Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JowitaGd

Leczenie alkoholika

Polecane posty

Gość JowitaGd

Witajcie. Zwracam się do was z takim pytaniem, a mianowicie proszę o opinie. Mój mąż pije od 3 lat, powiedziałam dość, albo leczenie albo odchodzę. Na całe szczęście nie mamy jeszcze dzieci aby przechodziły ten koszmar ze mną. Zgodził się na leczenie, więc szukaliśmy ośrodka , który nam skutecznie pomoże, no jemu pomoże. Myślimy nad Wiosenną w Ściejowicach. www.osrodekwiosenna.pl I tu pojawia się moje pytanie. Czy mieliście jakąś styczność z tym ośrodkiem i możecie podpowiedzieć jak tam jest? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Nie wiem jak tam jest, bo nie byłem tam. Mnie pomogli anonimowi alkoholicy - może nakłoń go żeby poszedł na mityng i niech posłucha innych alkoholików. Nie wiem czy mu to pomoże, bo musi sam zrozumieć, że jest alkoholikiem i musi się z tej okropnej choroby wydostać. Zdrowy nigdy nie będzie - takich cudów nie ma, ale może przestać pić.

Gość eryk5
Byłem i mogę spokojnie polecić. Mają bardzo dobre podejście do pacjenta. Przede wszystkim bardzo indywidualne. Piłem bardzo długi czas, ale w końcu stwierdziłem, że trzeba coś z tym zrobić więc wybrałem Wiosenną i pojechałem. Przyjęli mnie i rozpocząłem terapię. Psychoterapeuta bardzo miły i sympatyczny. Warto. www.osrodekwiosenna.pl

Gość Mikolek
Ja uważam że takie leczenie to najlepsze wyjście z każdego uzależnienia. Wiadomo najpierw terapia wraz z odzwyczajeniem organizmu. Nie zawsze jest to potrzebne, ale terapia to podstawa. Ośrodek Wiosenna mamy sprawdzony, po nim mój syn przestał pić. Uważam, że dobrze się nim zajęli. Z resztą nie pije więc efekt jest. www.osrodekwiosenna.pl

Gość gość
Ale reklama:o

Gość Tera123
Jestem raczej rozsądną kobietą ale swego czasu wpakowałam się w związek z alkoholikiem. Z początku nawet nie wiedziałam że pije. Facet zawsze dobrze ubrany, normalnie wyglądający, pięknie pachnący. Alkoholu nie szło od niego wyczuć ani nic. Objawy jego uzależnienia zauważyłam dopiero kiedy się do niego wprowadziłam. W Barku pełno alkoholi, różnych, codziennie wieczorem kieliszek czy szklaneczka musiała być wypita. Czasem było to więcej że zasypiał na kanapie... No cóż ogólnie facet ideał ale alkoholizm go dopadł. Nie pytałam o powody. Poprosiłam w trakcie rozmowy aby pomyślał o leczeniu. Później się dowiedziałam że podjął się leczenia w ośrodku Wiosenna w Ściejowicach . Ośrodek godny uwagi i dobrych opinii.