Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet z UK. .brak okresu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dziewczyny.okres spóźnia mi się prawie 3 tyg. Test dzisiaj robiony negatywny. Dziś mam stan podgoraczkowy 37,8, bóle krzyża i pod kolanamk, bóle gardła.. i do was pytanie czy tu GP coś z brakiem okresu robi czy tak jak wiekszosc rzeczy bagatelizuja i mówią ze czasem to "normal" .w Polsce 3 miesiące temu miałam usg i jeśli chodzi o jajniki czy macice to wszystko ok.

Gość gość
Każą czekać na okres przy negatywnym teście jako ze okres się pewnie spóźnia przez infekcje (temp etc )

Gość gość
Ale infekcje złapałam dopiero wczoraj a okresu ponad 2 tyg.nie widać. Ale tak myślałam że jak że wszystkim każą czekać i szkoda fatygi żeby usłyszeć ze to normalne

Gość gość
Myślę że mogę mieć zaburzenia hormonalne bo od sierpnia staramy się o drugie dziecko i nic i bardzo żałuję że nie zrobiłam wiecej badań jak byłam w kraju. Ale miesiączki miałam w miarę regularne choć długie cykle. Tu najwyżej mogę dostać paracetamol.

Gość gość
Wszystko zalezy od GP. Jeden bedzie mial gdzies, inny moze skierowac do szpitala. Nie pojdziesz, to sie nie przekonasz :) Zawsze mozesz jeszcze troche podkoloryzowac objawy- dodac jakies omdlenia czy silne ataki, moze akurat skieruja Cie do ginekologa... Moja kolezanka tak zrobila, tylko z troche innym schorzeniem. Bolala ja czesto glowa i miala czasmi zawroty. Poszla, to dodala od siebie problemy z widzeniem i zaburzenia rownowagi, byla bardzo zdesperowana. W koncu po tym wyslali ja na rezonans i okazalo sie ze jest cos na mozgu :( pewnie gdyby nic nie nawymyslala tez jeszcze z 10lat bralaby paracetamol na migreny, a tak przynajmniej mozna dzialac...

Gość gość
Chyba będę musiała tak podkoloryzowac bo inaczej mnie oleja. Niby taki "rozwinięty" kraj a tak trudno o normalna opiekę medyczną.

Gość gość
No nie narzekacie juz tak bo jednak.nhs to jeden z najlepszych systemów opieki medycznej w świecie bo nie trzeba płacić jak wszędzie indziej za normalna opiekę zdrowotna. I to lepsza niż w Polsce. Jeśli nie wystarcza wam to zawsze można się udać do lekarza prywatnie jak np w Polsce się robi i wszędzie idziej na świecie. Królewny . Wkurza mnie takie pie/r/d/ole nie i narzekanie ciągle polskie na wszysko.

Gość gość
U nas nie ma akurat prywatnych lekarzy oprócz dentystów. Poza tym wśród znajomych mam pełno przypadków tej "swietnej"opieki NHS. Jeden przez ponad 4 lata już chodzi o kulach tak złożyli mu nogę śrubami ze aż mu gnije, koleżanka nosila 3 tyg.martwy płód bo położna zbagatelizowala jej źle samopoczucie i śmierdzące rozpadem krwawienie,innej tak założyli welflon przy cesarce ze wdala się sepsa i obcieli jej 2 palce z martwiaca a GP tez twierdzil ze dretwienie ręki po cesarce jest normalne. Mężowi tak złożyli złamanego palca ze juz nigdy go nie wyprostuje, koleżankę po cesarce wypuścili na drugi dzień z otwierająca się rana,położna się przeraziła ze ktoś ją w ogóle w takim stanie wypuścił. To tylko nieliczne przypadki tylko wśród moich znajomych wiec nie pieprz mi tutaj o ich świetnej opiece medycznej.

Gość gość
Gość 13.21 To p*****lamento nie bierze się znikąd. Ja, jak parę ładnych lat temu spadłam w Anglii ze schodów i po tygodniu cierpienia wybrałam się do szpitala, to po wnikliwym rtg usłyszałam, że 'za 2 tygodnie będę tańczyć'...i tańczyłam na stole operacyjnym, operowana przez neurochirurga, oczywiście w Polsce. Ja dziękuję za ten system opieki, gdzie wszystkie dolegliwości leczą paracetamolem (ja go oczywiście też dostałam). Teraz jestem znowu w Anglii i modlę się, by nic mi się nie stało i bym nie musiała korzystać z tutejszej służby zdrowia, dobrze że bilety lotnicze tanie..

Gość gość
13:38 dokladnie tu dziecko z zapaleniem płuc wypuszcza ze szpitala i każą podawać złoty lek na wszystko paracetamol. Ja tu mieszkam i tez się modlę żeby nic mojej rodzinie nigdy nie dolegalo.

Gość gość
Gość 13.38 - Leżeć, pić dużo wody i zażywać paracetamol, a jeśli jesteś mocno chora, to wszytko na raz...takie to leczenie.

Gość gość
Kiedyś mnie pogotowie zabrało takie miałam boleści brzucha ze chodziłam na czworaka przez 2 dni pobrali mocz i lekarka powiedziała ze to miesiączkowe i odesłała do domu.tyle po ich leczeniu