Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłótnie o pieniądze

Mój facet nie liczy się z pieniędzmi.To koszmarne,planujemy zacząć wspólne życie

Polecane posty

Gość kłótnie o pieniądze

Stało się - wkrótce mamy zamieszkać razem. Mimo, że bardzo kocham swojego faceta jest jedna rzecz, która nas poróżnia - pieniądze. Ja jestem dość oszczędna (nie przesadnie), nie lubię wydawać pieniędzy "na marne". Mój facet nie ma z tym problemu. Wydaje bezsensownie kasę, np. kupując za zawyżoną cenę buty, bo nie chce mu się jechać do innego sklepu. Byliśmy ostatnio na rozmowie z doradcą finansowym (planujemy wziąć kredyt), gdy zapytał nas o oszczędności, ja podałam parę tysięcy i aż mnie wmurowało, bo on... nie ma żadnych! Zarabia prawie dwa razy więcej ode mnie, a potrafi roztrwonić całą pensję. Żeby facet 27 letni nie miał żadnych oszczędności? Dzisiaj też "popsułam" ( w jego opinii) nam wieczór - byliśmy w kinie i jako, że do kolacji piliśmy wino, planowaliśmy powrót busem. Mówię mu: kup bilet w kiosku, żebyś nie przepłacał u kierowcy. Nie, on nie kupi, kupi potem w automacie. Oczywiście skończyło się tak, że kupił u kierowcy. Obraziłam się. Nie chodzi mi o tą złotówkę różnicy, tylko o jego lekceważące podejście do pieniędzy. Ja sobie wiele rzeczy odmawiam, patrzę, gdzie tu zaoszczędzić, a go to nie interesuje. A ja najbardziej zawsze się wkurzam o te małe rzeczy i on wtedy ma pretekst, by mi mówić, że obrażam się o pierdoły. Jakoś tak nawet głupio mi wyżalić się komukolwiek znajomemu...

Gość gość
I ty chcesz z kimś takim wziąć kredyt? Skończy się na tym, że rata będzie płacona z twojej pensji, bo on swoją p**********i na głupoty, a mieszkanie będzie wspólne... Cwaniaczek frajerki szuka.

Gość gość
To są jego pieniądze i nie masz prawa się nimi rządzić, obojętnie czy będziecie razem żyć czy nie. Proponuje takie rozwiązanie. Jeśli chcecie razem zamieszkać, stwórzcie trzecie konto i na nie po wypłacie wpłacajcie odpowiednia kwotę pieniędzy, żeby starczyło na rachunki i chemie do domu, ew. jedzenie. A z resztą pieniędzy róbcie co chcecie, nie kłoć się z nim o głupi bilet, bo zniszczysz związek. Nie bądź złotówą, nie rządź się. To jego pieniądze i może je wydać jak chce. Wspólne konto i po problemie.

Gość gość
ale z Ciebie koszmarna baba :o nigdy nie pojmę facetów, którzy się z takimi wiążą. Za kilka lat będzie klasyka; chłop będzie uciekał na ryby, byle tylko z jędzą w domu w weekend nie siedzieć a ta położy łapę na jego wypłacie. Zarabiasz o połowę mniej od niego i jeszcze się próbujesz rządzić jego kasą??? Na razie to on może połowę swojej wypłaty wydać na co mu się zechce a i tak wasz wkład będzie równy. Ogarnij się, bo istnieje ryzyko, że to on się ogarnie pierwszy i, zupełnie zasłużenie, kopnie cię w tyłek

Gość princessinthesky
Też tak uważam. Czepiasz się faceta że wydał złotówkę więcej na bilet. Masakra jakaś.