egzotyczne imiona, których pewnie większość nie słyszała (ja też pierwszy raz o nich usłyszałam kiedy poznałam te osoby) twoja córka miała dobrze wychowane osoby w klasie i w moim środowisku śmiano by się raczej z Ignacego.. to że twoja Pamela była jedyna nie jest argumentem, można nazwać córkę Eugenia i też na 100% będzie jedyna.. ja uważam że Sandra i Sara już się zakorzeniły w "polskich imionach" i nikogo nie dziwą, zresztą Sara to imię biblijne, Pamela była kiedyś ja mówisz modna ale nie tak jak Sandra nie jest więc osłuchana, obecnie mało kto nadaje takie imie a że kojarzy się z panią z serialu tylko to trudno

Gość gość
no i właśnie nawet Samanta czy Brajan mnie tak nie dziwi i nie porównałabym Pameli z Samantą, bo nie wiem czemu jak słyszę Pamela to od razu uśmiech mam na twarzy a Samanta to może nie pasujące imię jak na nasze warunki ale dziecka wg mnie nie krzywdzi

Gość gość
Kazdy zrozumial. Tak tak twoja corka tak ma na imie itd juz to wiemy co nie zmienia faktu ze wiekszosci kobiet tutaj to imie sie nie podoba I tyle..... Pamela nie fajne moim zdaniem I tyle

Gość gość
zestaw sobie każde z tych imion z nazwiskiem, może spróbuj zapisać? Mi się podobało imię Maksymilan dla syna i Małgorzata dla corki, ale jak zapisałam, to stwierdziłam, że bez sensu, bo mamy długie nazwisko i wybraliśmy Maja i Marek. Zapiszcie sobie, wymownie każde kilka razy i sami stwierdzicie które najlepiej brzmi.

Gość gość
no i co z tego że długie na co dzień i tak byłby Maks i Gosia, a raz na jakiś czas wypisać papiery to chyba nie problem.. ale Maja i Mrek też ładne.. co do tematu to autorki chyba dawno tu nie ma skoro nic jej się nie chcialo skomentować więc po co drążyć temat