Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zazdroscicie innym pieniedzy?

Polecane posty

Gość gość

Innego zycia, pieknego domu, fajnej pracy. Tego, ze nie musza stale oszczedzac, moge sobie wieczorami wyjsc do restauracji i nie musza sie przejmowac ile zaplaca za rachunek. Weekendy spedzaja w Paryzu, albo we wlasnym domku letniskowym. Jaki sens ma zycie jak na nic czlowieka nie stac...

Gość gość
to chyba dobrze że inni mają pieniądze, przynajmniej wiem że mnie też byłoby stać na luksusy tylko jestem zbyt leniwy żeby nadwyrężać mózgownice

Owszem zazdroszcze czasami ; ) . Ale ciesze sie ze mam uczciwa prace i sama do wszystkiego doszlam ! Bo w Polsce ciezko jest wzbogadzic sie uczciwie . Jest jak jest i tyleeee

Gość gość
W Polsce jest zakaz posiadania pieniędzy. Wszystko co masz musisz oddać mafijnemu państwu.

Gość gość
Co za brednie o "mafijnym" panstwie. Jak ci sie nie podoba, to jedz do Szwecji, tam zaplacisz podatki i na kolanach wrocisz do Polski.

Gość gość
Pieniadze daja wygodne zycie, ale szczescia sie za nie nie kupi. Jesli wyjdziesz z biedy, z koniecznosci ciaglego liczenia sie kazda zlotowka, mozesz byc szczesliwsza nie jeden bogacz. Od ciebie zalezy jak sobie ulozysz zycie. Nie mysl tylko o pieniadzach, mysl jak robic to co lubisz, wtedy bedziesz to robic dobrze i z radoscia, a to przyniesie ci dobre zycie.

Gość gość
tyle że tam po zapłaceniu tych strasznych podatków zarobię 10 razy tyle co w Polszy, ale nie no w Polsce jest super bo są niższe podatki :O 🖐️

Gość gość
w Zambii podatki są jeszcze niższe, więc może tam się wyprowadź jak tak lubisz niskie podatki :D

Gość gość
dziś Jest już wielu łebskich Polaków którzy robią niezłe interesy w Afryce

Gość gość
no to jedź i rób interes a nie kłapiesz dziobem :D

Gość gość
Milion dolarów na koncie i byczenie się na ciepłej plaży w Nikaragui :)

Gość gość
no to jedź i rób interes a nie kłapiesz dziobem x to ty kłapiesz dziobem i wysyłasz ludzi do Zambii Ja chce mieć niskie podatki w Polsce zamiast tyrać na mafijne państwo rządzone przez chmary pasożytów

Gość gość
"Ja chce mieć niskie podatki w Polsce" To chyba musisz wyprowadzić się do Zambii, bo jak na razie w Polsce decyduje wola większości, która chce godnego życia dla wszystkich pracujących, a nie absurdalnych luksusów dla garstki wybranych i nędzy dla reszty. I nie przeceniaj roli opodatkowania w rozwoju gospodarczym, bo się naczytałeś bzdurnych liberalnych dogmatów. Jest cała masa czynników warunkujących możliwości rozwojowe danego kraju, a wysokie koszty pracy mogą w pewnych okolicznościach nawet stymulować wzrost gospodarczy będąc bodźcem wymuszającym wzrost innowacyjności i rozwoju technologicznego. Gdyby było tak jak mówi dziadzia Korwin to liberalne gospodarczo kraje jak Gruzja, Chile czy Zambia szybko stawałyby się potęgami, jednak tak dziwnym trafem się nie dzieje ;)

Gość gość
dziś im więcej wolności gospodarczej tym więcej zamożniejszych ludzi Dzięki liberalizmowi gospodarczemu USA są najpotężniejszym krajem świata. Natomiast twoje socjalistyczne bzdety możesz powtarzać między idiotami z pod monopolowego :)

Gość gość
powiem ci tak z k***inizmu się wyrasta, kiedyś to zrozumiesz, no ale na razie klep te swoje liberalne komunały jak lubisz ;)

Gość gość
dziś Właśnie socjaliści rządzą w Wenezueli którą w ciągu kilku lat doprowadzili do ruiny gospodarczej mimo że kraj leży na złożach ropy naftowej, teraz bieda aż piszczy :) Tak to jest gdy lewactwo przeczy prawom ekonomii.