Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak gadac z wrzeszczaczym mezem

Polecane posty

Gość gość

Jak porozumiewac sie z mezem ktory krzyczy,wpada w furie?Najczesciej z powodow nijakich wpada w nerwy,wyzywa mnie od idiotek,kretynek,krytykuje moja prace ze nic nie warta i robi to wszystko krzykiem i tonem agresywnym.Jak reagowac asertywnie?Nic nie mowic,krzyczec czy wyjsc z pokoju.Jak bede mowic spokojnie to on mnie nawet nie uslyszy tak jest rozjuszony wrzaskiem wlasnym.Zglupialam i nie wiem jak mam reagowac,mowic,zyc wogole.To wszystko slysza dzieci i zaczynaja wtedy lgnac do ojca nie wiem co ta sytuacja moze dla nich znaczyc...

Gość gość
biora jego strone bo jest silniejszy.poszukaj w necie kursow psychologicznych jak sobie radzic przy ataku slownym.niektore rady (nie dam linka bo nie po polsku)to np. jak najwiecej luster, zobaczy w niej swoje zachowanie, przerazi sie i stonuje.inne to zachowac spokoj, udawac obojetnosc i nic nie mowic, poczuje sie jak idiota skoro nie ma odzewu.kontrowersyjne-jak cie wyzywa to przytakiwac kazdemu slowu, zrobi mu sie glupio. nie znosze takich ludzi.wpolczuje Ci

Gość gość
zachowac spokoj i wyjsc

Gość gość
Jak nic nie mowi-faktycznie nie ma z kim sie klocic,ale dzieci widza ze godze sie na obraze i krzyk-nie dobrze.Jak zaczynam krzyczec-schodze do tego poziomu i zle sie z tym czuje,dzieci widza-nie dobrze.Jak mowi asertywnie-nie slucha i ciagle swoje obrazy...

Gość gość
Walnac w glowe patelnia lub wazonem moze go to opanuje. A jak ci mowi ze masz kiepska prace to mu powiedz ze aie zwolnisz i niech on was utrzymuje.

Gość gość
a po co chcesz z nim rozmawiać?? Po prostu odejdź.

Mój brat filozof mówił, że jeżeli ktoś na Ciebie głośno krzyczy ty odpowiadaj cicho i wtedy ta osoba pełna nerwów się uspokaja bo musi się skupić na tym co ty mówisz.

Gość gość
wyjść ostentacyjnie z pokoju,ewentualnie powiedzieć,że możesz porozmawiać,jka się uspokoi i nie pozwolisz się obrażać.Dopóki nie przeprosi za wyzwiska,nie odzywać się słowem.To,że ktoś ma choleryczny temperament nie oznacz,że mozna kogoś bezkarnie obrażać,jest dużym chłopcem i musi umieć panować nad emocjami

Gość gość
Dziekuje Wam kochani za wszyskie opinie.Zbiore je wszystkie do kupy i zastosuje.Mam tylko problem z nieodzywaniem sie po takim zachowaniu,bo sa dzieci i nie chce zeby widzialy ze w domu panuje chlod i milczenie i tak jak nie krzyczy to prawie nie rozmawia i szkoda dzieci.I tak zawsze sie jakos odezwe chociaz slowem a on to traktuje juz jako zgode i nie przeprasza.

Gość gość
Po pierwsze opieka socjalna powinna wam zabrac dzieci, bo pozwalacie OBOJE zeby wasze dzieci były swiadkami waszych kłotni i wrzaskow. Ty tez na to pozwalasz. Po drugie jak twoj maz nie potrafi konstuktywnie rozmawiac to albo samej z dziecmi sie spakowac albo jego spakowac i separacja. Jak pogrozisz mu rozwodem to moze sie idiota uspokoi. Inej drogi nie ma, widac za bardzo czuje sie pewny swego...

Gość gość
no i robisz wielki błąd...i dzieci też uczysz,że można ci nawrzucać,jak świni do koryta(sorry),a ty nic...poczekaj,a juz wkrótce one ciebie tez tak będą traktować.Dzieci tez muszą wiedzieć,że zachoewanie ich taty jest naganne i właśnie dlatego jesteś obrażona i czekasz na przeprosiny

Gość gość
grozenie rozwodem nic nie daje.Nie chche zeby dzieci byly swiadkiem takich sytuacji dlatego tutaj prosze o rade co robic.Sama mam jedynie pomysl taki zeby sie wyprowadzic albo meza wyprosic z domu.Znosze to juz od kilku lat.

Gość gość
Wystaw mu walizki za drzwi

Gość gość
1.Milczysz, jak On wzrzeszczy , TY w spokoju pakiesz a) jego rzeczy b) swoje i dzieci Ktos musi opuscic ten dom 2.Wrzeszczycsz jeszcze bardziej, tez wpadasz w furie, tluczesz specjalnie talerzami.Moze jak zobaczy jak to wyglada w praktyce, cos zrouzmie ? 3. Bierzesz telefon i nagrywasz go. Pokazesz mu jak ochlonie.Albo zaszantazujesz rozwodem . 4. Tak na serio.Dajesz soba pomiatac, dzieci ucza sie bardzo zlego schematu.One sie tula do ojca ze strachu, nie z milosci.Wiej z takiego malzenstwa.

Gość gość
dziekuje Wam,wszystko przemysle.