Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dafraka

Ciąża z zaskoczenia, kłopoty z posiłkami

Polecane posty

Witam moje drogie. Mam problem. Od 2 tygodni wymiotywałam, nic nie mogłam zjeść/pić a cokolwiek trafiło do brzuszka wracało w szybkim tępie, czułam się wiecznie głodna a nic nie chciało zostać w żołądku. Miałam problem ze staniem na nogach, zrobieniem mężowi obiadu... , w pracy się przewracałam, w domu spałam po 13 godzin a i tak budziłam się zmęczona. Podejżewałam wrzody na żołądku, ale po wizycie w szpitalu okazała się ciąża -8 tydzień ;) W grudniu poroniłam w 7mym tygodniu z czego miałam trudno się pozbierać bo była to moja pierwsza ciąża i teraz boję się że znów stracę dzidzię... Nadal wymiotuje, jedyne co się utrzymuje to ziemniaki, kapusta kiszona i maślanka a wszystko inne niestety ucieka z mojego żołądka (a uwieżcie mi przez te 3 tygodnie próbowałam jeść dosłownie wszystko). Schudłam 5kilo, jestem odwodniona i do tego z anemią, jem tabletki ale czy to dużo pomoże i ile tego zdąży się wchłonąć? Mieszkamy obecnie w Anglii i tutaj do 14 tygodnia ciąża ich nie interesuje, na kroplówkę by się dowodnić też mnie nie chcą wziąć... jedynie kazali sie umówić do położnej i czekać... W szpitalu jak z wrzodów wyszła ciąża zrobili mi usg i lekarz powiedział, że wszystko w porządku ale jak dzidzia ma rosnąć skoro mama nie może nic pojeść? Martwimy się okropnie... Nie mówiliśmy nic rodzinie o poprzednim poronieniu żeby nikogo nie martwić, teraz niby wszystko z dzidzią dobrze i chciałoby się powiedzieć, ale nie wiadomo co to będzie dlatego i tym razem się wstrzymujemy... Dlatego też o radę zwracam się do Was. Może któraś z was miała ten sam problem? Dodam, że mam 22 lata i może to też wina młodego wieku?

Gość gość
Nie martw sie jeszcze troche i wymioty mina. Ja mialam takie do okolo 15 tc a wczesniej tez moglam zjesc jedynie tic taci i wafle ryzowe:-) dzidzia jest zywiona z cialka zoltego wiec narazie to jej wystarcza. Okolo 10 tyg uformuje sie w pelni lozysko, a cialko zolte zniknie wtedy to co ty jesz bedzie mialo bezposredni wplyw na dziecko. Postaraj sie uspokoic, jesli ziemniaki sie utrzymuja to jedz ziemniaki:-) mi na mdlosci bardzo pomagala cola, chociaz na codzien jej nie pije. Wiec moze sprobuj:-) zycze zdrowka i nie stresuj sie bo dzidzia bedzie nerwowa:-)