Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samodzielne zasypianie dziecka, doradźcie proszę

Polecane posty

Gość gość

witajcie, moja córka ma 16 miesięcy. nigdy nie miała problemów z zasypianiem w łóżeczku w swoim pokoju, ale zawsze musiał ktoś przy niej być. Wyglądało to tak, że po kąpieli ja lub mąż siedzieliśmy w fotelu w jej pokoju i czekaliśmy aż uśnie. Zajmowało jej to ok 45 minut. od kilku dni, zaczęłam wychodzić na trochę, potem wracać, i znowu wychodzić i okazało się, że córka nie płacze tylko spokojnie sobie zasypia. Od 4 dni, po przeczytaniu bajki i całusie, zostaje sama z włączoną lampką i zasypia w około pół godziny. Z jednej strony się cieszę, bo mam chwilę więcej czasu, ale z drugiej myślę czy to właściwe, czy ona nie czuje się samotna. Jak takie samotne zasypiania na nią wpłynie? Może ja histeryzuję?

Gość gość
Histeryzujesz. Ciesz się, a nie roztrząsaj. Mój syn zasypiał sam jako niemowlę i potem tak już zostało. Przenigdy nie musiałam się męczyć z zasypianiem i to było bardzo komfortowe. Młodsza córka ma prawie rok i nie ma mowy o uśnięciu innym niż na rękach, a ja jestem wykończona. Naprawdę ciesz się z tego co masz.

Gość gość
up

Gość gość
Nie wierzę w to co czytam. Kobieto dziacko dorasta pozwól jej na samodzielność również w zasypianiu. Przykład moje dziecko od urodzenia miało problemy z zasypianiem wieczorem, z mężem przeżywaliśmy meczarnie czasami po 3 lub 4 godziny trwało nim usnela. Na zmianę wyla marudzila lub krecila się. Minął magiczny 6 miesiąc i sama zaczęłam zasypiac. Położyła się na boczek ułożyła wygodne na kocu główka wtulona w podusie i zaczęła sama zasypuac. Aż mi kamień z serca spadł. Także ciesz się i nie wydziwiaj że masz takie dziecko.

Gość gość
jest dobrze autorko, nie robisz jej krzywdy ciesz sie chwila

Gość gość
histeryzujesz. Ja odpoczatku chcialam syna nauczyc samodzielnego zasypiana bez d**ereli: przytulaskow wielominutowych, w tym całusków, bajeczek, noszenia, bujania i tak moge wymieniac. Jak jest zcas do spania ma isc spac- w koncu ja jez jestem człowiekiem i mam inne obiwiazki...... boże bywały problemy a jakże. Wtedy włączałam karuzele (bardzo pomagała bo sie wsłuchiwał i zasypiał), a jesli juz bardzo płakał to przynosilam do pokoju i brykaj dopiki sie nie zmeczył i odstawialam do lozeczka i tyle. Badzcie rozsadne, nie bedziecie na jajkach siedziały cale zycie