Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki zegarek gps dla dziecka?

Polecane posty

Gość asanka87
nie wiem zegarek można zdjąć albo zapomnieć a telefon masz zawsze przy sobie - ja bym pomyślała nad oprogramowaniem do kontroli telefonu od spyecler bo jest bardzo wszechstronny. zegarek u nas przynajmniej by się nie sprawdził bo mały nigdy go nie nosił więc trudno byłoby mu się przyzwyczaić :)

Gość Jolka888
Wydaje mi się że firma Garmin ma coś podobnego w ofercie możesz sprawdzić pod http://www.abcgps.pl/ tylko weź pod uwagę że takie zegarki z gpsem kosztują swoje :)

Gość gość
Garmin to raczej dla sportowców i nie ten przedział cenowy...

Gość angiella
fajna sprawa, taki smartwatch dla dziecka, z jednej strony ma sie nad nim jakas kontrole, a ono ma zabawe. tez sie wlasnie zastanawiam nad takim zegarkiem jak ten garett kids, boje się zamawiac chińszczyzny, już wolę dopłacić, ale miec gwarancje, że dziecko jest bezpieczne

Gość gość
Garett też jest produkowany w chinach

Gość gość
Sugerowałem się opiniami z tego forum i zdecydowałem na zakup zegarka z firmy Klug. Nie zawiodłem się, wszystkie pozytywy mogę potwierdzić ;) Zegarek w pełni funkcjonalny, super sprawa.

Gość gość
Ja dla swoich dzieci kupiłem zegarek z firmy MySafe. Długo czegoś takiego szukałem ale przerażały mnie ceny a do tego abonament który trzeba płacić. Tutaj zamówiłem zegarek, wszystko działa jak trzeba, dzieci są zadowolone a ja jedyne co musze to doładować konto raz na rok za piątaka. Jak dla mnie warto zainwestować w ten zegarek i nie ryzykować zamawiając jakieś słabe zegarki z ali które po tygodniu idą do kosza.

Gość gość
Tylko szkoda, że MySafe oszukuje swoich klientów, że zegarki są produkowane na ich specjalne zamówienie i nie mają nic wspólnego z chinami...

Gość gość
Pan z obsługi z MySafe, z którym rozmawiałem powiedział wprost, że produkt jest produkowany w Chinach, ale na specjalne zamówienie firmy i chyba ma tu rację, bo nie znalazłem tego zegarka na żadnej stronie typu ali, a szukałem długo. Zresztą w dzisiejszych czasach wszystko jest robione w Chinach... Nie ma co ukrywać. Dla mnie może być nawet z Chin, ważne że działa jak trzeba i że firma nie pobiera żadnych opłat. Zresztą wolałem kupić u nich niż np u Calmean, którzy sprzedają najtańsze chińskie zegarki, które nawet na allegro chodzą po niecałe 100 zł i pobierają jeszcze opłaty za pakiety. Opinię również mają niezbyt dobre. Ja jestem zadowolony ze swojego zakupu w 100%.

Gość gość
Taki zegarek to super sprawa :) ile razy to moja córka zapomni telefonu do szkoły.... a zegarek jednak nosi się na ręku. Zastanawiam się nad kupnem i robię rozeznanie. Ma ktoś zegarek z MySafe albo Calmean? ci drudzy mają sporo negatywnych opinii i trzeba płacić za użytkowanie zegarka, ale są już troszkę na rynku. Drogo to wychodzi? Ktoś się wypowie? :) Jestem bardziej za MySafe, ale chętnie poczytam jakieś rady. :)

Gość gość
Czekam wlasnie na paczkę od MySafe. Jak przetestuje to sie wypowiem.

Zastanawiałam się nad zakupem zegarka dla dziecka, zaczęłam czytać różne fora. Zdziwiłam się, że dużo rodziców chce dla dziecka zegarek z gps. Zdecydowanie nie chciałam żeby moje dziecko nosiło przez cały dzień na nadgarstku zegarek, który będzie się łączył z telefonem za pomocą Wi-Fi. Nie wierzę, że nie ma to wpływu na zdrowie dzieci. Moje dziecko nie ma nawet internetu w telefonie nie dlatego, że jestem zacofaną mamą tylko dlatego, ze troszczę się o nie. Uwierzcie, że dziecko znacznie bardziej ucieszy się z normalnego zegarka który jest dopasowany do rączki, małych rozmiarów, a nie gigant jak te z gps. Oczywiście fajnie jak ma podświetlenie i budzik. Z moją córeczką zaczęłyśmy szukać w internecie jakiegoś fajnego zegareczka oczywiście musiał być albo róż albo czerwień hehe i koniecznie w którym będzie mogła pływać na basenie. Wybrała przesłodki zegareczek z którego jest bardzo zadowolona. Wszystkie dziewczynki w klasie również były zachwycone zegarkiem i chciały taki sam:P :):) http://zegarkowamoda.pl/zegarki-dzieciece/1657-xonix-dzko-005.html

Gość gość
Zdecydowanie się zgadzam z poprzedniczką. Naprawdę drodzy rodzice, trzeba zejść na ziemie. Dbajcie o zdrowie swoich dzieci. Dzieci nawet telefonów nie powinny używać, dopiero powyżej 16 roku życia, są już badania które to udowodniły. Dzieci pobierają 60% więcej promieniowania niż dorośli. Guzy mózgu u dzieci w krajach zachodnich już wyprzedziły białaczkę. Jaka jest tego przyczyna? Bardzo prosta za duży dostęp dzieci do nowych technologi, winni SA oczywiście rodzice. Zdaję sobie sprawę, ze jest postęp i nowe technologie towarzyszą nam i będą towarzyszyły w życiu ale na wszystko przyjdzie odpowiedni czas. Chrońmy swoje dzieci, są przecież naszym największym skarbem. Proszę przeczytać sobie poniższy artykuł: http://mamadu.pl/128003,nowoczesna-technologia-to-cichy-zabojca-wi-fi-jest-szkodliwe-zwlaszcza-dla-dzieci

Gość gość
Dajcie trochę wolności tym dzieciom ja sam czuję się już tak inwigilowany przez telefon, kamery, kompa itp.Kiedyś człowiek bym wolny, teraz wszyscy mogą go na każdym kroku kontrolować: pracodawca, żona, instytucje państwowe... Sami ludzie przyczyniacie się do zabierania wolności samemu sobie....Do kibla nie można spokojnie pójść bo wszyscy wiedzą, że tam jesteś....Smutne ale prawdziwe...:(

Gość gość
Zdecydowanie najlepiej jak już telefon to z gps, wtedy nie trzeba mieć nawet neta :)

Gość gość
Zależy kto, co lubi. WiFi jest wszędzie, nie unikniesz tego. Dając dziecku telefon do łapki, dajesz mu też dostęp do głupich gier i aplikacji, smsów od bylekogo, połączeń przychodzących od nękających konsultantów i internetu. Zegarek dla młodszego dziecka fajnieszy, bo raz wygodniej go nosić, dwa masz kontrole nad tym co dziecko z tym zegarkiem robi, a może zadzwonić w każdej chwili jak będzie czegoś potrzebować.

Gość gość
Zgadza się telefon z wifi to najgorsze co może być. Dzieci tak szybko się uzależniają od nowych technologi. Moim zdaniem koma może mieć tylko dziecko do dzwonienia i pisania smsów. Zegarek jest lepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Zgadzam się, trzeba umieć korzystać z nowych technologii z głową. Oczywiście możesz szpiegować i kontrolować dziecko non stop, ale rodzice z takimi pomysłami będą i tak prześladować własne dzieci z pomocą zegarka czy bez. Natomiast mądrze wykorzystane zdobycze technologii mogą ułatwić funkcjonowanie (i Tobie i dziecku) i zwiększyć poczucie bezpieczeństwa u dziecka (bo fajnie jest wiedzieć, że można zadzwonić po mamę jak coś się dzieje) oraz spokój ducha u rodzica (bo fajnie jest wiedzieć, że w razie "w" dziecko ma jak się skontaktować). My mamy model QT z firmy Klug i bardzo sobie chwalimy.

Gość gość
Ja też kupiłam swojej córce zegarek z firmy Klug, spisuje się super, a na dodatkowy plus zasługuje obsługa z tej firmy :)

Gość michal9922
wiem ze firma transmobil ma bardzo dobre gpsy i mają opcje sledzenia osob ale nie wiem czy w postaci zegarka. polecam sprawdzic oferte na ich stronie - tak bedzie najprosciej

Gość tylekeek
Do czego ten świat dąży, wypasiony zegarek dla dzieciaka, po co? żeby bardziej go ochrzanić jak zgubi? Mój syn ma normalnego Oceanica to i tak się zastanawiałem czy nie za drogi...Przeraża mnie jak matki dają teraz swoim dzieciom w podróży tablety "żeby siedział cicho". Gdzie zmierzasz Świecie?

Gość Edyta Korol
Mnóstwo interesujących modeli zegarków widziałam tutaj https://www.zegarki.zgora.pl Sama planuję coś takiego kupić dla swojego synka, który ma już obcykaną obsługą zegarka.

Gość gość
Ja bardzo polecam firmę klug, są bardzo "dla klijenta". Mój syn rozmontował taki zegarek i coś popsuł. Wysłałam do nich na reklamacji ;) Oczywiście reklamacja odrzucona bo "uszkodzenie mechaniczne", ale mimo to serwis zegarek naprawił BEZPŁATNIE. Super, bardzo polecam <3

Gość gość
Witam, ja jestem za zegarkiem. Mam autystycznego sześcioletniego syna, który nie mówi za wiele i bardzo lubi uciekać. Wiadomo pilnujemy go, ale czasem wystarczą sekundy a go już nie widać. Taki zegarek to dobra rzecz, bo widać gdzie się kierować aby go znaleźć. Uważam również, że jest to dobry produkt dla osób starszych, które chcą być jeszcze samodzielne. Tak na prawdę to ten zegarek jest dla nas, abyśmy byli spokojniejsi o naszych bliskich. Pozdrawiam.

Gość gość
Jesteśmy bardzo zadowoleni z lokalizatora Locon. Nie ma się co specjalnie rozpisywać - nie zdarzyła się nam taka sytuacja, żeby lokalizacja zawiodła, coś nie działało, nie znalazło nam córki. Jest to dla nas dosyć istotne głównie ze względu na powrotu ze szkoły do domu i na odwrót. Na podwórko podobnie, ale tutaj jest zawsze sporo znajomych osób, więc jest to mniej istotne.

Gość gość
Masz na myśli ten sklep - https://sklep.bezpiecznarodzina.pl ? A porównałeś to z innymi lokalizatorami? Co konkretnie decyduje o wyższości? Podajcie proszę konkretne parametry? Ogólnie - na co powinniśmy zwracać uwagę, szukając takich lokalizatorów?

Gość vikka59
Polecam model Xblitz Kids Watch GPS-Love Me który ma moja córka. Jest z niego zadowolona a ja mam spokój bo na smartfonie sprawdzam sobie gdzie jest w razie problemów z lokalizacją. No i cena odpowiednia do jakości.