Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie znoszę córki mojej przyjaciółki to dziecko jest okropne

Polecane posty

Gość gość
Nie ma jak stereoptypy. Ja w grupie z matkami i dziecmi poznałam pewną greczynke, ktora ma meza albańczyka, tez poczułam z początku awersje, bo lata propagandy z pl zrobiły swoje. Po czasie okazało sie, ze jej maż uratował mi szczeke ze stanu zapalnego, ktorą zrobił angielski biały dentysta, zle czyszcząc zeba. Jej mąż jest dentystą, ktory w wielkanoc pomogł mi uratowac zeby, podczas, gdy moj dentysta mial wolne i nie mogł mnie przyjąc, a na emergency czekałabym kilka godzin i pewnie tracąc pol szczeki... Tak wiec nigdy nie wiadomo, mnie własny rodak okradł, a tzw ciapaty pomogł...

Gość gość
21.33 nie do końca tak :( Albańczycy hm ..częśc z nich to chrześcijanie zwł. na południu a ty trafiłaś na ich elitę . Raczej nie podpadają pod "bycie ciapakiem". Dodatkowo małżeństwo z Greczynką sugeruje że dobrze sie domyślam (Grecy nienawidzą islamu). Upraszczasz bardzo sprawę . A żyjesz w UK -państwowa służba zdrowia ma tam sporą renomę :D i poważnie już pisząc uchodzi za najgorszą pośród państw wysokorozwiniętych . 21.33 (pierwszy wpis) sama pozbaw się palców bo NIC nie wniosłaś do dyskusji -to jest właśnie klasyczny trolling . A od osoby zawodowo bywającej od lat w Turcji wiem że istnieje kosmiczna przpaść miedzy może 5-10% wielkomiejskich Turków z np. Stambułu a resztą z zapadłych wioch w Anatolii czy Kurdystanie (ale to juz Kurdowie) . Obie grupy dzieli tak z 200 lat rozwoju a szczególnie wyłazi to przy kwiestiach religijnych i stosunku do kobiet . W tej drugiej grupie to masakra jest .

Gość gość
Tak broncie muslimow. Zabijają, gwałca i obrzezują ale co tam grunt to tolerancja kulturowa

Gość gość
A twoje to niby cudo?

Gość gość
Też mieszkam w Niemczech i dopiero na kafe poznałam określenie ciapaty.

Gość gość
up!

Gość gość
Autorka ewidentnie zazdrości koleżance. Pieniędzy, życia, ładniejszej córki...

Gość gość
Oni chyba mają to w genach. Wczoraj byłam w ikei. Pech chciał że ròwnocześnie z nami weszły dwie kobiety w chustach na głowach, nie wiem z jakiego kraju ale na bank muzułmanki. Miały ze sobą pięcioro dzieci . Takiego jazgotu to ja jeszcze nie słyszałam. Dzieci biegały jak poparzone , krzyk , pisk i płacz przeplatał się z krzykami owych kobiet , które do siebie również krzyczały. Masakra jakaś . Próbowaliśmy uciec przed nimi (wyprzedzić) Nie dało się , te dzieci były wszędzie . Dzicz , dosłownie dzicz. Do ikei przychodzi dużo osób z dziećmi , ale czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam. Wyszłam z tego sklepu wykończona.Nie dziwię się autorce że tak postąpiła. Zrobiłabym to samo.

Gość gość
Nie mogłaś iść na kawę i po 20 minutach chodzić po sklepie?

Gość gość
Ciapaty to tez Hindus-masaktyczne brudasy i niechluje i z takimi kobietami tez sie tacy wiążą...

Gość gość
Hipoteza 1 Wychowanie,wzorce z domu . 2 Jak powyżej -geny . Oni są wrzaskliwi nadpobudliwi często no i agresywni (zwł faceci ale kobiety też ). 3.Mozliwe że to 'córeczka tatusia" z tym że jest tu gorzej niż w polskich 100% odpowiednikach tej sytuacji. Tu dochodzi jeszcze to że dla niego córka jest bliska etnicznie no i pewnie mzułmanka lub kandydatka na muzułmankę .. dla nich niemuzułmanin to istota jakby nizszego rzędu stąd oszukiwanie okradanie, bicie i zdradzanie europejskich żon to dla nich żaden grzech czy podłość . Możliwe że faworyzuje on córke w domu a żoną pogardza -mała czuje że wszystko jej wolno.

Gość gość
Dziecko z Turkiem...współczuję. jestem przeciwna mieszania ras

Gość gość
Nauczcie sie: Turek, Arab = rasa biala. W Azji Poludniowej jest troche inaczej, wieksza mieszanka etniczna, ale powyzsze jest prawda bez zadnych "ale".

Gość gość
Wiecie co?Jakby moja córka zachowała sie w ten sposób co ta półarabka to w domu dostałaby klapsy na goły tyłek.Widać,że brakuje jej twardej ręki w wychowaniu.Dziecko ma zaburzenia.

Gość gość
Od kiedy arab to rasa biała ? ?chyba nigdy nie widziałaś araba:) Arab nie jest biały. co pochodzi z Afryki białe być nie może !

Gość gość
Z punktu widzenia tych, którzy z ciapakami nie mają nic wspólnego to określenie może się wydawać obraźliwe, ja to rozumiem, bo dopóki nie wyjechałam do UK też się oburzałam, jak się tak segregowało ludzi. Oni o nas mówią jeszcze gorzej, pomagają tylko swoim, nam szkodzą i nas nie lubią, a co do samego sedna, to ja bym porozmawiała z przyjaciółką i to poważnie, a jeśli to nie pomoze, to odseparuj się od niej, przede wszystkim dla dobra córki.

Gość gość
No właśnie. Francja pęka w szwach od ciapatych. Panosza się. Krzyczą i domagają a pracować ani myślą. Ze o zamachach terrorystycznych nie wspomnę. Arabii to najgorszy z ras jakie znam. Juz nawet czarny jest lepszy

Gość gość
Ja nie mowie tak, zeby gloic tolerancje dla zlego zchowania w czyimkolwiek wykonaniu. Mowie dla porzadku, bo tak wyglada to z punktu widzenia biologii: sa 3 rasy, biala, zolta i czarna. Wszyscy od Hindusow po szwedow to rasa biala. Azja Srodkowa, Chiny, daleki Wschod i Indianie oby Ameryk - rasa zolta. Afryka - rasa czarna. Nie ma to nic wspolnego z rasizmem, takka jest biologia, z jej punktu widzenia Arab jest rasa biala. Mnostwo Arabow ma jasne oczy i jasna karnacje, i tak widzialam to. Z punktu widzenia historii, terrorysci ISIS nie popelniaja gorszych zbrodni niz SS-mani, nie jest to ani nizsza kultura, ani zaden niedorozwoj. USA zbombradowalo pol swiata za pomoca swojego miecha armatniego, zabilo miliony cywili w imie swoich interesow, w porownaniu do nich talibowie to pikus, poczynajac od samych liczb. Z punktu widzenia jednostkowych zachowan - nie wynikaja one z rasy tylko z wychowania. Znam pelno bulowatych, bladych polskich dzieci na swoim osiedlu zachowujacych sie jak ta dziewczynka z opisu.

Gość gość
Do poprzedniczki Sama sobie przeczysz Afryka=rasa czarna sama piszesz a za moment arab-rasa biała :) He he cis ci się pomyliło próbujesz światową udawać ale gowno ci z tego wyszło Powtarzam to co z 1fryki pochodzi to nie może być rasą białą ! Tu znasz geografię ? Wiesz gdzie leżą pnqtwa arabskie ?wiesz gdzie jest kontynent zwany Afryka? A może wg ciebie turek i arab to jedno i to samo:)

Gość gość
Turek, Arab, Egipcjanin, Somalijczyk wsio rawno - to beżowy. W żadnym wypadku biały. Muzułmanin nie jest białym człowiekiem. Jest conajwyżej beżowym podczłowiekiem.

Gość gość
A od kiedy hindus i arab to rasa biała ?

Gość gość
Hindus to rasa żółta

Gość gość
Moze i wyjde na ignorantke, ale jakim cudem indianin Ameryki Północnej np. Apacz i np. Wietnamczyk to ta sama rasa ?! Przeciez rózni ich doslownie wszystko ! Wzrost, kolor skóry, rysy twarzy, kształt oczu itp. Co maja wspolnego ? Kolor oczu , włosow ? Owszem, sa 4 GŁOWNE rasy ludzkie i.. mnustwo pochodnych jak np. Hindusi..którzy nie sa ani biali, ani zólci, ani czarni..

Gość gość
Dobra, nie doprecyzowalam: tzw. Czarna Afryka, od Sahelu w dol to rasa czarna. Oczywiscie Maghreb to Arabowie = rasa biala. Roznych odcieni - ale biala. Indianie typu Apacze to owszem - rasa zolta, tak sie po prostu stalo za czasow formowania sie ras, zolci przeszli prawdopodobnie terenem dzisiejszej Alaski i rozprzestrzenili sie w obu Amerykach, niektorzy doplyneli Pacyfikiem, odleglosci medzy kontynentami byly wtedy inne. Mowimy o jakims milionie lat wstecz i hipotezach"jak to sie stalo". Natomiast to, ze Hindus i Arab to rasa biala - to juz dowodza badania zarowno antropologiczne, paleontologiczne, genetyczne najnowsze. Odsylam do encyklopedii. Rowniez biblioteki maja specjalistyczne dzialy danych dziedzin. Komu nie po dridze z drukiem, ma wyszukiwake internetowa, choc tu nalezy stosowac zasade ograniczonego zaufania. Ale z drugiej strony, dla osob, ktore za dowody naukowe biora gdakanie zajadlych bladych rasistek na rynsztokowy forum...

Gość gość
A ja w encyklopedii przeczytałam ze hinduskiej i arab to rasa żółta. I z całą pewnością nie biała

Gość gość
Tak, znam taki podzial, bodajze wg. Kanta. Jednak to bylo dluuugo zanim pojawila sie genetyka i zostalo podzielone wg. KLIMATU

Gość gość
To zachowanie dziecka cos nie tak.Dzieci nie klamia oni wszystko wynosza co jest w domu.Ta dziewczynka duzo bolu ma wsobie.Prosze nie pisac glupot bo to jest z ciapata.Czy myslicie ze dzieci w polsce z polakiem nie ma takich.Duzo wiem o wychowaniu dzieci w turcji .Wy nie macie pojecia zadnego jak tam jest.Dzieci sa chowane zeby daly kazdemu poszanowanie.Czego w polsce tego nie widac .Zeby to zrozumiec to tam trzeba byc lub mieszkac z ta osoba.Ja mam 2dzieci i bylam w polsce.Kazdy podziwial ze sa bardzo dobrze wychowane i szanuja wszystko.Nikt tego nie powiedzial dla mnie w Turcji, Dzieci z mieszanych malzenstw sa naprawde ladne tez.Bo tam zadaja tego od dzieci.Dla tych co wolaja na nich ciapaty to znaczy kazdy polak pijak.(Moj ojciec byl) ale nie mysle o polakach tak.Duzo ludzie nie wie roznicy kulturowej ich a religija.Ta dziewczynka potrzebuje pomocy i ona wten sposob okazuje.Prostoj dzewo do poki jest male.Jest takie przyslowie.

Gość gość
Nie che mi sie czytac ,ale czarnucha do utylizacji

Gość gość
najostrzejszy film jaki widziałem powiem nawet ze brutalny!!! a żyję już 37 lat brawo dla nich za odwagę!! www.sexy-kamerki.xweb24.pl/l/3/ona

Gość gość
Rozumowanie forumowiczek: jej ojciec jest turkiem, dlatego dziewczynka taka jest tak się zachowuje. Nie jest tak wychowana, nauczona takich zachowań, tylko po prostu ma ojca turka i to jej siada na mózg..... Ja znam dzieci polskie- z krwi i kości, a są takie jak opisuje to Autorka, a nawet jeszcze gorsze. Potrafią wrzaskami, rykiem, biciem, dewastowaniem wszystkiego zniszczyć każdą imprezę rodzinną, każde wesele i nawet mamy zabierają dzieci do domu z placu zabaw, jak te dzieciaki nadchodzą. Wychowanie, sposób zachowania, kultura osobista, spokój i ogłada nie są zależne od narodowości, a od wychowania, od tego, co się dzieje w domu, od tego w jakim środowisku dziecko się obraca, a nawet od tego, co dziecko ogląda w telewizji.