Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniucha121

Oczyszczanie krwiaka w ciąży

Polecane posty

Mam małego krwiaczka ( 6mm). Od 4 dni plamie brązową krwią. Jest tego sporo,czuję, że wypływa. Wczoraj byłam u ginekologa, bo bolało mnie strasznie w krzyżu. Okazało się, że wszystko jest dobrze z dzidzią ,ale krwiak nadal jest. Jest on malutki a utrzymuje się już 2 tygodnie :( Czy ten krwiak się oczyszcza? Ile to potrwa?

Gość gość
U mnie oszczyscil i wydalił się dopiero po porodzie :) ale ja miałam pekniete naczynie i krwiaka 10x6 cm .może tobpotrwac od miesiąca do kilku miesięcy. Brązowa krew to dobry znak . Tylko że mnie brzuch nie bolał.

Dziwię się, że u mnie taki malutki a przez tyle dni plamie. Mnie boli tylko w krzyżu :) Jejka to sporo czasu, mam nadzieje, że szybko się pozbędę tego świństwa..

Gość gość
No ze mnie leciało jak z kranu. Najpierw krew tryskala strumieniem dosłownie. Potem brudy i brązowa krew około miesiąca. Potem tydzień przerwy. Potem znowu miesiąc brązowa. I potem znowu tydzień przerwy i miesiąc brązowa. Tak leciało 3 miesiące brązowa krew z przerwami. Dziecko rosło i wyciskalo. Ale i tak nie oczyscil się cały. Brałam też dopocheowo gynazol chyba z tego co pamiętam. Bo przy takim krwiaku jak miałam i brudzrniu łatwo o infekcje wewnatrzmaciczna. Lekarz zadbał o to żeby uniknąć stanów zapalnych. Dasz radę. Na następnej wizycie już pewnie nie będzie po nim śladu.

Gość gość
Tylko czasami taki specyficzny ból krocza jak przy okresie. Gdzieś czytałam że to skurcze szyjki macicy jak się oczyszcza. Tylko to. Żadnych boli pidbrzusza. Też się dziwilam. Taki wielki krwiak i nic nie bolało. No ale każdy organizm jest inny. Może u ciebie jest inaczej.