Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgość

Mam spiralę i objawy ciąży...jutro wizyta u ginekologa, strasznie się boję :(

Polecane posty

Gość gośćgość

Nie wiem już co się ze mną dzieje. Niby miesiączka była. Niby test negatywny, ale robiony kilka dni przed miesiączką i to wieczorem bo tak mnie ta myśl o ciąży nagle naszła, że nie zasnęłabym bez tego testu więc w te pędy do apteki. Może za wcześnie było na test. Od trzech tygodni chodzę i mam mdłości ciągle, bóle podbrzusza. Jeśli mimo spirali "udało" mi się zajść w ciążę to chyba się pójdę powiesić... :/ to jest najbardziej nieodpowiedni moment na drugie dziecko. Nigdy w życiu się tak nie bałam. A jeszcze do tego może się okazać, że poronię przez tą spiralę to dziecko, tyle się naczytałam ;( pocieszcie mnie jakoś proszę...

Gość gość
Miałaś okres, masz spiralę jak możesz być w ciąży? Ja mam tylko jedno dziecko więc jakimś autorytetem nie jestem, ale mdłości to miałam później, dużo po tym jak zobaczyłam drugą kreskę na teście.

Gość gość
Skoro od 3 tygodni masz mdłości to by znaczyło że w ciążę zaszłas z 6 tygodni temu. W tej sytuacji test na pewno by był pozytywny .

Gość gość
A test kiedy robiłaś? Dawno temu?

Gość gość
test robiłam dwa tygodnie temu. No nie wiem czy to musiałby być 6 tydzień. Normalnie ze spiralą też można zajść w ciążę, wystarczy, że się przesunęła... A czy test wskazałby ciążę pozamaciczną powiedzcie mi bo nie jestem w temacie takich ciąż nigdy się tym nie interesowałam.

Gość gość
masz ciąże, ale urojoną stad te mdłości

Gość gość
Nie jestem chora psychicznie i nic sobie nie uroiłam więc weź sobie swoje głupie komentarze i idź trollować gdzieś indziej kobieto :o

Gość gość
Tak, pozamaciczną tez by wskazał, w każdym razie mojej koleżance wykrył ciążę, u ginekologa okazało się, że ciąża pozamaciczna. Zrób jeszcze jeden test.

Gość gość
kobieto milion razy mialam mdłosci i objawy a w ciazy nie bylam:) mialas okres test negatywny jutro ginekolog daj sobie spokój czy mdlosci to objawy jedyinie ciazy? co wy tak sie spinacie mam bóle jajnika-ciaza mam mdłosci-ciaza cycki maja wystajace zyły-ciaza

Gość gość
A nie mozesz poprostu dzisiaj zrobic kolejnego testu?

Gość gość
Kupiłam test dziś rano. Ale nie miałam czasu go zrobić w pracy. Teraz mam już luz tylko nie wiem czy robić teraz czy jutro rano ?

Gość gość
nie troluję tylko pisze całkiem serio wbiłaś sobie do łba tą ciąże i teraz przeżywasz jak mówka okres zrobiłabym jeszcze 5 testów teraz i betę, a panikowała na kafe rzeczywiście, wszystkie jesteśmy wróżkami

Gość gość
Ale czy ja tu komuś każe wrozyc? Po prostu się martwię co się ze mną dzieje. Nigdy nie miałam mdłości chyba, ze coś zjadłam co mnie zemdlilo. Ale ona trwają już dlugo.

Gość gość
Zrób ten test teraz.

Gość gość
To kiedy w pierwszej ciąży pojawiły ci się mdłości, na drugi dzień po stosunku?

Gość gość
Prowokacja. Spirala, okres, test negatywny, ale są mdłości :-D Zrozumialabym gdyby pisała to nastolatka, ale dorosła kobieta która już ma jedno dziecko? Rozwaliło mnie też pytanie o ciążę pozamaciczna. Myślałaś że test robi zdjęcie dziecku i go może nie znaleźć? Test bada hormony!

Gość gość
W pierwszej ciąży objawów nie miałam żadnych akurat. Tylko tyle, że okres się zatrzymał od razu. Ale każda ciąża jest inna przecież. Naczytałam się o ciążach ze spiralą, których testy nie wykrywały itd itp, że się przeraziłam po prostu.

Gość gość
Co wy za durnoty wypisujecie :o Przecież okres można mieć do 3 miesiąca ciąży więc pojawienie się miesiączki nie świadczy o brak ciąży :o autorko robiłaś test przed miesiączką, teraz jesteś po już więc zrób teraz już ten zakupiony dziś rano.

Gość gość
Niestety być może Cię nie pociesze, ale moja przyjaciółka tydzień temu urodziła córeczkę właśnie "ze spirali" Dowiedziała się w 3 miesiącu, też miała normalne krwawienia. Dzięku Bogu Malutka jest zdrowa.

Gość gość
Pocieszające jest to, że urodziła zdrowe dziecko i nic się małej nie stało!

Gość gość
Tak to, ze Malutka jest zdrowa, jest najważniejsze. Przyjaciółka też się bała. Nie planowała mieć więcej dzieci, ale stało się.

Gość gość
Jeśli mogę wiedzieć, to ile ma dzieci "dzięki" tej spirali?

Gość gość
Tylko tępe i zacofane polki się boją co powie lekarza! !! Lekarz świadczy usługę medyczną z godnie z wiedzą medyczną i poszanowania Prawa Pacjenta i ogólnie przyjętych norm społecznych! Dlatego Zawsze mam przy Każdym badaniu ginekolog cipki męża i wspierał porody. Nie jestem ZACOFANA BY WSTYDZIĆ SIĘ MĘŻA A OBCEGO CAŁKIEM GINEKOLOGA NIE! !! Musi się liczyć ze mną bo mam świadka a mam Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 nawet w szpitalu może być przy nas osoba bliska podczas badań i zabiegów zawsze decyduje pacjent nie zboczy czy mający coś do ukrycia lekarz bo tylko tacy naruszając prawo wypraszają osobę bliską. A co do antykoncepcji tabletki są często szkodliwe a spirala po latach bardzo często powoduje beztlenowce trudne do z diagnozowania i trwałą chorobę! !!! Dlatego powinno się mieć zawsze przy badaniu czy zabiegach mąża. !!!

Gość gość
15:33 Koleżanka dobrze się czuje? :D

Gość gość
Tylko tępe i zacofane polki się boją co powie lekarza! !! Lekarz świadczy usługę medyczną z godnie z wiedzą medyczną i poszanowania Prawa Pacjenta i ogólnie przyjętych norm społecznych! Dlatego Zawsze mam przy Każdym badaniu ginekolog cipki męża i wspierał porody. Nie jestem ZACOFANA BY WSTYDZIĆ SIĘ MĘŻA A OBCEGO CAŁKIEM GINEKOLOGA NIE! !! Musi się liczyć ze mną bo mam świadka a mam Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 nawet w szpitalu może być przy nas osoba bliska podczas badań i zabiegów zawsze decyduje pacjent nie zboczy czy mający coś do ukrycia lekarz bo tylko tacy naruszając prawo wypraszają osobę bliską. A co do antykoncepcji tabletki są często szkodliwe a spirala po latach bardzo często powoduje beztlenowce trudne do z diagnozowania i trwałą chorobę! !!! Dlatego powinno się mieć zawsze przy badaniu czy zabiegach mąża. !!!

Gość gość
Ale ona ten test robiła jak już od tygodnia miała mdłości.

Gość gość
Przyjaciółka założyła spiralę po urodzeniu dwójki dzieci. Spiralę miała tylko pół roku i zaszła w ciążę.

Gość gość
Też mam pół roku założoną :o

Gość gość
Autorko,nie słuchaj tych nieżyczliwych tutaj i zdziwionych ze ktos sie denerwuje ze moze byc w ciąży. Po to sie zapezpieczasz zeby tej ciąży jednak nie było. Wiec wiadomo ze ewentualna ciąża by cie nie uciszyła. Zrób teraz ten test,bedzie wiarygodny juz. Jutro tylko potwierdzisz u gina . Mysle ze w ciazy nie jestes. Za bardzo nakrecilas sie i dlatego masz teraz wszystkie objawy ciazy. Mysle ze kazda z nas chociaz raz w zyciu przezywala to co ty teraz i w ciąży jednak nie była.

Gość gość
15.35 dobrze się czuje bo jak można być zacofana bać się. Do tego co za ginekolog nie uświadamia o skutkach ubocznych antykoncepcji! !Nam podczas badania zalecił nieszkodliwe antykoncepcja kalendarzyk i prezerwatywy. Ale ty wysmiejesx bo koncerny farmaceutyczne wtedy nie zarobią. Do tego będąc ginekologia wyśmiewa się obecność męża bo nie chce mieć świadka. Tylko w zacofanej Polsce wstydzą się partnerki męża a intymność mają tylko z ginekologiaem ciemno gród! !