Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko 2 letnie a wyjazd nad morze

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy,mam pytanie...otoz moja corcia skonczyla 2 latka i w lipcu chcemy jechac z nia na tydzien nad morze,mamy tam ok 500 km,nie wiem jak to wszystko zorganizowac,martwie sie co tam jej dawac do jedzenia i jaka kwatere wybrac najlepiej...mala ma duzy apetyt,jest zdrowa,a ja nie wiem co ze soba zabrac do jedzenia dla malej i jak te 7 dni zorganizowac...dlatego pytam doswiadczone mamy o rade...

Gość gość
Jedziesz nad polskie morze? Podstawowym problemem jest to, czy corka jezdziła na dalszych dystansahc dotad i jak znosi takie podróze

Gość gość
no najdalej jechala 100 km,polowe drogi spala,jedziemy w nocy wiec mysle ze droge przespi

Gość gość
jade nad polskie morze,nie wiem gdzie moze byc w miare "spokojnie" w sezonie,zanim urodzila sie cora jezdzilismy z mezem do Mielna i Pobierowa,ale nie chce tam jechac juz bo to zbyt "imprezowe" miastecka,myslalam o dziwnowie czy Miedzywodziu,poradzcie cos

Gość gość
My byliśmy pierwszy raz jak synek miał rok i cztery miesiące. Jadł obiady z nami na mieście. Raz czy dwa zamòwiłam mu naleśniki ale on malutko jadał więc w końcu po troszku jadł obiadu od nas. W domku mu rano robiłam kaszkę, na kolację butelkę w międzyczasie owoce czasami suchego gofra. A w domu co dajesz jej do jedzenia?

Gość gość
Moi znajomi lecą do Bulgarii z 9 miesięcznym dzieckiem, a Ty się trzęsiesz nad dwulatką nad polskim morzem? :/

Gość gość
je wlasciwie wszystko,rano--mleko,kasza,potem jakis owoc,na obiad tak jak my-mieso,nalesniki,"wszystko'no bez grzybow czy jakis potraw ciezkostrawnych,podwieczorek--jakas salatka,chlebek,potem butla i spanie...no nie wiem co ze soba wziac,a wy gdzie byliscie?

Gość gość
z 2 letnim dziekciem wyzd nad morze to zadn przyjemność, ani relaks.tylko sama meczarnie , ste nerwy, kupe logistyki, i wieczne wysłuchiwanie pisków i krzykow dziecka wrzeszczącego . Jestem co roku and morzem i widze regularnie takie ovrazki "uroczych" wyapdow na plaze z wydzierają,cym się wniebogłosy dziubusiem. Wszystko musisz pdo dziecko dostosować, wszystko, kazda minuta, każdy pobyt jest zależny od dziecka humoru, a to jest horror co się naoglądałam jaki "relax" się ma z 2 latkeim na wyjeździe nad morze

Gość gość
no "trzese" sie,bo jak dotad tak "daleko" nie bylam z mala i nie wiem jak to zorganizowac

Gość gość
mala jest grzeczna,nie mam z nia problemow,czesto jestesmy w gosciach i nigdy nie bylo z nia problemu,nie jest "wrzeszczacym" dzieckiem,umie zajac sie soba,wiem ze sa dzieci absorbujace ,widze to na placu zabaw ale moja corka to spokojne dziecko

Gość gość
rowerem jedziecie ? , ze nie wiesz jak przejechac gora 6 godz autostrada ? w domu wiesz co dac do jedzenia a nad morzem to juz problem nie ogarniam takiego myslenia

Gość gość
a gdzie najlepiej jechac?mozecie polecic miescine?

Gość gość
Dasz jej do jedzenia, to co dajesz w domu, jesli bedzisz miala kwatere z dostepem do kuchni. No przeciez nad morzem zyja ludzie normalnie ( na przyklad ja:)) Dlaczego masz cos brac ze soba do jedzenia ?( no chyba,ze na drogę) sklepy sa wszedzie. Na miejscu zaopatrz sie w duzy parasol,zeby mala na plazy bawila sie caly czas w cieniu ( na sloncu i tak zdazy byc po drodze) - o ile bedzie slonce. To podstawa. Foremki, zabawki plazowe kupisz tez na miejscu. Chyba ,ze jedzisz samochodem, i masz w domu, to weź ze sobą. Nie korzystaj oczywiscie z zadnych fastt foodow i innych paskodztw, jak nie bedzisz miala mozliwosci gotowania to wez grzalke, garnek do pokoju i podgrzewaj jedzenie e sloiczkow dla dzici - kupisz wszedzia, a przez tydzien dasz radę . Ale wybierz kwaterę z kuchenka lub przynajmniej z mikrofalowka, niezbyt daleko od plazy, bo ciezko dziecku dojść , Dobrze,zeby było kolo domu ogródek i moze choc maly placyk zabaw - duzo takich jest przy kwaterach. Unikaj plazy 10-14.

Gość gość
Lepsze male miescowosci nadmorskie, w duzych tłok , smród samochodów i drozej.

Gość gość
gosc 11.46---dziekuje Ci o taka wypowiedz mi chodzilo,a poleccie jescze miejscowosc?

Gość gość
Karwia