Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poznalem kobiete ktora ma sztuczne piersi. Czy ona bedzie mogla miec dzieci

Polecane posty

Gość gość

i je karmic?

Gość gość
Urodzić dziecko jak najbardziej może, ale mleka w sztucznych piersiach oczywiście nigdy mieć nie będzie.

Gość gość
Cytuje:Dlaczego z operacją warto chwilę poczekać Choć powiększenie biustu nie ma negatywnego wpływu na karmienie piersią i jakość pokarmu, w praktyce przyszłym mamom odradza się raczej stosowanie implantów z powodów estetycznych. Okres ciąży oraz karmienia zmienia wyraźnie wygląd biustu, czasami bardzo drastycznie: najpierw powiększają się o 1-3 rozmiary, a po odstawieniu dziecka od piersi znów maleją, tracąc wyraźnie na jędrności. Wstawienie implantów przed tymi zmianami nas nie uratuje, wręcz przeciwnie - po ciąży powiększony biust może być zniekształcony i prawdopodobnie będzie wymagał korekty, która wiąże się z kolejnym wydatkiem i bólem.

Gość gość
no to jak bedzie karmione dziecko?

Gość gość
prosze o powazne odp.

Gość gość
ktos sie jeszcze wypowie? kolejna operacja bedzie konieczna po ciazy i karmieniu? czy tylko po karmieniu?

ja powiekszalam dopiero po urodzeniu i wykarmieniu dziecka, ale w sumie tylko dlatego, ze wlasnie wtedy odczulam potrzebe przeprowadzenia zabiegu. ale z tego co wiem, implanty nie sa przeszkoda w karmieniu. a na 100% nie przeszkadzaja w urodzeniu dziecka. btw wiele kobiet nie karmi piersia, mimo ze nie maja zadnych zabiegow;p

Ja zrobiłam zabieg powiększenia piersi z miseczki 65A do 65C po pierwszym dziecku i 1 miesiąć po zabiegu zaszłam w ciążę z 2 dzieckiem i piersi się powiększyły o jeden rozmiar, karmiłam piersią synka 5 miesięcy i nic się z cyckami nie stało :) Są nadal jak po zabiegu jędrne i mają taki sam kształt. Obecnie jestem prawie 3 lata po powiększeniu piersi i są nadal takie same jak po zabiegu :) Karmić można bez żadnego problemu oczywiście jeśli się miało cięzię pod piersią a nie na otoczce brodawki, tak mi mówił mój plastyk dlatego wybrałam cięcie pod piersią ;)

Gość gość
Waginy nie ma sztucznej więc może zajść w ciąże.

bemybabyy8 zgadzam sie z Toba, kobiety ktore nie są po zabiegu czesto nie karmią piersią, a z reszta co za roznica jak się kogoś kocha to takie rzeczy vhyba nie mają aż tak wielkiego znaczenia hehehe :D