Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak liczyc przerwe

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie. 21 kwietnia wzielam ostatnia tabletke i 28 rozpoczęłam następne opakowanie. powinnam wziąć 27? co czytam na forum to jest inaczej . dodatkowo od miesiąca mam uczucie mokrości i bialy mleczny sluz co to może oznaczac?

Gość gość
Na moje to powinnas wziac 29,siedem dni przerwy,8 dnia bierzesz.

Gość gość
przecież tam w ulotce masz wyraźnie napisane 7 dni przerwy, więc jak ty to czytasz? Powinnaś wziąć 29!

Gość gość
29 powinnaś wziąć. Jak kończysz opakowanie powiedzmy w środę to następne zaczynasz tydzień później w czwartek i tak dalej. A na śluz nie patrz bo tabletki zmieniają śluz i jeśli chodzi o płodność czy nie płodnośc to nic to nie znaczy.

Gość gość
czytałam w ulotce albo jestm naprawdę tak glupia albo nwm..jest napisane ze należy zacząć brac po 8 dniach od wzięcia ostatniej tabletki.. czyli ze ostatniego dnia gdzie przyjmie się tabletke nie liczymy?

Gość gość
Liczysz od ruch/ania do następnego zagłębienia prącia w pizy

7 dni przerwy oznacza, że musi być 7 dni bez tabletek, czyli powinnaś wziąć 29. Ale jak wzięłaś dzień wcześniej to nie ma problemu. Jeżeli masz problem z dokładnym wyliczeniem tabletek, to może spróbuj zmienić na takie, które bierze się przez 28 dni - np. Vibin, wtedy nie robisz żadnej przerwy., tylko zaczynasz nowe opakowanie jak kończysz stare