Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dostaniemy kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość gość

mąż 2300 zł netto , ja 1280 zł netto, mamy dom w stanie surowym bez dachu i bez okien kredyt hipoteczny na wykończenie domu + dach + okna Chcemy kredyt jakieś 130 000 - 150 000 zł Co myślicie ?

Gość gość
halo , nikt się nie orientuje ?

Gość gość
Myślę, że tak. Oczywiście umowa o pracę na czas nieokreslony? W zeszłym roku ja sama dostałam 230 tys. kredytu przy zarobkach 3 tys. netto. Tzn. o tyle wnioskowałam, czyli zdolnośc kredytową miałam jeszcze wyższą. Tylko tyle, ze pracuję w ministerstwie a taka praca podobno dosyć znacznie podbija możliwości kredytowe.

Gość likila
Wszystko zależny od wielu czynników. czy macie umowę na stałe czy to firma państwowa czy prywatny biznes itd..., czy macie dzieci itd.. Poza tym 130-150 tys raczej nie wystarczy wam na dach, okna i wykończenie..... nawet jak wszystko wszystko zrobicie sami i kupicie najtańsze materiały i wyjdzie wam jakimś cudem 150 tyś to bank możne stwierdzić, że według jego obliczeń to wasza budowa powinna kosztować np. 200 tys i wtedy o tyle musicie wystąpić i na tyle musicie mieć zdolność niestety.

Gość gość
My mamy 5 tys. netto i martwię się, że nie dostaniemy. A ile masz wkładu własnego?

Gość gość
mój wkład własny to działka plus dom w stanie surowym otwartym czyli bez okien bez dachu bez drzwi to 150 000 nie wystarczy na dach, okna i wykończenie tak żeby się wprowadzić? to jest dom 125 m 2 pow użytkowej oczywiście sami nie będziemy robić tylko musi my brać fachowców

Gość likila
Uwierz mi nie wystarczy. Sama jestem na etapie budowy buduje dom 120 m2. Robie przemyślane wydatki, sprawdzam ceny wszystko notuje. Mam myślę średni standard. I w tych 150.000 baaardzo chciałabym się zmieścić z instalacjami i wykończeniem tylko. A ty masz jeszcze okna i dach. sam dach to cholernie duży wydatek i nie pisze tu o super dachówkach tylko w miare przyzwoitej blachodachówce.