Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cavalliaa

Ostatni dzwonek przed wakacjami, jak zacząć

Polecane posty

Cześć dziewczyny :) Jestem tutaj nowa, dziś założyłam konto. Ostatnio naoglądałam się zdjęć kilku moich znajomych z dawnych lat które mają piękną smukłą talię i zero boczków :( Postanowiłam zabrać się za siebie gdyż do wakacji już bardzo mało czasu więc nawet jeśli się nie uda w dwa miesiące to moze na dłuższą metę rezultaty będą zadowalające :) Stąd moje pytanie, jak zacząć dietę? Ćwiczenia już dziś znalazłam, dużo osób poleca trenerkę Tiffany dlatego podejmę wyzwanie z jej filmikami :) Mam natomiast problem od czego zacząć układając jadłospis, tyle jest przepisów w internecie i nawet nie wiem czy one faktycznie są zdrowe :( Bardzo prosze o jakieś rady !!! :) I może któraś chciałaby ze mną zacząć to wyzwanie? :)

też się odchudzam ale z Chodakowską i są efekty, tiffany te z słyszałam że daje radę

Gość gośćMelania
Ja zaczęłam od oczyszczenia jelit 1-wszy dzień kasza jaglana 2 woreczki z przyprawami podzielona na 5 posiłków i sok z kiszonej kapusty po pracy(ładnie wyczyszcza)drugi dzień jak wyżej z wkrojonym ogóreczkiem kiszonym do kaszy.Trzeci dzień brokuł cukinia papryczki trzy z magą w płynie imbirem i cynamonem plus odr pieprzu cayene-poddusić na oleju kokosowym plus jedna porcja kaszy podzielić na 5 posiłków.Po trzech takich dniach zaczęłam jeść warzywa z niskim indeksem glikemicznym i 4 jajka dziennie i tak 4 dni potem do menu wprowadz mięso z piersi indyka.Po dwóch tygodniach poczytaj o diecie south beachi.To mój plan ja jestem w czwartym dniu czyli zaczęłam z niskim indeksem i mam 1,5 kg za sobą

O ciekawa sprawa z tym oczyszczaniem, chyba muszę spróbować dużo słyszałam o kaszy jaglanej ale do tej pory jej nie próbowałam :)Skąd taki przepis fajny znalazłaś? :)

madziaa10 ja właśnie dziś zaczęłam z Tiffany :) boczki plus ćwiczenia z ręcznikiem :)

Gość gośćMelania
Przepisy z głowy,po prostu olej kokosowy uchodzi za najzdrowszy olej na świecie,a imbir,cynamon i pieprz cayene to przyprawy odchudzające.Czasami rano chapsnę sobie czubatą łyżeczkę oleju zmieszanego z spożywczą ziemią okrzemkową(ona jest b zdrowa można ją pić lub posypywać co się da,ale zaczynać trzeba od pół łyżeczki,hamuje też apetyt.)

Gość gość
Z głowy, czyli z niczego;) skąd wy bierzecie te idiotyczne pomysły? Kasza owszem bardzo zdrowe węglowodany złożone, ale w racjonalnej zbilansowanej diecie, czyli jako dodatek np. do chudego mięska, ryby, warzyw. A kwas z ogórków nie oczyszcza, tylko przeczyszcza

Gość gość
Zdrowa dieta plus cwiczenia silowe to mój przepis na sukces. Do tego jakis czas temu dorzucilam suplementacje z http://www.elitesportfood.pl/#start i jest coraz lepiej :)

Gość gość
a do tego trzeba jeśc mało a często

Gość gośćMalwina
gośiu głowa nie taka idiotyczna to że należy jęść kwas z ogórków kiszonych to akurat dowiedziałam się na wykładzie specjalisty żywienia biochemika i genetyka,to,że warto czasem zrezygnować z mięsa też a,że jedzenie produktów o niskim indeksie jest zdrowe powie Ci każdy lekarz wystarczy słuchać uważnie i można wyciągnąć wnioski.Jet wiele systemów żywienia ,a jeden z nich zakłada ,że mięso dwa razy w tygodniu wystarczy ewentualnie dodatkowo 2 razy ryba.A w sprawie mojej 'idiotycznej głowy"to na studiach miałam z Biochemii człowieka 5.

Gość gość
Nie przekonasz mnie, że jedzenie samej kaszy przez kilka dni jest mądre i że ci to lekarz zalecił. Każdy lekarz, dietetyk zaleci zbilansowaną zdrową dietę: węglowodany złożone, białko, trochę zdrowego tłuszczu, a nie jakieś oczyszczania kwasem z ogórków i kaszą (lekarze śmieją się z tej mody na oczyszczanie) A czy ktoś je mięso, czy rybę, to bez różnicy, chodzi o białko (roślinne też) - dieta powinna być urozmaicona. Też miałam dobre oceny na studiach:)

Gość gośćMelania
Pomyliłam się i napisałam Malwina.Nie zamierzam nikogo przekonywać jesteś gościu najmądrzejszy a ja nic nie wiem nie rozumiem i już nic na to nie poradzisz. Autorko napisz od kiedy zaczynasz trzymam kciuki.

Gość gość
Zaczęłam wczoraj :) Wczoraj i dziś ćwiczyłam boczki plus biodra z Tiffany. Rano miałam takie zakwasy, że szok ale przynajmniej wiem, ze robiłam ćwiczenia dobrze :) Najbardziej boje się tego, że nie wytrwam i nie będę sumiennie i regularnie ćwiczyć

Coraz mniej czasu na odchudzanie :) Warto zabrac się za to i to w tempie ekspresowym. Ja wybieram się na detox w Primavera Jastrzębia Góra . Znalazłam taki pakiet http://www.primaveraspa.pl/cennik-pakiety/detox-oczyszczanie/ . W pakiecie jest dieta 1000 kalorii, zajęcia fitness z trenerem, zabiegi spa na ciało oraz specjalny program detoksykujący, w którym wykorzystywane są naturalne składniki (sok z aloesu i pokrzywy oraz herbata odkwaszająca).