Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ten fałsz i głupota na fejsie mnie przeraza

Polecane posty

Gość gość

Założyłam fikcyjne konto żeby zobaczyć co ludzie dodają, czy ten fejsbuk naprawde zawladnal zyciem. "znajomi" na moim profilu są przypadkowi i to fejsbukowe życie jest po prostu straszne..małolaty ciągle dodają swoje zdjęcia z dopiskami "takie tam z nudow",z jakimiś debilnymi nosami i uszami psów, ciągle posty typu "lajk za lajka", "kto nie śpi kom", "jaką jestem wybierz od 1-10 lub lajk" "kto nie da lajka blokuje", są kobiety które wyglądają sorry za okreslenie"jak swinie-spasione i brzydkie" a tam komentarze.."mmm piękna poza","sexy","moja piekna","śliczna fotka" i zapewne śmieją się za ich plecami,a taka zadowolona odpisuje im "dziekuje" i dodaje kolejne "sexy" foty. Inni dodają ciągle foty i posty gdzie są z kim co robią co jedzą co kupili. Ludzie przyjmują zaproszenia od każdego, pełno dziewczyn ma w znajomych całe grona jakichś Arabów których zapewne nigdy nie poznają a którzy slodza im pod każdym zdjęciem. Straszny jest ten fałsz i ta ludzka próżność, ciagle życie na fejsbuku. Dokumentowanie każdego kroku i setki podobnych selfie..

Gość gość
Weź ty się ogarnij i nie napinaj tak frustratko. Trochę więcej dystansu to tylko zabawa na luzie po to to jest.

Gość gość
Autorko tematu, prawda. Smutne to ale prawda. Ludzie karmią się grą pozorów.

Gość gość
Ja jestem frustratka? O moim życiu wiedzą moi znajomi i rodzina których mam w realu,którzy nie potrzebują fejsbuka żeby pamiętać o moich urodzinach. Nie potrzebuje czyichś lajkow żeby czuć się super, nie potrzebuje mieć 1000 znajomych w tym 800 których nie znam. To już nawet nie jest zabawne,wiec jaka to jest zabawa? Dla kogo? To jest straszne i puste.

Gość gość
To jest tylko narzędzie i każdy robi co chce. Nic Ci do tego. Po co szpiegujesz masz coś z głową? To co dla nich jest ważne tego nie widzisz. Myślisz że to co widzisz na fb to całe ich życie? Jesteś w błędzie. Może zajmij się sobą a nie wtykasz nos w cudze sprawy. Masz opcję przestań obserwować. Ale jeśli ktoś ma problem z wykonaniem jednego kliknięcia a zakłada fikcyjne konto to nie jesteś gnidą podglądaczem?

Gość gość
Brochów – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie sochaczewskim, w gminie Brochów.

Gość gość
mam założonego fejsa tylko dla czytania blogów, natomiast prywatne profile mnie kompletnie nie interesują

Gość gość
11"41 ty zapewne sama jesteś taka osoba która co 2 min.dodaje co robi gdzie i z kim, tysiące sweet foci. Założyłam konto żeby zobaczyć czy faktycznie na fejsbuku jest tak jak nie raz czytałam i czy tam ludzie żyją na fejsie. Głupota ludzka nie zna granic.

Gość gość
no, ale głupiec ci nie napisze "jestem głupcem i o tym wiem" :D więc się napina jak to pustogłowie z 11:17

Gość gość
Idiotka dopiero zluzuje kiedy ktoś przyzna jej rację. Bo jej mózg nie jest w stanie przyjąć innego spojrzenia. Przerażające jest to, że jakiś szczur podglądacz być może teraz właśnie podgląda mojego fejsa. Ale mam to w d***e:)

Gość gość
Wyobraź sobie ze nie przeglądam profili wszystko to co zaobserwowałam wyświetla się na mojej tablicy jako nowe wydarzenia moich "znajomych".a jeśli jesteś jedną z tych tepakow która wszystkich przyjmuje to zapewne dlatego tak się oburzasz ze dla kogoś jesteś żałosna i gdyby nie fejsbuku była byś nikim a tak chociaż ktoś może się z ciebie pośmiać.

Gość gość
Ale masz ból d**y hahaha wyłącz tego fejsa bo ci żyłka pęknie :)

Gość gość
12:55 żebyś wiedziala ze usunę konto, ale co by zrobili ci ludzie gdyby fejsa zabrakło, gdzie by ich lajkowano, dlaczego ci ludzie maja potrzebę ciągłego opisywania swojego życia, dodając setki zdjęć, postów a później demotow typu "nie wpi^^erd^^alaj się w moje zycie". Ci ludzie maja raczej smutne życie, a bez tej całej otoczki nikt by o nich nie pamiętał.

Gość gość
No właśnie o to chodzi że fejs to nie całe życie. I nie wpierd...się w moje życie a nie w fejsa. Gdyby nie było fb nic by się w ich życiu nie zmieniło. Trwałoby normalnie dalej. A że jest fb to się ludzie bawią jak chcą. Tak jak każdy chodzi inaczej ubrany, ludzi jest miliony i ich zachowań. A ty może zostań kierownikiem fb wprowadź regulamin żeby wszyscy zachowywali się tylko tak jak tobie się podoba. Ty znasz tylko fb? To Cię boli? A kilkadziesiąt innych platform do publikacji czego tylko dusza zapragnie, galerii, blogów? Na forach tez będziesz się czepiać co kto napisał? Wybieraj to co dla ciebie dobre a resztę zostaw w spokoju jeśli brak ci tolerancji.

Gość gość
13:41 właśnie widzę poza fejsem ich inne życie, skoro uważają że informacja o tym co jedli na obiad kogoś obchodzi i koniecznie muszą się ta wiadomością podzielic, ze maja kaca,zatwardzenie czy biegunke. A sory jest jeszvze inna grupa ktora faktycznie ma inne zycie niz na fejsie ci setki "kochajacych sie na fb misiaczkow",składanie zyczen mezowi na fb ktory nie ma fb i chwalenie sie kazdym bukietem;a dostając wpi^^er"dół między postami. Nie bądź śmieszna.

Gość gość
Masz rację autorko, pelno niuń z nadetymi ustami cycami na wierzchu, chwalacych się ciałem, meldujacych gdzie były, co robiły, zdjęcia obiadu, kwiatków od chłopaków, milony zdjęc dzieci i zachwyty jakie to piękne one i te dziec*****erwszy ząbek, pierwsze kroki, niedlugo zdjęcia kup będą wstawiac, małolaty w dziwnych pozach z dziwnymi twarzami i te komentarze, najpiekniejsza, śliczna, gwiazda. Popaprane, bezmózgie istoty.

Gość gość
gość dziś Masz rację autorko, pelno niuń z nadetymi ustami cycami na wierzchu, chwalacych się ciałem, meldujacych gdzie były, co robiły, zdjęcia obiadu, kwiatków od chłopaków, milony zdjęc dzieci i zachwyty jakie to piękne one i te dziec*****erwszy ząbek, pierwsze kroki, niedlugo zdjęcia kup będą wstawiac, małolaty w dziwnych pozach z dziwnymi twarzami i te komentarze, najpiekniejsza, śliczna, gwiazda. Popaprane, bezmózgie istoty. xx Rownie popaprana i bezmozga jest osoba, ktora te niunie śledzi na f-b i narzeka na f-b zamiast na wlasna głupotę:):)

Gość gośćewunia
Fejsbuk jest jak ludzie, nie da się generalizować - są nienormalni i fałszywi, ale są też normalni, korzystający z niego w zdrowym rozsądku. Małolaty to specyficzna grupa i nie wiem czemu akurat ją przytaczasz. Moi znajomi są to roczniki 80', i takiego czegoś nie widzę. Jedyne co mnie irytuje, to uprawianie na fejsie propagandy politycznej. Ale wtedy robisz opcje "przestań obserwować uzytkownika" i po kłopocie.

Gość gośćewunia
A czasem jak przeglądam fotki ludzi którzy np będą na jakimś wydarzeniu, to mnie śmieszą niektóre gęby jak z fabryki, te domalowane gigantyczne brwi, wielkie czerwone usta albo jakieś grymasy na twarzy które mają chyba uwydatnić usta, ale te miny są beznadziejne.

Gość gość
Ci zniesmaczeni podglądacze fb to taki typ oszołomów podobnych do ludzi, którzy jęczą że znów te reklamy w tv. Ale będzie taki siedzieć dalej przyrośniętą dupą do kanapy i oglądać żrąc namiętnie chipsy. Wystarczy jedno kliknięcie żeby przestać się gapić, ale nie potrafi. Jak psychol stojący przed domem gapiąc się w okno. Tego można się bać.

Gość gość
a nie pomyślałaś autorko, że część z tych profili, to projekty, takie jak twój?

Gość gość
15:37 raczej nie projekty, dodają prawdziwe zdjecia,prawdziwe posty i nie przeszkadza im przyjąć do znajomych fikcyjne profile.a najgorsze ze to zwłaszcza kobiety mają tą tendencje a wśród ich znajomych jest też pełno napalonych obcych kolesi sliniacych się pod ich zdjęciami gdzie tylko jest bluzka z dekoltem.

Gość gość
A po cholere ogladacie zdjecia jakichs głupich cipć. F-b t swietne zrodlo informacji, lepsze niz gazety itd bo aktualne. Teraz siedze i ogladam zdjecia z demonstracji KODu, jak TVP napisze o "garstce" to mnie nie nabierze. Mnostwo ludzi wrzuca aktualne zdjecia na biezaco, wiec wiadomo, jak jest, tłumy nieprzebrane.

Gość gość
Up

Gość gość
Niestety, tak ludziom namieszano w głowach, że wolą udawane zycie z facebooka niż swoje własne... Smutne :(