Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawić pigułki?

Polecane posty

Gość gość

biorę od 3 miesięcy madinette, przez pierwsze opakowanie miałam non stop plamienie, przy drugim opakowaniu zaczęłam zauważać poprawę cery i ogólnie było ok, trzy dni temu rozpoczęłam 4 opakowanie i sama nie wiem. Właściwie od pierwszej tabletki nowego opakowania jest mi niedobrze, kręci mi się w głowie. Od jakiegoś czasu zauważyłam że mam nasilone zaburzenia rytmu sercu- tzn ogólnie mam tachykardię i dodatkowe skurcze, ale ostatnio serce bardziej wariuje. Nawet się ostatnio cieszyłam, że jest lepiej, równiej bije a dopiero teraz skojarzyłam, że ta poprawa była w tygodniu przerwy od tabletek. Bije się z myślami, sama nie wiem czy mam je odstawić. Jutro idę do pracy, nie wytrzymam takich nudności jak mam dzisiaj :/ z drugiej strony nie wiem czy to w ogóle od tych tabletek. czy to możliwe że takie objawy pojawiły się przy 4 opakowaniu? Doradźcie coś, proszę :o

mam ten sam problem, za tydzien zaczynam 5 opakowanie. Od 2 tyg ciagle mi sie kręci w głowe, wymiotuję, jestem osłabiona. Na razie czekam na morfologie

Gość gość
to znaczy w tygodniu przerwy też masz takie objawy?

Gość gość
Jak wyglada bzykanie?

Gość gość
Koniecznie musisz stosować tabletki. przecież obecnie istnieje wiele metod niehormonalnych, które są równie skuteczne a nie mają skutków ubocznych.

Gość gość
myślałam o tym, jednak nie wiem które metody są równie skuteczne. Zel plemnikobójczy to za mało, a prezerwatywa może pęknąć.

Gość gość
ja tez przyjmuje pigulki , metody niehormonalne nie sa skuteczne , byl czas ze uzywalismy prezerwatywy ale jak pare razy pekla , zrezygnowalismy

Warto pamiętać, że istnieje wiele hormonalnych metod – tabletki nie są jedyne. Poza tym nie każda metoda hormonalna zawiera taki sam skład hormonów – być może inna metoda, zawierająca inne hormony lub w innych dawkach, nie będzie powodowała u Ciebie takich objawów. Skonsultuj się z ginekologiem i zapytaj – w końcu ginekolog jest od tego, żeby Ci pomóc dobrać najlepszą antykoncepcję :)

Gość gość
Są też kapturki naszyjkowe np femcap. Stosuje się go razem z żelem plemnikobójczym, dobry jest wspomniany już contragel.

Gość Migea
Spróbuj stosowac osłone do antykoncepcji Harmonelle, pomaga chronic serce, naczynia krwionośne, watrobe, korzystnie wpływa na samopoczucie i dodaje energii. Może dzieki niej serce sie ustabilizuje.

Gość gość
gość 2016.05.27 ja tez przyjmuje pigulki , metody niehormonalne nie sa skuteczne , byl czas ze uzywalismy prezerwatywy ale jak pare razy pekla , zrezygnowalismy Jak to nie są skuteczne. A wspomniany wyżej kapturek naszyjkowy? Bardzo dobre są też komputery cyklu np cyclotest.