Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkuia

facet zabronił mi ścinania włosów

Polecane posty

Gość gośćkuia

Mam włosy do połowy pleców, niby są zdrowe i blyszczące, ale tak rzadkie że wyglądają jak strąki. Facet powiedział że mam nie ścinać bo on lubi długie. Czy długie włosy są aż tak atrakcyjne że nie ważne jak gęste, ważne że dlugie? :o

Gość gość
jak ci facet mowi ze podobaja mu sie jego wlosy to po co chcesz scinac? ew. wytlumacz mu ze sie sama zle z nimi czujesz i ze chcesz sciac koncowki (czyli max 5cm a nie w polowie dlugosci!)

Gość gość
chcę ścinać bo nie podobają mi sie takie długie cienkie pióra i źle się w nich czuję. Jakbym miała gęste włosy to nawet bym nie myślała o ścinaniu. Jakbym miała ścinać 5 cm to w ogóle bym nie ścinała, myślałam o jakiś 20.

Gość gość
o, to ja bym juz sciela, na złość mu zrobiła :D

Gość gość
Mam włosy tej samej długości i też są rzadkie :( Brzydko to wygląda, tak samo jak Ty zastanawiam się nad ścięciem.

Gość gość
Skoro facet mówi żeby nie ścinać to dlaczego chcesz ścinać??

Gość gośćkuia
Już próbowałam wielu kremów, masek, pianek żeby tylko zwiększyć ich objętość ale nic nie działa, gdybym znalazła jakiś fajny kosmetyk który zagęsci włosy to bym je zostawiła w spokoju.

Gość gość
Za kogo on się uważa, że ośmiela się czegokolwiek ci zabraniać? Jeśli rzeczywiście masz rzadkie i cienkie włosy, to długie wyglądają naprawdę źle i żałośnie. O wiele lepsze będą do ramion. Ścinaj, jeśli chcesz i nie patrz na nikogo.

Gość gość
ja w zeszły czwartek ścięłam włosy, miałam za zapięcie stanika, teraz mam takie do ramion i decyzji nie żałuje, co prawda nie miałam jakiś bardzo rzadkich, ale też super gęstych nie mam, są po prostu takie w normie. pamiętaj, że najważniejsze żebyś to Ty się dobrze czuła sama ze sobą i nie słuchaj faceta to Twoje włosy i Twoja prawa, poza tym włosy zawsze odrosną a takie radykalne cięcie może im tylko dobrze zrobić, na pewno się wzmocnią.

Gość gość
mój bliski przyjaciel kiedy ścialam włosy stwierdził ze nie podobaja mu się dziewczyny z taką długością włosów i ze nie będzie ze mną rozmawiał ani sie spotykał dopóki włosy nie urosną, otrzymał ode mnie odpowiedz ze mnie nie podobaja się niscy faceci ale jakoś nie mam problemu z tym żeby z nim gadać czy się spotykać hehe faceci są dziwni

Gość gość
ja tez kiedyś mialam rzadkie włosy odkąd zaczełam stosować na nie własny mocz są super gęste, poczytaj o urynoterapii

Gość gość
mam rade dla ciebie i innych cienkowlosych. tez mam cienkie wlosy a dlugie i wygladaja moze nie na geste ale takie normalnej gestosci. po pierwsze na noc zaplatam dobieranego warkocza i rano jak rozpuszcze to sa puszyste i wydaje sie ich wiecej. po drugie dopinam 2 dopinki clip in wlosow naturalnych o szerokosci 11 cm i kazda dopinam po obu bokach glowy . nikt nie domysli sie ze mam cos dopiete, ja nic nie czuje a wygladam jakbym miala 2 razy wiecej wlosow :D

Gość gośćkuia
myślałam o dopinkach, ale boję się że przy moich cienkich włosach będzie widać zapięcia, już nie mówiąc o tym że mogą się różnić strukturą i moje włosy będą się odróżniać od tych dopinanych. Spanie w warkoczu albo w koku faktycznie dodaje rano objętości poprzez lekki skręt, ale mimo że skręcone, to wyglądają jakoś tak oklaple. Zastanawiam się jeszcze nad kremem do włosów Kemon Hair Manya, ale cena powala :o

Gość gość
nie polecam ci dopinek bo obciążają Twoje naturalne włosy, poza tym co to za przyjemność nosić dopinki, lepiej sie trochę poświęcić poczekać i wyhodować własne włoski, ja polecam Ci olejowanie włosów, dodatkowo możeszz lykać jakieś suplementy na włoski, zdrowa dieta

Gość gość
dziewczyny ile włosów wam wypada dziennie? a ile przy myciu? lub po czesaniu na mokro ?

Gość gośćkuia
Łykałam vitapil jedyny po którym miałam dwa razy więcej włosów, ale musiałam odstawić bo miała wysyp pryszczy, włosów nie farbuję od 7 lat, odżywiam, olejowanie stosuję od dłuższego czasu. Jak już pisałam są zdrowe, ale cienkie :o

Gość gość
ja zabronilam facetowi scinania dlugich wlosow.raz fryzjerka przegiela i wyszlo za krotko, dziwnie wygladal, jak ktos zupelnie inny

Gość gość
ja łykam revalid, bo moje niestety wypadają :(

Gość gość
czyżbyście miały łysienie androgenowe :D oj bidulki, to do 40stki będziecie miec już marniutkie kłaczki, pewnie prześwity i coraz szerszy przedziałek. no i pewnie bedziecie chodzić siwe, bo takie delikatne piórka aż szkoda farbą masakrować. życie jest nie sprawiedliwe, że cip.ka jest taka dobrze włochata a głowa juz nie :(

Gość gość
karma wraca kotku także wydaje mi się że to Ciebie spotka ten zaszczyt i czupryna do 40 Ci poleci :D żałosny komentarz totalnego wieśniaka

Gość gość
nie, po prostu przerobiłam już tyle specyfików i metod, że pozostało mi tylko zmienić nastawienie i śmiać się z tego problemu, z którym również się borykam. tyle mi zostało

Gość gość
i co ci zrobi jak zetniesz? obrazi się? ścinam, nie przejmuj sie.