Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomy mojej koleżanki

Polecane posty

Gość gość

Witam, sytuacja wygląda następująco: poznałam dzięki koleżance pewnego faceta, po 50. Byliśmy we trójkę w górach, facet okazał się miły, ale też dość specyficzny i momentami wyrażał się dość wulgarnie. Starałam się do niego pochodzić z humorem i tak było az do momentu, w którym się nie upił. Koleżanka poszła wtedy pod prysznic, a on niby żartem przybliżył się do mnie i dotknął. Odsunęłam się natychmiast starając się wszystko obrócić w żart (w końcu gościu był wstawiony), ale do śmiechu mi nie było. Potem na drugi dzień już wytrzeźwiał i spoważniał, ale niesmak pozostał. Dziś z kolei ten facet napisał do mnie z propozycją kawy. Nie chciałam być niemiła, więc odpisałam, że jak będą z Kasią kiedyś w moim mieście to czemu nie, ale tak szczerze to nie chce mi się z nim już spotykać. Czuję się źle po tamtej sytuacji i zastanawiam się, czy mogłam zareagować wtedy ostrzej.

Gość gość
Proszę o opinię.

Gość gość
Moglaś. Ale zareagowałś inaczej. Może po prostu nie masz doświadczenia i nie wiesz co zrobić w takich momentach. zastanów się JAK chciałabyś zareagować i następnym razm zachowaj się inaczej. Ten niesmak to taki trochę kac moralny.

Gość gość
To gdzie cie dotknal ze tak panikujesz?

Gość gość
19:58 - dokładnie, brak mi doświadczenia jak postępować w takich sytuacjach i w tamtym momencie nie za bardzo wiedziałam jak zareagować. Jestem osobą spokojną i bezkonfliktową, starałam się więc udawać, że nic takiego się nie stało, ale tak naprawdę czułam się wtedy okropnie. Z drugiej strony zastanawiam się, czy nie przesadzam. Może nie przejmować się tym? 20:03 - dotknął mnie w kolano.

Gość gość
Tacy niewyżyci dziadkowie są najgorsi. Na twoim miejscu autorko dałabym mu w pysk bez względu czy to znajomy koleżanki czy też nie.

Gość gość
No właśnie teraz jestem na siebie zła, że nie zareagowałam inaczej. Boję się, że wyszłam na zbyt bierną. Z drugiej strony to stało się tak nagle, że nie wiedziałam co zrobić. Jak już wspomniałam jestem osobą, która unika konfliktów i zawsze stara się udawać, że nic się nie stało, poza tym lubię tę dziewczynę i głupio byłoby robić aferę.

Gość gość
Bądź bardziej asertywna bo cię zeżre ten swiat

Gość gość
Muszę nad tym popracować. Póki co jestem nieśmiała i mam problem, żeby się komuś postawić.