Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przymuszanie dziecka do ssania piersi...

Polecane posty

Gość gość

Mówiąc szczerze chyba właśnie to robię cały czas.... Boję się że moje dziecko w ten sposób zniechęcić się do piersi... Czy może się tak stać?? Mała ma dwa miesiące i już czasem płacze jak próbuje ją przestawić teraz postanowiłam wyluzować, jest szansa że znowu z chęcią będzie jadła???

Gość Gotik
Jak nie chce ssać, to niech nie zsie. Kup jej Pepsi. Młodzież lubi takie rzeczy.

Gość gość
Nie da się zniechęcić do piersi ;) A gdybyś poczekala aż sama zarządza piersi? ;) Co ile jej podajesz mleko?

Gość gość
Jak to przymuszanie wyglzda?

Gość gość
chciałbym żeby mnie któraś tak przymuszała ! i też chcę zarządzać nimi czy o co tam chodzi

Gość gośćiuwix
Należy wszelkie smutki zawierzyć Wielkiej Pramatce, a znikną one w mig jak kamfora! Cześć i Chwała Wielkiej Pramatce!

Gość gość
ojej autorko kompletnie nie rozumiem co napisalas. Do czego ja chcesz przymusic i na co przestawic??

Gość gość
Ale w czym jest problem. Wciskamy córce cycka na siłę, kiedy ona nie chce? Jak często ją próbujesz karmić?

Gość gość
Karmie kiedy wydaje mi się że chce jeść... Mniej więcej wychodzi co godzinę albo więcej jak przestawiać ja i zaczyna mnie płakać albo marudzić to zabieram.

Gość gość
Co godzinę? To już nie noworodek jest, nie da się zniechęcić dziecka do piersi jeśli wcześniej ładnie jadło, po prostu za często ja zmuszasz i widzę, że pierś stała się środkiem na wszelkie zło. Zamarudzi? Cyc, zachlipie? Cyc, skrzywi się? Cyc, nudzi się? Cyc ha ha ha :) Odpuść te przystawianie, zajmij ją czymś innym, dziecko po prostu domaga się uwagi, daj grzechotki, zainteresuj czymś, daj gryzaczek, połóż na brzuszku niech się zmęczy trochę, rozbawi ją. Pierś podawaj jej co trzy godziny tak średnio. Ona się denerwuje bo nic jej po godzinie nie leci z piersi i ciężko jej ssać, poczekaj te trzy godziny aż poczujesz, że piersi się napełnią. Powinnaś czuć mrowienie w piersiach gdy przychodzi pora karmienia, wtedy tez mleko samo wydostaje się z piersi, bo po takim czasie wszystko się powinno już uregulować i dostosować do potrzeb dziecka, nie wiem jak u Ciebie będzie skoro na siłę jej dajesz co godzinę jak tylko się skrzywi.

Gość gość
Nie no ręce mi opadły. Ty myślisz że cyckiem załatwisz wszystkie problemy? To już nie noworodek jak ktoś napisał. Pobaw się z nią zabierz na spacer Ty byś tylko cyca dała i myślisz że tak wychowasz dziecko? Zatykajac usta cyckiem jak płacze?? Ciekawe ile waży. Pewnie wygląda jak zawodnik sumo

Gość gość
Za często karmisz. Ja wychowałam jednego głodomora, a teraz mam drugiego dwumiesięcznego. Jeden i drugi są bardzo duzi i naprawde bardzo duzo jedza, bo ja mam masę pokarmu, ale karmię średnio co 2,5 - 3 godziny. W wyjatkowych sytuacjach częściej, ale wtedy widzę, że mały jest głodny. Zdarza sie co 1,5 gidziny, ale rzadko. W nocy budzi sie na jedzenie po 6 godzinach snu. Jak można karmić co godzinę? Nie dziwi mnie reakcja twojego dziecka, które jest przekarmiane.

Gość gość
No ale ona krótko ssie 5-8min... Ale co mam czekać aż zacznie płakać z głodu przestawiać ją kiedy wydaje mi się głodna.

Gość gość
Ile teraz waży? Ile wazyla po urodzeniu?

Gość gość
Wagowo jest napewno wszystko ok... Waga ur, 2.530 teraz ponad 6

Gość gość
Dwumiesięcznr dziecko waży ponad dwukrotnie tyle co po urodzeniu?? Utuczylas dziecko kobieto. Masakra.

Gość gość
Kobieto jesteś nienormalna!!! Krzywdzisz dziecko! To jest idealne ssanie 5-7minut! Zmuszasz dziecko,jest przejedzone i cierpi! Kretynka! Co 3godz wystarczy, moja córka urodzona 3kg a na pół roku miała 6kg! Obudz się i zmadrzej, brak słów jak można tak robić?

Gość gość
o rety co wy gadacie ,ludzie? Nie krzyczcie na nią! To ze wam d**y się nie chciało ruszyc zeby karmic piersią nie musicie jeszcze zarażac swoją głupotą innych ludzi! Dobrze ze karmi piersia na zadanie i dziecko od tego nie tyje! tyc mozna od sztucznych mieszanek ktore nie mają nic wspolnego z mlekiem matki! jak mozna tak klamac ze od teog się tyje?? poczytajcie sklad mleka matki,ile w nim drogocennych skladnikow!! Jakimi jestescie hipokrytkami zeby namawiac zeby nie kp albo krotko,bo wam nie wyszło!! zazdrosnice! Autorko ja jarmilam swoją na żądanie przez 2 lata i bardzo sobie chwalę.Przez ten czas byłam tylko dla niej,na kazde zawolanie. jadla ile chciala,cyc to takze był smoczek,picie,przytulasek. Teraz jest madrą pewną siebie odwazną i wesołą dziewczynką znającą swoją wartosc. Daj swojemu dziecku to co najlepsze.

Gość gość
Sama jestes zazdrosna idiotka! Komu kp nie wyszło? Chyba Tobie! Mi udało sie doskonale i nie odradzam dawania piersi bo to najlepsze! A odradzam przekarmianie niemowlaka! Nic dziwnego ze jest zniechęcona do piersi jak na kazde stęknięcie ja dostaje do buzi!

Gość gość
pisalam ze kp 2 lata nie umiesz czytac? poza tym mlekiem matki nie mozna przekarmić!!!

Gość gość
A co ona zrobiła? Moja na mieszance tyle nie wazyla po dwóch miesiącach. Dziecko pewnie ledwo się rusza takie grube. Jak nie można przrkatmic? Mleko matki to nie woda tylko normalne jedzenie i pokarm jak sama nazwa mówi. Myślisz że tym nie przrkarmisz ??

Gość gość
Mój synek, waga urodzeniowa 3400, w 6 tyg ważył 6 kg karmiony piersią co dwie trzy godziny. Nie zgadzam sie, że jest upasiony. Co prawda wyglądał na starszego i do dzis tak jest, a ma pol roku,Ale faldek ze świecą u niego szukać. Jest bardzo energiczny, do tej pory nie wiem co to nieprzespana noc

Gość Gaja67899
Moja mala urodzila sie z waga 4 kg, teraz ma 4,5 mca i wazy 8,6 kg karmie tylko piersia co 1,5-2 godziny bo tak dziecko chce, jak probowalam przetrzymac do 3 godzin to byl wielki placz z glodu tak ze uspokoic nie mozna bylo. Bezsensu. Karmie tak jak ona chce i juz. A mlekiem matki nie mozna przekarmic bo jest lekkostrawne i nie zalega dlugo w brzuszku jak ten sztuczny syf mm. Tez nie mam problemu z nocami, od 2 mz przesypia cale noce. Autorko ja tylko uwazam ze jak ci dziecko placze przystawione to nie karm na sile, odloz a jak bedzie glodne bedzie pilo bez placzu. Niczym sie nie martw i tak jestes naklepsza mama bo karmisz piersia.