Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, poronienie?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam w środę okres, który się spóźnił o parę dni. Był znacznie mniej bolesny niż zazwyczaj (normalnie zdarzają mi się nawet omdlenia, teraz trochę bolało, ale do przeżycia). W dodatku był mniej obfity i dzisiaj przez całą noc i do tej pory nie zauważyłam ani kropli krwi. Jakby ustał. Normalnie trwa u mnie jakieś 6-7 dni. Współżyję regularnie bez zabezpieczenia (partner nie kończy w środku, ale wiem, że to żadna metoda antykoncepcyjna). Czy to może być jakiś dziwny objaw ciąży albo... Poronienie ciąży, o której nie wiedzialam? Dodam, że ostatnio towarzyszy mi sporo stresu.

Gość gość
Zrób test to sie dowiesz

Gość gość
A kiedy wspolzylas?

Gość gość
3-4 tygodnie temu, ponieważ musiałam na ten czas opuścić na trochę ukochanego.

Gość gość
przypuszczam że jakby to było poronienie to byłoby tego duzo więcej niż podczas normalnego okresu. Ja miałam kiedys taki przypadek że nagle mi sie okres skrócił do 2 dni plamień, przy czym był to na pewno okres bo był poprzedzony 14 wyższymi temperaturami. I to była sytuacja że nic na to nie wskazywało. Czytałam że to jak rozwija sie endometrium zależy od jajeczkowania i fazy lutealnej i że jajeczkowanie nie musi byc wcale za kazdym razem jednakowe, bo raz ci urośnie taki pęcherzyk a raz inny i moze się zdarzyć że to jajeczkowanie było słabsze czy coś i stąd i okres słabszy. Zwłaszcza że ci się przesuneło wszystko więc pewnie jajeczkowanie w pierwszym terminie się przyblokowało. Test powinien ci wykluczyć albo potwierdzić czy mogła to być ciąża albo czy jest bo mogło dojść też równie dobrze do krwawienia w ciązy. Ale też bym z tym nie zwlekała jakbym się chciała dowiedzieć, bo beta hcg nie będzie się utrzymywać przez wieczność.

Gość gość
Podczas każdego badania czy zabiegu powinien nas wspierać partner wtedy nie mamy depresji.Mamy Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 do obecności osoby bliskiej nawet w szpitalu przy zabiegu i badaniu! !Gdy izolujemy partnera często dochodzi do tego że nas zostawia bo jesteśmy zacofane i wstydzimy się najbliższej osoby ciemnota! !!