Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego faceci mają zazwyczaj krótkie włosy a kobiety zazwyczaj długie.

Polecane posty

Gość gość

Skąd to się w ogóle wzięło. Wie ktoś ? Od Starożytnych Greków ?

Gość pofszechny
oczywiście wiadomo , gdy kobiety nie znały pojęcia 'tzytzkonosz' to zasłaniały tzytzki długimi włosami i wyglądały bosko, jak boginie a dzisiejsza kobieta tzytzkonosz zakłada , ponieważ NIE ma czym zasłonić tzytzków !

Gość gość
tak wiem faceci maja krotkie włosy bo jak dobrze robia minetke to laski wycierają im wlosy udami mocno ściskając głowę, i targają wtedy za wlosy. u mnie tak jest

Gość gość
Włosy długie zawsze uchodziły za symbol kobiecości. Kojarzone były z wolnością, seksualnością, płodnością i zdrowiem. Mężczyźni golą głowy ze względów praktycznych - higiena i dynamika.

Gość gość
Mężczyzna podczas walki z długimi włosami by poległ - drugi szarpnął by go za włosy i zniżył do parkietu. Wiec to jest pewien rodzaj przystosowania do roli mężczyzny

Gość gość
co do tych "cyckonosszy" - kobiety w grecji owijały biust materiałem, taki prototyp stanika :P Teraz na temat: kiedyś długie włosy nosił każdy kto te włosy miał - - im starszy był facet na obrazie tym mniejsza szansa, że miał dlugie włosy. Część obcinała też włosy ze zwględów praktycznych (takie udogodnienie którego odmawiano kobietom, jak wszystkiego). Patrząc na stare obrazy wyraźnie widac, że młodzi mężczyźni często nosili długie włosy. Masowe obcinanie włosów wojskowym zaczęło się bo walczono z wszami.

Pytanie z serii dlaczego baba ma cipke a facet penisa ... eh :)

Gość gość
To ma bardziej związek z kulturą i wartościami estetycznymi. Podobnie jak kobiety depilują ciało. Przecież mogłyby zaprzestać. Jednak gładkie ciało zawsze było pożądane wśród kobiet i przez mężczyzn.

Gość gość
długość włosów określa kultura i estetyka większość kobiet lepiej wygląda w długich a mężczyzn w krótkich zresztą w przeszłości mężczyźni chadzali przeważnie w długich potem to się zmieniło na rzecz peruk które miały długie włosy żeby było lepiej je nosić mężczyźni obcinali się na krótko potem przeminęła era peruk ale zostały krótkie włosy chłopom

Gość gość
Niestety kobiety teraz tez strzyza sie jak mezczyzni na krotko i traca caly urok.. Ble... :/

Gość gość
Bo faceci wolą posuwać te z długimi włosami niż te z krótkimi. A kobietom to bez różnicy.

Gość gość
to nie steetyka bo to czy ładnie komuś w krótkich włosach zależy od urody tej osoby. Po prostu długie włosy obciążały, latwiej było je ściąć i nosić perukę...ale tylko dla mężczyzn. Nic dobrego kobiecie się nie należało.

Gość gość
21:07 No tak biedne kobiety muszą o siebie dbać.

Gość gość
nie chodzi o sama konieczność dbania o siebie tylko o to, że kobiety przez wieki miały długie włosy i kiecki w których nic się nie dalo zrobić (jak były bogate) bo właśnie nie miały prawa o sobie decydować i miały być zależne od faceta.

Gość gość
21:53 No właśnie, ja jestem za tym, żeby chodziły nago. W ubraniu to niepraktycznie.

Gość gość
niech marzną dla twojej przyjemności :)

Gość pofszechny
faceci przez ostatnie 1000 lat psychicznie i fizycznie wcale się nie zmienili , gdy widział facet 1000 lat temu kobietę długowłosą w sukience ze sterczącymi sutkami pod sukienką to zwyczajnie facetowi stanął kindybał jak drut pod jego kiltem i kindybał na widok takiej kobiety rósł jak sosna , kobieta widziała wyraźne poruszenie kindybała pod kiltem u faceta, teraz na widok kobiety ze ściętymi włosami pod garnek i na widok kobiety w kalesonach to facetowi zwyczajnie kindybał opada i nie ma szansy na wzrost , nie wiadomo jakie ma plany kobieta ze ściętymi włosami w kalesonach wobec faceta ale prawdopodobnie facet na widok kobiety w kalesonach ze ściętymi włosami ucieknie do lasu ! prawdopodobnie w obecnych czasach NIKT nie wykonał takiego eksperymentu aby zrobić badania naukowe w postaci , założyć facetowi kilt i oczywiście bez żadnych majtek i pokazać facetowi w realu długonogą w szpilkach brunetkę z zielonymi oczętami a w tym czasie wykonywać pomiar zwodu kindybała w ciągu 10 sekund , jasna sprawa, na widok takiej kobiety to kindybał pod kiltem zwyczajnie wybuchnie ! a gdy facet ten sam w kilcie zobaczy kobietę z krótkimi włosami i w kalesonach to co się stanie z kindybałem ? Oczywiście kindybał pójdzie spać !

Gość gość
1000 lat temu to kobietę ledwo było widać spod tego co nosiła i żadna nie miała rozpuszczonych włosów.

Gość pofszechny
- popatrz na film z Jerzym Zelnikiem i Barbarą Brylską na temat starożytnego Egiptu , popatrz na filmy o starym Rzymie, Grecji

Gość gość
w egipcie wszyscy mieli ogolone glowy.

Gość pofszechny
i mam pytanie do wszystkich kobiet tu na forum , mam w genach bardzo MOCNE włosy , włosy Wodeckiego mogą się schować przy moich MOCNYCH , więc , gdy zapuszczę długie, naprawdę długie aby włosy moje zakrywały moją klatę i były do połowy moich pleców , czy kobietom się będę podobał z takimi długimi kłakami ?

Gość gość
22:09 Latem. Zimą w ubraniu. A jak kobiety chodzą w afrykańskich plemionach? Z sutkami na wierzchu. Tak kobiety chodziły w pierwotnych kulturach. Jedynie zasłaniały..ekhm.. wrota rozkoszy. :>

Gość gość
zasłaniały genitalia, nie "ekhm...wrota rozkoszy"

Gość gość
23:00 No dobrze, zasłaniały sromy.