Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odświeżyć pralkę

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio moja pralka zostawia na ubraniach dziwny zapach. Używalam do tej pory jakieś tańsze płyny do prania. Wcześniej w sumie też i ładnie wszystko pachnialo. A ostatnio jak mi zaczęło dziwnie pachnieć to pomyślałam że może kiepskie płyny więc kupiłam dobry, droższy płyn. I nic to nie pomaga! Ciuchy pachną jakby niewyprane były. Nie jest to jednak zapach grzyba, bo pralkę zostawiam otwarta po praniu i zawsze ubrania rozwieszam od razu jak się kończy prac. Prałam rzeczy w domestosie ale nadal ten dziwny niedoprany zapach jest. Co jeszcze można zrobić? Jak odświeżyć pralkę?

Gość gość
Wyczyść filtr, może wpadła tam jakaś skarpetka. Na dole pralki zapewne masz taką klapkę, tam jest filtr (podstaw jakąś podstawkę bo wypłynie trochę wody). Czy woda z pralki jest odprowadzana czy coś zostaje bo może w wężach coś utknęło. Dodatkowo pralki mają funkcje czyszczenia bębna, jeśli nie ma to nastaw, po wyczyszczenie filtra, pralkę na 90 stopni i włącz na pusto bez środków pioracych.

Gość gość
kondony wyrzuca się na śmietnik a nie do pralki co by na zaś były

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
W rossmanie jest taki płyn do czyszczenia wnętrza pralki. Wlewasz, włączasz pralkę i się czyści. Można czasem taki zabieg też zrobić z domestosem. Wybielacz, odplamiacz też nie jest najgorszym pomysłem, u mnie się poczyściło wszystko, a wcześniej miałam problem taki jak ty i jeszcze osady zostawały na praniu nie do zmycia.