Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dietetyczka powiedziala mi ,że olej kokosowy nie jest wcale zdrowy.

Polecane posty

Gość gość

dietetyczka powiedziala mi ,że olej kokosowy nie jest wcale zdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to prawda??? kupilaM sobie olej do smazenia kokosowy rafinowany(bez zapachu i nie virgin)i dietetyczka z poradni powiedziala ,że to błąd i ze olej rzepakowy jest lepszy ,a ten kokos ty szkodliwa reklama.to nasycony tluszcz podobno i mowila ze zatyka wręcz żyly i nie smazyc na nim.PODOBNO JEST ROZPUSZCZANY JAKĄS CHEMIA ITD..I WRĘCZ SZKODZI. jedynie kupowac ten virgin na zimno tloczony i on jest lepszy. zglupialam bo myslalam ze kokosowy olej jest okey do smazenia i nie musi byc ten z zapachem kokosa i virgin KASIA BOSACKA TEZ TAK UWAŻA.wygooglowalam i znalazlam jej wpis ,że to bzdura ze kokosowy olej jest dobry.wg niej tez to zły wybór itd....I KOMU DO CHOLERY WIERZYĆ? JAKIEJ MARKI OLEJ KOKOSOWY RAFINOWANY JEST PEWNY I NIE FAŁSZOWANY??JUZ SAMA NIE WIEM.. I OD RAZU UPRZEDZAM ,ŻE DIETETYCZKA NIE POMYLILA KOKOSOWEGO OLEJU Z PALMOWYM.BO WIADOMO ,ZE PALMOWY JEST NIEDOBRY.ALE KOKOSOWY RAFINOWANY RÓWNIEZ.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale jesteś kretynką... temat jest głupi nieprawdziwy i wprowadzajacy w błąd olej kokosowy jest ZDROWY ale tylko zimnotłoczony rafinowany jest gównem jak kazdy inny rafinowany olej i problemem nie jest olej kokosowy tylko to, ze jesteś tępa i nie umiesz poprawnie napisać tematu aby miał sens

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
własnie o to chodzi ,ze rafinowany olej kokosowy jest syfem. tylko nierafinowany virgin jest okey do smażenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
poczytaj idiotko co to jest rafinacja najpierw bo tylko w*******z ludzi swoją głupotą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hahahhaha wg ciebie kretynko jestem tępa. szkoda ,ze nie wiesz ,że skończyłam budownictwo na politechnice.i mam własne biuro projektowe. to chyba faktycznie jestem tępa,że sporo zarabiam i jestem super dobra z matematyki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rafinacja to dodawanie chemii do oleju i rozpuszczanie go chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak jesteś tępa nadal nie rozumiesz co zrobiłaś nie tak? jesteś tępa i w dodatku zakompleksiona nie potzrebuję wiedzieć na cyzm zarabiasz, zeby widzieć żeś tępa gąska. sama sie obnazyłaś idiotyczną wypowiedzią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nierozróżnianie rafinowanego oleju od virgin świadczy o tym, ze choc wies zile to 2 plus 2, to pojęcia nie masz jaka ograniczona jesteś bo takie rzeczy wiedza dzieci w podstawówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś ale jesteś kretynką... temat jest głupi nieprawdziwy i wprowadzajacy w błąd olej kokosowy jest ZDROWY ale tylko zimnotłoczony rafinowany jest gównem jak kazdy inny rafinowany olej i problemem nie jest olej kokosowy tylko to, ze jesteś tępa i nie umiesz poprawnie napisać tematu aby miał sens x mądralo, a jak myślisz, po co te oleje poddaje się rafinacji? żeby były nie zdrowe, klientowi na złość? nie, rafinuje się po to, żeby lepiej znosiły smażenie. niestety, rafinacja pozbawia je też wartościowych składników. cos za coś. a olej kokosowy też trzeba stosowac z umiarem (jak wszystko zresztą), bo zawiera sporo nasyconych kwasów tłuszczowych...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najzdrowszy jest lniany , najlepiej w ogóle nie jeść tłuszczu bo tyle ile znajduje się w żywności to i tak nadmiar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ten olej kokosowy na pewno jest zdrowszy od hektolitrów jadu kafeteryjnego :O bleh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
HAHAHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Olej kokosowy: - nierafinowany - czyli extra virgin tj. z pierwszego tłoczenia na zimno wyciskany - ma zdrowotne właściwości ze wszystkimi minerałami itd Jak go poznać? Ma piękny naturalny kokosowy zapach. - rafinowany - czyli oczyszczony, tłoczony na gorąco chemicznymi oparami, pozbawiony jest substancji leczniczych dlatego jest bez zapachu i ma zminioną strukturę molekularną i nie jest tak super zdrowy jak ten naturalny extra virgin z pierwszego tłoczenia z zapachem kokosa. Tak, olej kokosowy jest tłuszczem nasyconym dlatego przy niższych tempetaturach ma postać stałą. Z tym, co innego robi niż smalec - tłuszcz zwierzęcy nasycony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja bardzo lubię aromat oleju kokosowego. Służy mi i będę go używać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rafinowany nadaje się do smażenia, natomiast nie rafinowany do jedzenia na zimno, jego temp. dymienia to 160s

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czy olej jest rafinowany czy nie- to nie ma znaczenia, jeśli się na nim smaży. Któraś tu wspomniała o oleju lnianym , on w ogóle nie nadaje się do smażenia, powinien być też przechowywany w lodówce. jeśli kupujesz olej lniany w sklepie, gdzie stał na półce zamiast w lodówce, to zwyczajnie marnujesz pieniądze. Ogólnie jeśli chcemy mówić o zdrowych tłuszczach, musimy myśleć o tłuszczach spożywanych na zimno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bez wątpienia najzdrowszym olejem jest nierafinowany olej z tłoczenia na zimno (extra virgin). Co do zatykania żył to ostatnie badania pokazują, że nasycone kwasy tłuszczowe zawarte w oleju kokosowym nie są szkodliwe i zwiększone ryzyko zawału serca jakie za sobą niesie ich spożycie była MITEM !!! Populacje, które spożywają olej kokosowy należą do najzdrowszych na świecie. Dodatkowo olej kokosowy ma wiele właściwości zdrowotnych. Więcej o nich można przeczytać tutaj http://ekoist.pl/co-powinnismy-wiedziec-o-oleju-kokosowym/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
RAFINOWANY TO SYF BO CHEMIA JEST TRAKTOWANY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziwne. co prawda do smazenia uzywam lnianego, a kokosowego do wlosow czy ciala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Koniecznie zaprzestań smażenia na oleju lnianym !!! Olej lniany zawiera kwasy tłuszczowe wielonienasycone, które pod wpływem wysokiej temperatury ulegają niekorzystnym przemianom i mogą wydzielać substancje rakotwórcze. Z tego powodu olej lniany powinien być przechowywany w lodówce w butelce z ciemnego szkła. Olej lniany ma mnóstwo właściwości zdrowotnych ale musi być spożywany na ZIMNO !!! Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to j******a ta dietetyczka. to juz wiem w czym rzecz. a czy chlopakowi jak zalece by pil ten olej zimny tloczony to mu bedzie kuska bardxziej stała i częściej gdy ja tylko zachcę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×