Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godyska

Najlepsza pizzeria Zabrze

Polecane posty

Gość godyska

Mieszkam dopiero od miesiąca. Najpierw remont, teraz chcę poznać bliżej miasto. Gdzie warto iść na pizzę? Pierwszy strzał u nas pod blokiem - masakra. Teraz chcę już coś smacznego z polecenia. Jakieś namiary?

Gość gość
Ale to napisz jaką pizzę najbardziej lubisz - bo ja wolę na cienkim cieście i Gusto Dominium. To już taka pizza we włoskim stylu - dużo przypraw, dodatków, kilka produktów, ale zawsze bardzo dobrej jakości. A generalnie wiadomo, że zależy jak się trafi, co nie?

Gość gortys
Dominium to masz w platanie - jestem u nich raz na miesiąc, no może dwa razy na obiedzie, bo mają do 13 pizzę za pół ceny, a to nam wystarczy na dwie osoby. Jedzenie mają dobre, nie sparzyliśmy się jak na razie - za każdym razem było smacznie. Ale to pewnie też temat taki, jakie komu składniki podchodzą.

Gość gość
Raczej małe lokale to zdecydowanie omijajcie. Teoretycznie powinno się w nich dbać o jakość, a w praktyce wygląda to w ten sposób, że w niektórych miejscach do pizzy podawano nam najtańszy keczup - bez ukrywania się, normalnie w naturalnym opakowaniu. Masakra.

Gość gość
W Zabrzu to raczej tylko sieciówki - chodzimy zawsze w sobotę - w małych pizzeriach czekamy wieczność na jedzenie. A inna sprawa to taka, że po prostu nie dbają o jakość tego, co jest na tej pizzy podawane, a to jakaś podstawa co nie? Nieświeża wędlina? Trochę to taki mały skandal.

Gość gość
Lokalne knajpki są słabe. Jakiś czas temu był jeden lokal, gdzie dawali dobrą pizzę, ale gość wyjechał za granicę. Teraz jeśli idziemy na coś włoskiego to do sieciówki, bo żaden z mniejszych lokali po prostu nie trzyma wystarczającego poziomu.

Nie wiem jak Wam ale mnie najbardziej smakuje ta z Party Pizza. Mają super ciasto i dużo ciekawych dodatków.

Gość gość
Dla mnie sushi w Warszawie na www.sushiwesola.pl przy ulicy Zwycięzców 4.

Gość Magdassq
Dopiero od niedawna mieszkam w Zabrzu także poznaje to miasto i wszystko co jest w okolicy. Muszę przyznać że jak na razie jest na sam plus. To dla mnie spokojniejsze miejsce niż Warszawa gdzie się urodziłam oraz wychowałam. Sądzę że tutaj znajdę spokój którego tak bardzo szukałam. A jeśli chodzi o knajpy to tak jak mówię miasta nie znam za bardzo ale razem z mężem i dzieckiem poszliśmy to pobliskiej pizzeri na obiad http://www.clubtwist.pl Muszę przyznać że w życiu nie jadłam tak dobrej pizzy. Ale tak to właśnie jest że w dużych miastach nie da się zjeść dobrej pizzy a wystarczy wyjechać do takiego Zabrza aby spróbować naprawdę wyśmienitej na grubym cieście z masą dodatków. Moja rodzina uwielbia pizze dlatego też jesteśmy szczęśliwi że udało nam się znaleźć właśnie takie miejsce. Na pewno jeszcze tam nie raz wpadniemy. Widzę że można też zamówić na telefon no to bez ruszania się z domu zapewnimy sobie niezłą wyżerkę. A ponieważ dzisiaj jest piątek i jakoś nie mam ochoty na gotowanie to zamówię na obiad pizze właśnie z tej knajpy. Dajcie znać co o tym sądzicie :)

Gość Impulser

Jeżeli jesteś na Śląsku, to zdecydowanie lepiej zamówić jedzenie (np. w Telecatering.pl ) , które będzie zdecydowanie lepsze i będzie go więcej.