Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezu jak ja zaluje ze poszedlem na medycyne

Polecane posty

Gość gość

szykuje sie ze zaczne normalnie (przynajmniej te 5 na reke) zarabiac dopiero kolo 50tki. I teraz tak, albo 4 lata w plecy i zmienic ten syf albo uznac ze jakos to bedzie (albo nie bedzie) i dokonczyc

Gość gość
Jak już 4 lata w tym goownie siedzisz, to posiedź jeszcze rok i dokończ.

Gość gość
wcześniej gdzie miałeś rozum??? Nie wiesz o tym, ile w PL zarabia lekarz? Zwłaszcza w pierwszych latach? Daj spokój, nie wygłupiaj się, kasa to nie wszystko, dorobisz się, przynajmniej będziesz miał jakiś pewny zawód i prestiż. Ja skończyłam anglistykę i uważam, że trzeba mi było iść na jakąś ekonomię prędzej albo coś trudniejszego, bo kasa inna i lepszy zawód. Nie przesadzaj. Medycyna to super sprawa. Ja nawet nie wiem czy dostałabym się na dzienne, bo wystarczy na medycynie troszkę mieć mniej od konkurencji, nawet ten 1 % na maturze i już po Tobie.

Gość gość
Do tego pomyśl, że inteligentne dziewczyny chcą mieć facetów z dobrym wykształceniem. Sama nie jestem lepsza, choć ja mam anglistyke skończoną i "nie zabłysnęłam" tym, to zawsze kręcili mnie faceci po lepszych studiach niż moje, bo po prostu lubię, jak facet umie więcej ode mnie i mi imponuje wiedzą. Medycyna, nauki ścisłe, informatyka np. - to mnie kręciło zawsze. Męża mam po matematyce, z doktoratem z informatyki. I mi imponuje on niezmiernie. Kierunki takie jak prawo, socjologia - obniżają wartość męzcyzzny w moich oczach. Chyba jestem niedzisiejsza bo uważam, że facet powinien być "lepszy" od kobiety z wiedzy i osiągnięć.

Gość gość
Wiesz co i ak zaluje, bo z tego co widze perspektywy sa naprawde marne. To jest praktycznie 15 lat nauki , na rezydenturze siedzisz od rana do wieczora za 2200 na reke. A pozniej co? U mnie w wojewodzkim specjalista ma na etacie 2500-3000 na reke. Dyzury 24h sa za 170 brutto , to jest po prostu granda. Koles zmieniajacy zarowki w warsztacie zarabia wiecej. A tu wszedzie odpowiadasz, podbijasz sie nazwiskiem, zsylaja Cie na SOR albo siedzisz w poradni od rana do 14 gdzie kazdy wsciekly, atakuja Cie, wymagaja zebys ich w 5 min uzdrowil, na pewno nie pojde na interne albo pediatrie, tamci to maja wogole przesrane.

Gość gość
Dziewczyny nie chca miec inteligentnych tylko cwanych z kasa a tego medycyna nie gwarantuje.

Gość gość
Mieć faceta/meza lekarza to dla kobiety naprawde prestiż. Będziesz obrotny to dorobisz sie na prywatnej praktyce zalży jaka wybierzesz specjalizacje. Najbardziej opłacalną uważam jest ginekologia.

Gość gość
skoro będziesz po medycynie zdobyta wiedza może się tobie przydać we własnej działalności gospodarczej związanej z medycyną, np handel lekarstwami, sprzętem itp