Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość bella vita

Nie uklada sie w małżeństwie. Jak zapewnic dziecku byt, skad pieniądze ?

Polecane posty

Gość gość bella vita

Gdybym chciala wrocic do matki swojej i odejsc od meza to jakie mam szanse na srodki finansowe typu alimenty pomoc panstwa jako samotna matka ? Czy musze isc do sadu i zlozyc wniosek o rozwod ? Jak to wyglada od strony formalnej ?

Gość gość bella vita
Dodam ze obecnie nie pracuje. Wychowuje dziecko.

Gość gość
już qwa państwo ci da pieniądze na ciebie i twoje bachory, sama sobie zarób a nie na pieniądze innych ludzi liczysz

Gość gość
Moze warto iść do pracy skoro chcesz zapewnić dziecku byt? Alimentów od państwa raczej nie dostaniesz skoro jest ojciec dziecka.

Gość gość
To może do pracy pójdź

Gość gość
No wlasnie jak to zalatwic zeby ojciec placil alimenty?

Gość gość
dooooooopy mu daj

Gość gość bella vita
Na ten moment nie moge pojsc do pracy ale w przyszlosci oczywiście tak Co musze zrobic by dostac alimenty ?

Gość gość
musisz zrobić laskę kilku murzynom

Gość gość
A ty myślisz ze utrzymasz się za alimenty ? ???szok To nie te czasy autorko. Obydwoje rodzice są odpowiedzialni za utrzymanie dziecka,ty tez

Gość gość
Alimenty zasiłek 500 plus jeżeli dochód niski to na 2 dzieci zasiłki rodzinne

Gość gość
musisz w sadzie złożyć wniosek o rozwód i ustalenie alimentów.

Gość gość
moja 15 latka ma zasądzone 250 zł /m-c! Facet pracuje ale .... rozpłakał sie na sali sądowej, że go nie stać na więcej. Cóż. Wiec ja nie płaczę i pracuję. I z tego się spokojnie utrzymujemy.

Gość gość
Normalny człowiek bierze pieniądze jako zapłatę za swoją PRACĘ, siedzenie w domu na dvpie, szumnie nazywane "wychowywaniem dziecka" pracą nie jest. Rusz 4 litery do normalnej roboty to nie bedziesz zakładać kretyńskich pytań na forum :p

Gość gość
00.59 - masz piętnastoletnią córkę! To samodzielna pannica! Skąd wiesz, może autorka ma np. roczniaka! Nawet jak pójdzie do roboty, to pewnie większość pensji odda opiekunce. Musi mieć alimenty!

Gość gość
Utrzymanie dzieccko po polowie liczymy...a masz gdzie mieszkac?

Gość gość
[01:04 - ale własne po to napisałam ile wynoszą alimenty, by Autorka wiedziała że nie zawsze można z nich sie utrzymać! Wśród znajomych alimenty to średnio 500 zł. - A moja 15 latka nie zawsze była pannicą! I zostałam z nią sama gdy miała pół roku. Wiec doskonale wiem, co oznacza samodzielne utrzymanie dziecka, siebie, mieszkania, niani.... jest to wykonalne. Ale jest bardzo trudno.

Gość gość
gość dziś Utrzymanie dzieccko po polowie liczymy...a masz gdzie mieszkac? xxx po połowie to możemy liczyć wtedy kiedy ojciec poświęca dziecku tyle samo czasu ile matka!!!

Jak ojciec dziecka nie bedzie płacić to możesz otrzymasz fundusz alimentacyjny ale maksymalnie 500, zl

Gość gość
Do gościa z wczoraj 22:27 Nikogo nie zmusza do miłości i poswiecania czasu. Koszty utrzymania dziecka są liczone po połowie czy chcesz czy nie. Facet nie ma obowiązku oddawać połowy pensji tylko dlatego ze tobie się nie chce pracować. , wybaczcie ale nie żyjemy jyz w PRL choć niektórzy widać bardzo by chcieli

Gość gość
komuna juz sie skonczyla i teraz ludzie albo zarabiaja albo nie rozstawiaja nog i c**y na bachora jak ich nie stac wypluc z c**y nowa gebe do karmienia 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
tak to by kazdy rizstawial nogi i c**e na bachora a te penisy faceta niech z*********ja 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
gość dziś Do gościa z wczoraj 22:27 Nikogo nie zmusza do miłości i poswiecania czasu. Koszty utrzymania dziecka są liczone po połowie czy chcesz czy nie. Facet nie ma obowiązku oddawać połowy pensji tylko dlatego ze tobie się nie chce pracować. , wybaczcie ale nie żyjemy jyz w PRL choć niektórzy widać bardzo by chcieli xxx Osoby, pytające o wysokość alimentów na dziecko, często zapominają, że świadczenie alimentacyjne ma dwie formy: – pieniężną, – tzw. osobistych starań o utrzymanie i wychowanie dziecka, Wynika z tego, że obowiązkiem alimentacyjnym obciążony jest nie tylko ten rodzic, który nie mieszka z dzieckiem i płaci alimenty. Jeżeli wychowujesz dziecko, też świadczysz alimenty – w formie osobistych starań. W niektórych sytuacjach osobiste starania w pełni mogą wyczerpywać obowiązek alimentacyjny – dotyczy to sytuacji, gdy np. matka wychowuj***ardzo małe dziecko i nie może podjąć żadnej pracy, a ze strony ojca dziecka nie otrzymuje żadnej pomocy w opiece nad nim. Oczywiście powyżej podałam przykład sytuacji skrajnej, w rzeczywistości najczęściej jest tak, że obydwoje rodzice – w RÓŻNYCH proporcjach- zarówno utrzymują dzieci w znaczeniu materialnym, jak i zajmują się nimi.