Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wody pija wasze niemowleta?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 9 miesięcy. Mało pije w ciągu dnia. Tak z 50 ml to góra. Czasami 100 ml jak bardzo ciepło jest. Czy to nie za mało? Oczywiście oferuje jej wodę w niekapku co jakiś czas średnio co godzinę, na dworze częściej jak ciepło. Czy to nie za mało? Ile piją wasze niemowlaki?

Gość gość
Moja 7tygodniowa pije bebilon pepti i dzis pediatra mi powiedziala zebym jej 100ml wody dawała, ja bedzie goraco to więcej.

Gość gość
A jak nie chce? Przecież na siłę jej nie wleje. A twoja wypije te 100 ml?

Gość gość
Moja pije podobnie. Ale pije też mleko, może nie w ciągu dnia, ale to też uzupełnia płyny. Rób tak jak do tej pory, a dziecko na pewno weźmie sobie tyle ile potrzebuje.

Gość gość
Moja ma 8 miesiecy i czasami wypija 150 ml a czasami nawet dwa razy tyle. Zalezy od dnia i pogody. No i od tego czy szaleje czy sie spokojnie bawi :)

Gość gość
A mój ma 12 dni i pije tylko pierś.

Gość gość
Bo do czasu kiedy zacNiesz rozszerzać dietę dajesz tylko cyc dopajasz dopiero po rozszerzeniu diety

Gość gość
Mój ma 8 mcy. Jest na piersi i ma oczywiście rozszerzaną dietę. Ciężko mu wcisnąć w ogóle coś do picia. Czasem weźmie że 2 łyki i tyle. Zdecydowanie woli napić się z piersi. Woda i soczki mogłyby dla niego nie istnieć.

Gość gość
Moim zdaniem warto, jak najbardziej. Woda jonizowana ma bardzo dużo pożytecznych własciwości, które na pewno nie zaszkodzą dziecku. Warto poczytać o tym w artykule http://blog.jonizatorywody.pl/korzysci/. Ja ją daję swoim dzieciom.