Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja moge byc w ciąży? Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Biorę trzeci miesiąc tabletki antykoncepcyjne microgynon 21, po siedmiodniowej przerwie druga tabletke wzielam wieczorem tego samego dnia ponieważ rano zapomniałam reszta wszystkie z rana, obawiam się ze było 13h opóźnienia mniej więcej. Półtora kolejnego tygodnia i napewno dwa dni pod rząd po tym dniu gdzie tabletke wzielam wieczorem Uprawialam petting. Nie kochałam się z nim. Uprawialismy 69, i inne pozycje seksu oralnego,trzeci miesiąc nie mogłam sobie pozwolić na kochanie się ponieważ mimo tabletek bardzo się boję o ciążę.. Była sytuacja ze leżałam nago i on.nagi na mnie i raz przejechał mi członkiem wzdłuż pochwy i po tyłku, ale nic nie wkładał. Obawiam się ze mógł mieć preejakulat. Była też sytuacja ze poszedł umyć od spermy członka i zaraz po tym dotknąl mi na.sekundę lechtaczki, górnej części "c*pki". A i może miał jakiś preejakulat na palcach czy coś, a robił mi "palcówke" dosyć mocna i głęboko palce wkładał..Biorę tabletki i nie doszło do normalnego seksu wiec nie powinnam się bać. Ale zostało mi.jakieś 4/5 dni to Okresu. Siedmiodniowa przerwę zaczynam w niedziele i moja szyjka jest dosyć miękka i wyżej.. Zwykle była nisko i twarda. Śluz biały lepki, wystąpiła tez odrobina plodnego ale akurat sluz miałam taki sam jak w poprzednich miesiącach brania tabletek. Ta szyjka.. Nie czuję tez otworu wiec może jest zamknięta . Ale jest taka od dopiero 4-5 dni, a petting ostatni był jakieś ponad dwa tygodnie temu, ponieważ rozstałam się z tym partnerem. Mimo tabletek nie pozwoliłam sobie na przyjemność bo bałam się ciąży i jeszcze miałabym zajść? Masakra.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży, wyluzyj ;) W sumie nie wiem jak Ci poza tym pomóc, bo bierzesz tabletki, a i seksu nie było. Może to zwykła fobia po prostu? Nie wiem ile masz lat, ja jak miałam 18 akurat to miałam taką "fobię ciążową" i wtedy tabletki brałam. Tylko co wy macie z tym preejakulatem teraz? Jeśli ma Cię to uspokoić to badania naukowe dowiodły, że w preejakulacie nie występują plemniki zdatne do zapłodnienia. Pomijam fakt, że badania dość wątpliwe, bo (jak znajdę linka to wkleję) na grupie bodajże 5 mężczyzn przeprowadzane. Nie tak łatwo zajść w ciąże jak myślisz :) No, a już na pewno nie znam przypadku z tego nieszczęsnego preejakulatu ;)

Gość gość
Dokładnie mam 18 lat. Może głupi wiek, a może poprostu świadomość że mój partner był nieodpowiedzialny :-)

Gość gość
Ale czemu szyjkę mam wyżej i zamknięta :-/ bynajmniej tak uważam, szybciej jak była nisko i otwarta a pierwszy raz mam tak, inaczej.

Gość gość
Daj spokoj.Ciaza niemozliwa.Spij spokojnie.

Gość gość
A od kiedy tą szyjkę sprawdzasz? Wiesz, ja swoje ciało bardzo dobrze znam, a nie chce mi się paluchów wkładać i kombinować bo i po co ;) Nie czytaj tyle w necie, bo samych głupot się naczytasz. Młoda jesteś, jeszcze nie masz okresu wyregulowanego, a tu jeszcze tabletki doszły. Więc mogą się dziać niespodziewane rzeczy. Ale w ciąży na pewno nie jesteś i z tą fobią to długo nie będziesz ;) Także śpij spokojnie.

Gość gość
a na ulotce to nie napisali żeby przy tabletkach nie korzystać z żadnych metod naturalnych? Przecież tabletki moga zakłócić takie objawy jak szyjka czy śluz, a nawet temperaturę. Zresztą nawet jakby jakimś cudem doszło do owulacji to przeciez owulacja nie oznacza od razu ciąży, a w zasadzie w bardzo niewielkim procencie kończy się ciążą.