Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samodzielne zasypianie

Polecane posty

Gość gość

uczę od dzis mojego synka zasypiac samodzielnie, do tej pory usypial tylko przy piersi i kiedy sie przebudzil musial od razu dostac piers. dzis w poludnie nakarmilam go w salonie, zanioslam go do lozeczka, wlaczylam dzwiek suszarki, plakal ale o dziwo nawet delikatnie, raczej tak tylko marudzil, siedzialam na lozku wiec mnie widzial i zasnal. teraz zrobilam to samo, jedynie ma chwile go wyjelam bo mocno sie rozplakal, przytulilam poglaskalam i sie uspokoil, teraz spi, zasypial 15 minut. Jak wy uczycie swoje dzieci zasypiania samodzielnego?? moj syn ma 9 miesiecy

Gość gość
Podobnie, etapami. Najpierw odnosiłam córkę do łóżeczka i stałam przy niej, potem odnosiłam do łóżeczka i odchodziłam (przychodząc na chwilę jak płakała i wychodząc po uspokojeniu). Trochę to trwało, ale udało się:)

Gość gość
Cyckiem usypuaj. Najlepiej przywiaz dziecko do niego i tyle

Gość gość
nie musialam uczyc bo sam sie nauczyl :) od poczatku spal sam, w nocy go karmilam i odkladalam do lozeczka, pozniej jak jadl mm to tez zawsze sam w lozeczku zasypial po zjedzeniu. Dzis ma 15mcy, i pieknie zasypia. jestem dumna z niego