Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Co może pomóc dziecku przy ząbkowaniu. Maluch ciągle jest rozdrażniony, płacze. Liczę na jakieś pomysły i dobre rady doświadczonych mam.

Gość gość
Gryzaki, zel na dziasla

Gość gość
Żel tak, ale na noc jednak dawałam nurofen. W ciągu dnia coś do gryzienia - poza gryzakami daję np. surową schłodzoną marchewkę, córka jest bardziej zainteresowana. Chętnie gryzie też taką gumową szczoteczkę do masażu dziąseł

O, pierwsze słyszę o szczoteczce do masażu dziąseł. Może podziała ;) ? Ja stosuję schłodzone gryzaki i maść na dziąsła (Dentinox N). Na noc nieraz muszę dać czopka (Paracetamol Hasco), bo mimo wszystko mały marudzi. Ale chciałabym wyeliminować całkiem czopki, mimo że i tak nie używam ich zbyt często.

Gość gość
Nam camilia pomaga

Gumowa szczoteczka działa cuda - potwierdzam. My dodatkowo stosowaliśmy chłodzące gryzaki i dentosept a mini. Działa przeciwgrzybiczo i antybakteryjnie, więc nie mieliśmy problemów ze stanami zapalnymi.

Gość kamatka
Zgadzam się, gryzaki i dentosept a mini, bez tego nie wiem jak bym przetrwała jak młoda ząbkowała. A przy okazji resztę dentoseptu zużyłam, jak założyłam aparat na zęby, bardzo pomagał na otarcia i afty.